..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu insanlar tatlý þeylerden söz ederler. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar > Levent Ölçer




28 Kasým 2011
Zombi Savaþý Eleþtirisi  
World War Z

Levent Ölçer


Hee, olur da ilerde bi zombi olayýný filan dünya gerçekten yaþarsa bu kitabý okuduðunuz için hayatta kalma þansýnýzýn çok artacaðýný söyleyebilirim. Hadi gene iyisin, sen iþini bilirsin..


:AIJJ:
Eveeeet. Ýki saniye mola verip iki kez ENTER tuþuna bastýktan sonra yine karþýnýzdayým. Eleþtiri-yorum. Aman da aman nasýl kelime oyunu yaparmýþým. Nasýl da zekiymiþim ben. Çok orjinal bi kelime oyunu bile deðildi.. Neyse yavv. Galiba uykum geliyo inceden.. Ulan pazar günü diye kediler gibi miskin miskin 3'e kadar uyumuþum hala bu saatte nasýl uykum geliyor þaþýyorum..

Efendin sýradaki kitabýmýzýn orjinal adý World War Z, Zombi Dünya Savaþý. Bizim Doðan Kitap bunu çevirirkene Zombi Savaþý diye çevirmiþ..

Yeri gelmiþken bi paragraf açýp eleþtirmek istiyorum. Hasta ve gýcýk oluyorum bu yeniden ve kafana göre, hatta çoðu zaman da KEL ALAKA çevirmelere, isimlendirmelere... Yavrum orjinal ismiyle yayýnlasanýza þu kitaplarý, filimleri, dizileri, vs.. Ne ayaksýnýz siz... Cidden hiç hoþuma gitmiyor ve hatta kýl ile uyuz oluyorum.. (Ben de ne kýl bi adamým yav.. Adam mýyým? O da ayrý bi konu.. Neyse yav.. Konumuza geri dönelim.)

Zombi Savaþý fiziki olarak diðer normal kitaplardan iki parmak daha uzun boylu bi kitap.. Niye bilmiyorum. Hoþuma gitmedi. Kapaðýn renk kombinasyonu, renk paleti güzel ama yine de kapak resmini de sevmedim. Orjinal kapaðý daha iyiydi.
Bakýnýz http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/76/World_War_Z_book_cover.jpg

Ayrýca filmi de çekiliyor.. 2012'de gösterime girer heralde.. Brad Pitt var.
Bakýnýz http://www.5min.com/Video/Brad-Pitt-Takes-World-War-Z-to-UK-517138886

Kitap 322 sayfa ama ekstradan boyuna bakarsak... Valla normal boyda olsa bilmiyom kaç sayfa olur ama sanki biraz daha uzun olur gibi geliyor.. Orjinali 342 sayfaymýþ mesela...

Yazarýn adý Max Brooks. Zombilere Karþý Hayatta Kalma Klavuzu gibi bi þey isimli baþka bi eser daha yazmýþ ve aslen senaryo yazarý olarak çalýþan bi vatandaþmýþ.. Helal olsun Max. Brad Pitt'e nasýl satmýþýn Zombi filmini.. Paraya para deðil de Zombimani dersin artýk heralde.. Biz de naçizane 2012: Ölülerin Ýntikamý diye bi projeye baþladýk ama tabii ingilizceye çevirmezsem Türkiye'de bi mok olmaz ondan.. Sahi lan, ben þunu cidden Hollywood'a bi zarf atýyým..

Ahhh, kitap konusu. Kitap güzeldi. Aksiyon, macera, zombiler, askeri ve karanlýk psikolojik þeyler, dünya politikleri, kýyamet sonrasý senaryolar... Gibi konulara ilginiz varsa bu kitabý saveceksiniz. Eleþtirim var ama o kadar büyük þeyler deðil. Zaten okuduðum kadarýyla dünya çapýndaki eleþtiriler de benzer noktalara gitmiþ ve beðeniler zaten daha fazla. Eleþtirmiyorum o yüzden. Yukarda saydýklarým ilgi ve beðeni alanýnýza giriyorsa ve zombi konusuna derinlemesine bakmak istiyosanýz okuyun.

Hee, olur da ilerde bi zombi olayýný filan dünya gerçekten yaþarsa bu kitabý okuduðunuz için hayatta kalma þansýnýzýn çok artacaðýný söyleyebilirim. Hadi gene iyisin, sen iþini bilirsin..

Tayfun diye bi þarkýcý vardý benim gençliðimde lise yýllarýmda.. neyse. Salla.

Görüþmek üzere sevgili okur. Sýrada ne var, ne okuyacam bilmiyorum ama bi þeyler bulacaz artýk. Galiba yine Unutulmuþ Diyarlara gidecem; Ýlahi.. Belki de Altýn Buda'ya baþlarým; Oregon Dosyalarý.. Yarýn sabah evden çýkarken karar verecem galiba.

Çýktým.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yazarlar ve yapýtlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Korkak ve Canavar Eleþtirisi
Týlsým-ý Kudret Eleþtirisi
Ankara'da Soðuk Gece Eleþtirisi
Üç Kitap Eleþtirisi
Ozanýn Þarkýsý Eleþtirisi
Ýmparatorluðun Kýzý Eleþtirisi
Avcýnýn Kýlýçlarý Serisi Eleþtirisi
Maðaranýn Kamburu Eleþtirisi
Kristalin Hizmetkarý Eleþtirisi
Nifak Eleþtirisi

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
83. Madde
Ýnci Yumurtlama Yarýþý
Seninle Ýlk Defa...
Milliyetçilik Kötüdür
Þiddet Ýçerikli Bilgisayar Oyunlarý
Öküz Sürülerinin Küresel Möölemesi
Medeniyet (!)
Ortadoðuda Fillerin Güreþi
Tayyip Obama Sarýgül
Karþý Saldýrý Planý Senaryosu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.