..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sýrtýnda elbise yok." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Dönemler > Ulaþ Tuzak




29 Aralýk 2011
Ýkibinoniki - 2012 -  
Ulaþ Tuzak
ikibinoniki yýlý için görüþler..


:BJHC:
Artýk geleneksel hale gelen yýlbaþý yazýma baþlamadan evvel þöyle bir göz attým ikibindokuz, ikibinon ve ikibinonbir baþlýklý yazýlarýma. Ýlk kez kendim için duygulandým, kendime acýdým inanýrmýsýnýz buna. Nasýl da akýp gitti gözümden, nasýl da süzüldü yanaklarýmdan ve sakallarýmýn arasýnda nasýl da kayboldu o yaþanmýþ hikayeler.. Bir çizgi daha belirdi alnýmda biraz daha yaþlanmýþ suratýma bakýnca aynada. Bir ben okuyabiliyorum o her bir çizginin neler anlattýðýný..
Geçmiþin izlerini taþýyan sadece yüzüm deðildi haliyle. Yüreðimde de belli belirsiz izler durmaktaydý. Alýn çizgisi gibi týpký, çizik çizikti onlar da. Hani dedim ya belli belirsiz diye, bir aðacýn kabuðuna yazýlan isim gibi yýllar geçtikçe üzerinde yeni kabuklar örtünüyor, saklamaya çalýþýyordu izlerini. Bense her ziyaret ediþimde o aðacý, elimdeki çakýyla üzerini tekrardan deþiyordum ve tekrar belirgin hale getiriyordum. Ýstemsizce bir duyguydu bu, bir takýntýydý sanýrsam.
Bir takýntým daha var yýllara dair. Oldum olasý tek sayýlý yýllarý sevmemiþimdir. Bir eksiklik duyarým hep tek sayýlara karþý. Birebir eþleme yaptýðýmda birisi tek kalýr diye üzülürdüm, istemezdim o yüzden. Ýlkokuldan beri süregelen bir takýntý. Ýþte þimdi 2011 yýlýnýn bitmesine seviniyorum, çünkü 2012 yýlý çift bir sayý ve bana heyecan veriyor, sebepsizce sevinmeme neden oluyor..
Sebepsizce seviniyorum bu yeni yýla girmeye ramak kalmýþken. Çakýrkeyifliðin getirmiþ olduðu salaþ bir tebessüm hakim yüzümde. Sanki güzel bir haber getirecekmiþ kuþlar da, mutlu olacakmýþým gibi geliyor. Hissi kablel vuku mu bu yoksa. Tanrý bir melek yolladýysa bana, onun rüzgarýný hissediyorum sanýrým. Üþümelerim de, içimin titremesi de bu yüzden heralde..
Yeni bir sayfa; karalanmýþ, yýpranmýþ, yýrtýlmýþ eski bir sayfanýn üzerine açýlacak olan yepyeni gýcýr gýcýr bir sayfa, ikibinoniki. Söylemesi bile tekerleme gibi, ikibinoniki. Çeyrek asýrlýk hayatýmýn bir dönüm noktasý olsun ikibinoniki. Sanki bir týlsýmý, sanki büyülü bir havasý var gibi deðil mi? Totemlerin tutacaðý, herkesin gönlündekini bulacaðý bir yýl bu ikibinoniki..
Bu yýl siyaset meydaný oldukça kardeþçe ve dostça geçecek. Alýnacak kararlar, halkýn yüzünü güldürecek ve halklarýn birlik, beraberlik içinde kardeþçe yaþamasýna neden olacak. Kürt, ermeni, sünni, alevi gibi ayrýmlar suç sayýlacak, ayrýmcýlýk yapanlar en aðýr cezalarla cezalandýrýlacak. Herkes sevginin asýl güç olduðunu kavrayacak ve sevgi politikasý güden siyasetçiler halkýn sevgilisi olacaklar.
Spor camiasý ikibinoniki yýlýnda, birbirinden zevkli mücadelelere sahne olacak. Tüm branþlarda hedeflenen baþarýlar yakalanýp, yurtdýþýnda ve uluslararasý arenada ülkemizi en iyi yerlerde, en üst derecelerde temsil edecekler. Özellikle futbolda sahtekarlýk ve þike olaylarý yok olacak, Atatürk’ün istediði gibi zeki, çevik ve ahlaklý sporcular yetiþecek, tertemiz, dürüst ve adaletli bir yönetim anlayýþý hakim olacak. Aksi þekilde davrananlar, gözlerinin yaþlarýna bakýlmaksýzýn en aðýr cezalara çarptýrýlacaklar.
Ve sanat.. benim en hassas olduðum bu konuda sanýrým büyük bir geliþme olacak. Hükümet baþta olmak üzere, basýn ve halkýn ilgisi sanata yönelecek. Herkes tiyatrolara, konserlere ve sergilere hücum edecek. Aileler, çocuklarýný sanata yönlendiricekler ve sanatçýlarýmýzýn sayýsýnda artýþ olacak. Uluslararasý platformda tanýnan ve baþarýlý olan sanatçýlarýmýz ile ülkemizi kültürel ve sosyal açýdan dünyaya daha kaliteli bir þekilde tanýtabilicez. Bütün bu geliþmelere kayýtsýz kalamayan Ýzmir Büyükþehir Belediyesi, nihayet Ýzmir Þehir Tiyatrosunu açacak ve izmirliler muratlarýna kavuþacak..
Aþk mý? Ýkibinoniki yýlýnda kimse aþktan korkmayacak. Herkes cesur olacak. Kadýný erkeði göðsünü gere gere ‘ben þu kiþiye aþýðým ulan’ diyebilecek. Kimse aþkýndan dolayý yargýlanamayacak ve kimse karþýlýksýz kalmayacak. Yalnýzlýk dedikleri gerçekten sadece allaha mahsus kalacak..
Hiç kimse ikibinoniki yýlýnýn bitmesini istemeyecek çünkü herkes çok mutlu çok mesut olacak. Kimse bu huzurun kaçmasýný istemeyecek, sýmsýký yapýþacaklar bu yýla. Öyle kenetleneceðiz ki ülkemiz halký olarak, marduk bile korkacak. Býrakýn dünyanýn yörüngesine teðet geçmeyi, teleskopla bile görülemeyecek..
Sanýrým sabah oluyor, arnavutköyde ayaz var ve üzerim de açýk kalmýþ galiba..

Ulaþ Tuzak



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kaçan Trenler
Kitab - I Aþk
Ýzmir Liseler Arasý Tiyatro Festivali
Evlilikten Korkan Erkek
Tiyatro Neden Güzeldir?
Bilinmezlik
Ýçimdeki Coþku
Konak Gençlik Tiyatrosu
Ýntiharýn Eþiðinde
Tatminsiz Egolar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþka Sabýr Gerek [Þiir]
Ýzmir'in Sokaklarý [Þiir]
Bana Bi Þiirler Oluyor [Þiir]
Ýzmir"den Paris"e Yoktu Bi Tren... [Þiir]
Kendimi Bulamýyorum [Þiir]
Mýþ Gibi [Þiir]
Ruh&beden Ya da Þiþ&kebap [Þiir]
Yüksek Yüksek Egolar... [Þiir]
Ýzin Ver [Þiir]
Buz Gibi [Þiir]


Ulaþ Tuzak kimdir?

ilkokul yýllarýnda þiir yazarak baþladýðý yazýn hayatýna ortaokul ve lisede aþk þiirleri yazarak devam etti. üniversite yýllarýnda tiyatro ile tanýþtýktan sonra daha edebi eserlerin etkisinde kalarak çeþitli deneme ve makaleler yayýnladý. 1987-2004 bandýrma, 2004-2011 izmir ve ekim 2011-halen istanbul'da yaþayan ulaþ, oyunculuk ve yazarlýðý sürdürmektedir.

Etkilendiði Yazarlar:
Ömer Hayyam, Neyzen Tevfik, Aziz Nesin, Can Yücel


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ulaþ Tuzak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.