..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özyaþamöyküsü baþka insanlarla ilgili gerçekleri anlatmak için eþsiz bir araç. -Philip Guedella
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ortamsal > Þenol Durmuþ




1 Kasým 2011
Haydi Cepheye  
Þenol Durmuþ
Geçim, seçim derken son günlerde cepheden gelen haberler de bir hayli moralleri bozdu. Bir onlar saldýrýyor, bir biz saldýrýyoruz. Ama hala bir netice elde etmiþ deðiliz. Hükümet iþi sýký tutuyor. Allaha þükür, þimdilik yiyecek sýkýntýsý çekmiyoruz. Fýrýnlar gece gündüz ekmek üretiyor. Marketlerde reyonlar aðzýna kadar dolu. Üstelik ithal et, hayvan bile getiriyorlar durmadan. Kömür yardýmlarý, battaniyeler, çadýrlar da cabasý.


:AICI:
Rüstem abi bu mektubu endiþe içersinde yazýyorum. Son mektubum olabilir. Memleketin durumu malumun ortada. Geçim, seçim derken son günlerde cepheden gelen haberler de bir hayli moralleri bozdu. Bir onlar saldýrýyor, bir biz saldýrýyoruz. Ama hala bir netice elde etmiþ deðiliz. Hükümet iþi sýký tutuyor. Allaha þükür, þimdilik yiyecek sýkýntýsý çekmiyoruz. Fýrýnlar gece gündüz ekmek üretiyor. Marketlerde reyonlar aðzýna kadar dolu. Üstelik ithal et, hayvan bile getiriyorlar durmadan. Kömür yardýmlarý, battaniyeler, çadýrlar da cabasý.

Hükümet verilecek bir karýþ topraðýmýz yok diyormuþ. Düþman kuvvetleri de bu topraklar bize babadan kaldý diyormuþ, üstelik tapularý varmýþ. Savaþ þimdilik bizden uzakta sayýlýr, henüz þehre gelmedi. Ama þimdiden sýký tedbirler alýnmaya baþlandý. Mahalle muhtarý geçenlerde esnaflarý, kahveleri dolaþmýþ durmuþ. Muhtarlýðýn kapýsýna yoklama listeleri asýlmýþ. Yedek kuvvetler toplanacakmýþ. Gönüllü olmak isteyenler baþvurabilirmiþ. Ahali tedirgin Rüstem abi. Kahvedekileri bir görsen moraller bozuk, suratlar asýk. Kimsede çýt çýkmýyor. Geçen gün bizim seksenlik Kore gazisi Bahattin amca artýk dayanamamýþ, oturduðu yerden fýrlamýþ. Baðýrmýþ çaðýrmýþ herkese küfür etmiþ.

"Utanýn" demiþ.:"Düþman kapýya dayandý.Yeter artýk, ayaða kalkýn...Hepiniz korkak tavþansýnýz" diye haykýrmýþ. Tansiyonu yükselince olduðu yere yýðýlmýþ. Araya bizim Kýbrýs gazisi üþütük Niyazi girmiþ: "Seninleyim be ya Bahattin amca. Ben þimdi otogara gidiyorum. Hakkari'ye iki bilet alayým geleyim. Yarýn akþam da hareket ederiz demiþ. Birden kahveden fýrlamýþ caddeye. Gazi Niyazi'yi üç dört kiþi zar zor tutmuþ. Minübüsten paldýr küldür güçlükle indirip kahveye gerisin geriye sokmuþlar... Deli Selami de çok kýzmýþ, onlara çýkýþmýþ: "Kafayý mý yediniz lan, oturun oturduðunuz yerde" diye baðýrmýþ. Bir masada okey oynayanlar da gülünce Gazi Niyazi iyice bir öfkeye kapýlmýþ. Gülenlerin masasýna saldýrmak istemiþ ama zor tutmuþlar. "Hainler sizi" demiþ. Demiþ ama onlar daha da çok gülmüþ. Garsonda baðýrmýþ herkese: "Býrakýn lan bu ayaklarý , çay paralarýný sakýn karambole getirmeyin." diye çýkýþmýþ .

Çok geçmeden caddeden korna sesleri, baðýrtýlar, çaðýrtýlar, naralar duyulmuþ Rüstem abi. Trafik aniden kilitlenmiþ. Minibüslerde, kamyonlarda bayraklar asýlýymýþ. Bir trafik ekibi yola açarken bir grup insan da caddeye girmiþ. Kahvedekiler dýþarý fýrlamýþ merakla. Diðer esnaflar da kapý önünde toplanmýþ "Neler oluyor" diye. Slogan atanlarýn sayýsý gittikçe artarken insanlar da þaþýrmýþ. Kim miþ bunlar? Meðerse Gaziosmanpaþa'da bazý dernekler son saldýrý nedeniyle harekete geçmiþ. Çocuklar, liseli öðrenciler, veliler, öðretmenler, minibüsçüler odasý falan el birliðiyle protesto yürüyüþü yapýyormuþ. Gruplar Gaziosmanpaþa'dan bizim semte doðru akarken sayýlar da bir hayli artýyormuþ Rüstem abi. Hainlere lanetler, kahýrlar, küfürler, öfke, isyan yaðýyormuþ.

Gençler, kadýnlar bayraklara sarýlmýþ, kenet olmuþ. Koreli Bahattin amca, gazi Niyazi þok geçirmiþ. Deli Selami de bir hayli þaþýrmýþ. Kahvedekilere dönmüþ: "Ýþte gerçek kahramanlar bunlar. Görüyorsunuz varoþlarýn gecekondularýndan geliyor bu insanlar. Zenginler böyle bir yürüyüþ yapabilir mi? Bunlar fakir ama gerçek vatansever. Bakýn hava soðuk ama birçoðu hala tiþört giyiyor. Bakýn birçoðunun ayaðýnda ayakkabý yok, terlik giymiþler. Eminim bazýlarýnýn evinde elektrik, su bile kesiktir. Yarý aç, yarý tok yaþýyorlar ama buna raðmen vatan sevgilerini ihmal etmiyorlar. Ýþte bu ülke þimdiye kadar bu yüzden yýkýlmadý lan hýyar aðalarý." dediðinde alkýþlar ortalýðý inletmiþ.

Kahvehanenin yarýsý hemen oracýkta muhtarlýða koþmuþ, yedek listeye adlarýný yazdýrmýþ Rüstem abi. Ama ben hala tereddütteyim abi. Bir saldýrý daha bekliyorum. Durumun vehametine göre hareket edeceðim. Elbette son çare o listede ben de yerimi alýrým. Umarým bir dahaki mektubu cepheden yazmam. Þimdilik hakkýný helal et sayýn abim.





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn ortamsal kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yürüyen Yatýr

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurtarýn Beni
Hýrsýzlar Kralý
Güzel Ýstanbul
Sarýgöl Roman Mahallesi 2
Ýdam Ýsteriz
Pavyon Sokaklarý
Dilenciler Köyü
Gel Abi...
Emret Baþkaným
Cafer Kalfanýn Ýsyaný 2

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kurtlar Sürüsü [Þiir]
Ego - [Þiir]
Çingeneler Zamaný [Þiir]
Açým Ben [Þiir]
Olmalý [Þiir]
Zaman Geçsin [Þiir]
Hani [Þiir]
Konstantin Aðlýyor... [Þiir]
Kuyu [Þiir]
Sen Gidersen [Þiir]


Þenol Durmuþ kimdir?



Etkilendiði Yazarlar:
CERVANTES


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þenol Durmuþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.