..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek bir sevgide diðer insanýn iyiliðini istersin. Romantik sevgide diðer insaný istersin. -Margaret Anderson
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > selim koç




13 Kasým 2011
Parantez  
selim koç
"batarak geçiyor ihaleyi sekize düþüren kavak aðacý boyundaki tehdit.bakarak dördüncü yýkýlýþý arýyor kupa beyi boyutlarýndaki emperyalist kaplanlar..."


:AIBE:
bir acaip sözüm býçak gibi yontan ifadesiz nesneleri.kayýp giden bir uzay gemisi gibi öldüren masum ortalamayý.kamerayým,atlayýp yükseklerden çekim yeteneðini unutan.aslýnda yaþamýn valsidir yüreklerden aþaðý süzülen duygusal ihanet.aslýnda kötü bir içki tribidir bacaklarý týrmalayan sivilce gölgeleri.bir kötü yalnýzlýktayým ve içkiyi býrakmýþ ruhumla sivri bir kuyudayým.bir acaip sözüm.sözüm ve gözümle direniyorum kuyuya.çýkmaya çabalarken hayal temsili esmer gözlerle karþýlaþýyor ve can havliyle aþaðý düþüyorum.tekrar ýslanýyorum güneþ sanki bir daha kurutmayacakmýþ gibi.en dipte siyah bir bayrak görüyorum.ve biir þiir yazýp en dibe gidiyorum ve kuyudan çýkýyorum.kuyunun esrar dumanýyla dolduðunu farkediyorum.bir acaip sözüm.katran gibi yalayan iradesiz kalýplarý.kaçýp giden bir tuz gemisi gibi ezen optik balinayý...

2.
her þey nedenseldir
her þey paradoksaldýr
her þey hiçbir þeydir
her þey "o kadar üzgünüm" dür
her þey yakamozdur
her þey hain bir reddedilmedir
her þey "gidelim buralardan" dýr
her þey tek bir þeydir
her þey dokunmatiktir
her þey serbest görünür
ama her þey nedensizdir
ama her þey parodidir
ama her þey hiçbir þeydir
ama her þey "hiç üzgün deðilim" dir
ama her þey sevgi dolu bir reddedilmedir
ama her þey "gitmeyelim biraz daha seviþelim" dir
ama her þey ulaþýlmazdýr
ama her þey yasak görülür...

her þeyden öte yalnýzlýk fragmanlarý bir að gibi çevirmiþtir beynimizi.köþemizde bizi idare edecek bir avuç tuzlu hayal her daim bulunmaktadýr.teselliler "ama her þeyden öte" tuhaftýr...

3.
prafa: pragmatik kafadan geçen bir ihale mafyasý bilirim.parayý bir ilaç gibi yutarlardý.pek keyifli deðillerdi.pekala adam gibi yaþayabilirlerdi.psikopatlýk yüzeyde bir jilet etkisi yapar."paya düþülmeyi" hesaba katmalý.pragmatik kafadan geçen bir düþ mafyasý bilirim.pozlarýný verir çeker giderlerdi.pazýlarý güçsüz,beyinleri uçmuþtu."pazýl hesabý" birleþtiklerinde ihale mafyasý kaçardý.paranýn tüm deðeri hesaplaþmalara kayan altý el sýkma ve yere iki silah gömme zorunluluðuydu.parkasýný giymeliydi bence tüm arýnmýþlýklar.pekala adam gibi yaþanabilir puslu gözlerin açýlmasýyla beraber.pekala kupaya kafa atýlabilir...
hoþkin: hala orada bekliyor beni.hatalarýyla çarpýþan finansal bir oran edasýyla.havasýzlýðýyla çýldýrýyor ve beni yaklaþtýrmýyor.hala tutku duyuyorum ve çýldýrmaya yakýnlaþýyorum.sanki hayalarýma durmadan tekme yiyor ve sekiz adet papazý bekliyorum hatalarýma yolculuk yapabilme maksadýyla.hala orada bekliyor beni ve yanýna yaklaþtýrmýyor.havadan suda konuþan sekiz özgün vale gülüyor bana karþýdan...
batak: batarak geçiyor güneþ.bakarak dördüncüyü arýyor masa.bazen ötüyor kuzgunlar neþe içinde.ballý bir partiye dönüyor varoluþ ve aþkýnlýk istemi.batarak geçiyor ihaleyi sekize düþüren kavak aðacý boyundaki tehdit.bakarak dördüncü yýkýlýþý arýyor kupa beyi boyutlarýndaki emperyalist kaplanlar...
ellibir: elim acýyor.birden üþüyorum.efendilikten taviz vermeden yüzbir sayý mantýk açýyorum.acýya bulanmaksýzýn çiftleþiyorum tam beþ kez.eskici geçiyor bir meçhulden "eskiler alýrým" boktan bir pazartesinin ateþi çoktan düþüyor.ve kulaðýma gelen yüzlerce marþ sesi.birakmýyor beni tabelaya yazýlan hüzünlü skorlar.

4.
kafalara sýkýp gitmeyi belirleyen bir karabasan vardý dar kliklerde gizlenen.onun günahý bir koyun postuna serilip uzamlanmýþtý.güneþ parlak vahþiliðiyle kýzýl kusuyordu.gözaltýna alýnan pencereler maviliklerle isyana hazýrlanýyordu.parantez içine alýnan her varoluþ bir süre sonra ünlem oluyordu.dünyevi aileye kokuyordu.kutsal bir ölüme kokuyordu.
zannetmiyor sadece emin oluyordum.peygamber hýzýyla dalýyordum artýk.herþeyden öte yalnýzlýk bozuk bir ekoloji halinde tecavüze yelteniyor ve herþeye raðmen ruhlarýmýzýn yumruðunu yiyordu.demek ki varsayýlan bir göz hücumu yanýmýzda bizi bekliyordu.bütün olumsuz tiktaklarýmýza,vasýfsýz zigzaglarýmýza karþýn.

ve onun günahý yere düþüyor
ve onun elbisesi kirleniyor
ve onun beyni hamurlaþýyor
ve onun gözü çapaklanýyor
ve onun ilahý sendeliyor

intihara yeltenen zavallý düþlerimiz kurtuluyor.her þeyden öte kuyulara inanç salýyoruz.kesilen sakallar paralel düþüyor buruk iþkence makaslarýna.derimiz sinekleri kaydýrýp bir bilgi iþlem hadisesine yol alýyor.bir acaip söze dönüþüyor.
gidiyor...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Diðer Tarafa Kiriþi Kýr 1. Yürümek Zamaný
Yeraltýnýn Daha Altý
Ambiyans 10. 12
Ambiyans 10. 11
Hayatýn Replikleri
Mevsimler
Gözlem
Yine de Oynar Mýsýn Benimle
Tutunamayan
Delfi Tiyatroda Tutulma

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yazdýklarýma Ýnanmanýzý Ýstemiyorum Kuþaðý
Ruh Ýklimleri
O Aþk Sokaðýnda Yaþýyor
Kaptan Reisin Seyir Defteri
Diðer Tarafa Kiriþi Kýr 2. Koþmak Zamaný
Kabuslarýn Krallýðý
Hýz! Diðer Tarafa...
Karanlýðýn Ortasýndaki Adam
Gözlerini Kapat ve Onbeþe Kadar Say
Yoldaki Ýþaretler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ruhun Belgesi Düþtü Pencereden [Þiir]
Güz Kurusu [Þiir]
Soðuk [Þiir]
Ýslam ve Sosyalizm [Bilimsel]
Ýnsan ve Diyalektik [Bilimsel]


selim koç kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © selim koç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.