..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En bilge insanlar bile arasýra bir iki zýrvadan hoþlanýrlar. -Roald Dahl
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Sinem Hazal Gün




12 Aralýk 2011
Þah Damarý - Günce  
Sinem Hazal Gün
Öksürüyorum zehir gibi, içim sökülür gibi, içimden söker gibi. Ve en büyük doðrumu öldürüyor iþbirliði içindeki bütün yanlýþlarým.


:CCDA:
Git gide artan uzaklýklara takýldý bugün gözüm. Bir zamanlar iç içe geçmiþ, birbirine karýþmýþ ýrmaklar zamanýn aþýndýrmasýyla, ayrý düþebiliyor. Ve ben birbirini besleyen iki ýrmak ne olurda ayrýlýr diye içleniyorum.

“Kavgasýz zaman” özlemi artýnca belki bitiveriyor ansýzýn ve hazýrlýksýz yakalanýrsanýz “ayrýlýk ayazýna” sürüklenebiliyorsunuz baþýboþ bir sandal gibi. Hangisidir, sizi üþüten ayrýlýk mý ayaz mý karar veremiyorsunuz. Öyle bir sandýk ki bellek, her sözü aleyhe delil olarak arþivleyebiliyor. Hani olur ki ýsýttýðýnda yüreðin ismi dün yolcusu olaný, çýkarýp arþivlenmiþi, kendine “pek çok sebebim var ” diyebilmek için.

Nasýl hunharca iþlenmiþ cinayetler var ki, hiçbir avukat savunmasýný yüklenmiyor. Ne ücret, ne de kazanýp meþhur olmak kabulune yetmiyor. Hem de suç aleti sadece birinin dudaðýndan dökülen üç beþ söz olabiliyor. Önce þaþýrýyorum üç beþ söz nasýl bu kadar güçlü olabilir diye… Sonra fark ediyorum sözden ziyade söyleyene takýldýðýmý. Kabulleniyorum.

Þimdi bir eskiciye veriyorum bende eskimiþ yýpranmýþ ne varsa, hem de yok fiyata. Hatta almasý için üstüne para dahi teklif ediyorum. Ardýndan süresiz gözyaþý dökecek olsam da, veriyorum. Çünkü biliyorum ki gidiþat çöplük alameti zaten. Ve çöplüðe gitmektense baþka ellerde hatýralarýnýn yaþatýlmasý daha vefakâr geliyor.

Kulaðým duymayacaðý bir sesten dolayý varoluþunu anlamsýz hissederken, yürüdüðüm her yol o sese hiçbir zaman ulaþamayacak olduðumu çiziyor gözlerime. Bu göçebeden arta kalan soðuk özlem düþünce içime, kendimle baþ baþa kalma yalanlarýný söyleyip yanýmdan uzak tuttuðum dostlarým geliyor aklýma.

Bugün fark ediyorum ki hepsine yalan söylemiþim. Ben en çok kendimle baþ baþa kalmaktan korkmuþum. Müziðin sesini sonuna kadar açmýþým ya da hiç izlemediðim bir televizyon programýný son sese vermiþim. Sýrf kendimi dinlememek için. Bir yandan insanlar bana haksýzlýk ediyor derken, diðer yandan en büyük haksýzlýðý kendim etmiþim “kendime”.

O vakit hissediyorum üzerime sinen papatya kokusunu. Burnumun direðini sýzlatýyor o tutamadýðým keskin ve asi papatya kokusu. Bu ayrýlýk nem’i azdýrýyor astýmýmý. Öksürüyorum zehir gibi, içim sökülür gibi, içimden söker gibi.

Yýlýþýk avuntularý duymak istemiyorum artýk. Morga kaldýrýlsýn ölmüþ ne varsa, defnederiz gerekirse canhýraþ. Hatta bir þiir yazarým mezar taþýna çýðlýk çýðlýða. Sonra ayrýlýk ve veda demleyen bir çay bahçesinde düþürürüm anýlarýmý.
Yeter ki dinsin yýlýþýk avuntularým.

En büyük doðrumu öldürüyor iþbirliði içindeki bütün yanlýþlarým. Öyleyse artýk atýyorum yüreðimi Akdeniz’e, balýklara yem olsun. Yýldýzlar ile fýsýldanýrýz gerekirse.

Hüzün mü?
Ayrýlýk mý?
Onlar zaten debisi çaðlayan nehirlerdi þah damarýmda.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öyle Diyorlar
Zaman Yýrtýðý
Ateþbâz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Seni Kýskanmak"


Sinem Hazal Gün kimdir?

Avuçlarýmda kýz çocuðu hayallerim, dudaðýmda dünde kalmýþ þarkýlar. Harfler, kelimeler bir aðaçkurdu gibi oydu yaþamýmý ve içimin boþalan yanýnda bir ses yankýlandý "yaz" diye. Yazarlýk ise kendi seçtiðiniz bir yalnýzlýða adaylýkmýþ. Ve okundukça, içinizin yalnýzlýðý dirhem dirhem hayata döndü yönünü.

Etkilendiði Yazarlar:
Can Yücel, Nazým Hikmet, Orhan Pamuk, Ayþe Kulin, Nurullah Ataç ve daha niceleri...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sinem Hazal Gün, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.