..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Kirazlar ve dutlarýn tadýný çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > Fuat Türker




18 Kasým 2011
Baþýnýzý Çýkarýp Dýþarýya Bakýn!  
Fuat Türker
"Rahatça ibadet ediyoruz, huþu içinde namaz kýlýyoruz," diyen Müslümanlar; baþýnýzý camiden çýkarýp dýþarýya bakýn!.. Ne görüyorsunuz?.. Akan kanlarý, aç ve susuz insanlarý, harap olmuþ evleri ve içlerindeki yoksul insanlarý görüyor musunuz? Ya açlýktan ölen masum çocuklarý… Peki tecavüze uðrayan kadýn ve çocuklarýn çýðlýklarýný iþitiyor musunuz?..


:IEI:
"Rahatça ibadet ediyoruz, huþu içinde namaz kýlýyoruz," diyen Müslümanlar; baþýnýzý camiden çýkarýp dýþarýya bakýn!

Ne görüyorsunuz?.. Akan kanlarý, aç ve susuz insanlarý, harap olmuþ evleri ve içlerindeki yoksul insanlarý görüyor musunuz? Ya açlýktan ölen masum çocuklarý… Peki tecavüze uðrayan kadýn ve çocuklarýn çýðlýklarýný iþitiyor musunuz?..

Yaþadýðýmýz dönem, gaflete kapýlma, sessiz kalma, umursamaz davranma, yalnýzca kendini ve ailesini düþünme, dünya hayatýndaki çýkarlarýn ardýna düþme, nefsani tartýþma ve çekiþmelerle vakit öldürme dönemi deðildir. Milyonlarca Müslüman böylesine büyük zulüm yaþarken ve çözüm Ýslam Birliði iken çaba göstermemek vicdansýzlýk olur. Her Müslüman, Allah’ýn emri gereði, Ýslam ahlakýnýn yaygýnlaþmasý için gayret etmeli. Dünyada bu sorumluluðu üzerine almaktan kaçýnan insan ahirette bu sorumsuzluðunun altýnda ezilebilir.

Her Müslüman dünyanýn her yanýndaki akan her damla kandan, zulme uðrayan, yaralanan ya da yaþamýný yitiren her insandan sorumlu. Zulme son verecek büyük güç olan Ýslam Birliði için hiçbir çaba içerisine girmeyen kiþi, bunun aðýr vebaline de hazýr olmalý.

Ýnsanlarýn birçoðu Pakistan’da, Irak’da, Kýrým’da, Keþmir’de, Patani’de, Burma’da, Doðu Türkistan’da yaþananlar hakkýnda bilgili deðil. Hatta bu bölgelerin yerini bilmek bir yana, adýný bile duymamýþ insanlar var. Oysa bu bölgelerde yýllardýr þiddet gören, zulme uðrayan, baský altýnda, aç ve yoksul yaþayan insanlar bizim din kardeþlerimiz.

Diðer taraftan yaþanan zulüm ve haksýzlýklarýn bilincinde olduðu halde yardým edebileceðini düþünmeyen bir çoðunluk da var. Bu kiþiler zulmün engellenmesi için kendisinin de çabasý olabileceðini aklýna bile getirmez. Dahasý elinden birþey gelmeyeceðine kendisini o denli inandýrmýþtýr ki, kendi rutin yaþamýný vicdanýnda hiçbir kýpýrdanma olmadan rahatça sürdürür. Samimi iman sahibinin ise zulme dair okuduðu haberler ve gördüðü görüntüler karþýsýnda vicdaný sürekli diridir. Çünkü her duyduðundan ve her gördüðünden sorumlu olduðunun bilincindedir.

Peygamberimiz(sav) buyurur: "Mü’min kardeþinin derdiyle dertlenmeyen, bizden deðildir.” (Hakim, IV, 352, Haysemi, I, 87)

Yüce Allah buyurur: “Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: “Rabbimiz, bizi halký zalim olan bu ülkeden çýkar, bize Katýndan bir veli (koruyucu sahib) gönder, bize Katýn-dan bir yardým eden yolla” diyen erkekler, kadýnlar ve çocuklardan zayýf býrakýlmýþlar adýna savaþmýyorsunuz?” (Nisa Suresi, 75)

Evet neden?.. Umursamaz, kayýtsýz, kendini kurtarma peþindeki bir yaklaþým Müslümana yakýþýr mý?.. Bir Müslüman, dünyanýn herhangi bir köþesindeki bir Müslümana gelen zarardan nasýl olur da sorumluluk hissetmez?.. Kesinlikle herkesin, acý içindeki masum insanlar, tecavüze uðrayan kadýn ve çocuklar için yapabileceði birþey vardýr.

Yeryüzündeki zulmün temelinde dinsizlik vardýr ve inanan her insan dinsizliðe karþý fikir mücadelesi yapabilir. Allah’ýn varlýðýný, gücünü anlatmak, Allah’ý tanýtmak, Allah korkusunu ve sevgisini öðretmek, ahireti, cenneti, cehennemi ve dünyadaki sorumluluklarýmýzý hatýrlatmak, bu acýmasýzlýklarýn son bulmasý için atýlacak ilk adým. Ve bu adýmý her samimi insan atabilir, atmalý. Kur’an’ýn güzellikleri olan adalet, merhamet, sevgi, özveri, baðýþlayýcýlýk gibi üstün ahlak özellikleri yeryüzüne hakim olursa, adalet, barýþ, huzur ve güven dolu mutlu bir dünya oluþur.

Dinsizliðin insanlýðý yýpratýcý, yýkýcý etkilerini ortadan kaldýrarak, din ahlakýnýn güzelliklerini yerleþtirmek, tüm insanlara yapýlan yardýmdýr. Ýslam’ýn anlamý olan barýþ, hoþgörü, sevgi ve þefkati esas alan bu çaba, baský ve eziyet yapan kiþilerin de vicdanlarýný harekete geçirebilir. Ve böylece yeryüzünde zulüm engellenebilir.

Ýslam Birliði bugün kaçýnýlmaz bir ihtiyaç. Güçlü bir beraberlik ve dayanýþma zorunlu. Ýslam aleminin ortak sesi olacak, dünyaya hoþgörüyü öðretecek, Müslüman olan ve olmayan her insana refah ve huzur getirecek olan Ýslam uygarlýðýnýn yeniden inþasý için çaba göstermek, Allah’ýn ipine hep birlikte sarýlmak en önemli sorumluluklarýmýzdan olmalý.

"Yapabileceðim hiçbirþey yok, elimden birþey gelmiyor" diyen Müslüman, Ýslam Birliðinin kurulmasý için Allah’a samimi ve yoðun bir þekilde dua edebilir. "Hayýr, bunu da yapamam" diyen kiþiye þunu hatýrlatmalý; zulme rýza gösteren, göz yuman, karþý çýkmayan, zulme ortak demektir.

Yüce Allah vaadinden dönmez. O, Ýslam ahlakýný yeryüzüne hakim kýlacak ve nurunu tamamlayacak. Ancak bu süreç bizlerin imtihanýdýr.

"Kim cehd ederse (çaba gösterirse), yalnýzca kendi nefsi için cehd etmiþ olur. Þüphesiz Allah, alemlerden müstaðnidir." (Ankebut Suresi, 6)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler
Son Perde
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek
Anne Babaya Ýtaat Nasýl Olmalý?
Korkma Ebedi Varsýn
Allah Aþký
Kur'an'dan Sorulacaksýnýz
Bir Baþka Candýr Ölüm
Her Sabah, Günü Allah'a Adamak
Kadere Dair

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsan Neden Kýskanýr?
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr
Çocuklar Gibi...
Gerçek Sevgili
Ne Kadar Aciziz!..
Ahirete Hazýrlýk Kursu
Gerçek Adalet
Duygularý Akýl ve Ýrade ile Terbiye Etmek
Vakit "Öldürmek" Deðil, Kazanmak Ýçindir
Ýnsanlar Ýçin Yaþamak Zordur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Otobüs Yolculuðu [Öykü]
Köy Anýlarým (!) [Öykü]
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :) [Öykü]
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :) [Öykü]
Boyun Eðen Kutlu Kadýn [Öykü]
Darwinizm, Komünizmin Bilimsel Kýlýfýdýr [Eleþtiri]
Pkk'nýn Hedefi; Komünist Toplum [Eleþtiri]
"Kahrolsun O Zan ve Tahminle Yalan Söyleyenler" [Eleþtiri]
Dünyalýk Peþindeki Din Adamlarý [Eleþtiri]
Þeytanýn Çift Taraflý Kýskacý: Bir Yanda Ateizm Bir Yanda Yobazlýk [Eleþtiri]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.