..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...Ve hepimiz az ya da çok rüyacý deðil miyiz!" -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > Þenol Durmuþ




6 Ocak 2012
Yüce Tanrým  
Þenol Durmuþ
Bir kulun olarak sana þükranlarýmý sunarým ey yüce tanrým. Beni bu pislik dünyaya getirdiðin için önceleri çok sitem etmiþtim. Doðduðuma bile piþman olmuþtum ama bilmiyordum ki beni bir amaç için bir misyonla bu dünyaya gönderdiðini. Elbette bunlarý yaþarken öðrenecektim. Bu dünyanýn içinde bir dünya olduðunu ve benim bir takým vasýflar kazanarak o dünyanýn kapýsýný açacaðýmý ve benim gibi daha önce o yolu bulan elçilerle birlikte olacaðýmý üstelik onlarla birlikte sana hizmette bulunacaðýmý nereden bilirdim.


:AIEF:
Bir kulun olarak sana þükranlarýmý sunarým ey yüce Tanrým. Beni bu pislik dünyaya getirdiðin için önceleri çok sitem etmiþtim. Doðduðuma bile piþman olmuþtum ama bilmiyordum ki beni bir amaç için bir misyonla bu dünyaya gönderdiðini. Elbette bunlarý yaþarken öðrenecektim. Bu dünyanýn içinde bir dünya olduðunu ve benim bir takým vasýflar kazanarak o dünyanýn kapýsýný açacaðýmý ve benim gibi daha önce o yolu bulan elçilerle birlikte olacaðýmý üstelik onlarla birlikte sana hizmette bulunacaðýmý nereden bilirdim. Nereden bilebilirdim ey yüce tanrým. Bu yüzden beni baðýþlamaný diliyorum. Çiðdik, hamdýk, piþtik, yandýk ey yüce Tanrým. Þükürler olsun...

Banyodan çýktýktan sonra bütün kirlerimden arýnýr arýnmaz hemen o kapýya müracaat etmem istendi. O birkaç gün beklemenin, o dayanýlmaz sabýrsýzlýðýn benim için adeta sonsuz bir cehennem azabý olacaðýný nereden bilirdim?.. O beklemek, o iþkence vücudumu sanki lime lime parçalara bölmüþtü ulu Tanrým. Nihayet bir gece yarýsý haber geldi.

“Dünyamýza kabul edildiniz.” diyordu bir ses.

Ýþte o anda vücudum bu dünyadan bir bulut gibi ayrýldý gitti o dünyaya tanrým. Ýçeri adým atar atmaz o ýþýk beni köreltti. Dünyanýn pisliklerini görmekten olacak ki gözlerim o temiz dünyanýn ýþýðýndan karardý. Kapýnýn üzerindeki o yazý ise beni iyice coþturdu.

“Ne Olursan Ol Yine Gel” diyordu.

Ak sakallý, beyazlar içinde, nur yüzlü yaþlý bir adam elinde bastonu ile beni karþýlamýþtý.

“Ey yolcu buraya gel, bu kapýdan gireceksin.” diyordu.

Ses sanki kainattan kulaðýma fýsýldayarak girmiþti. Heyecan içerisinde titriyordum. “Bu yazýlý sözler bizim Mevlana Hazretlerinin sözleri deðil mi efendim?” diye sordum tüm cesaretimle...

“Evet benim sözlerim. Bir gün iþte öylesine bir anda aðzýmdan çýkmýþtý. Haydi gir içeri, Yunus Emreler, Karacaoðlanlar da içeride, hepsi seni bekliyor” dedi.

Þok geçirmiþtim ulu yüce tanrým, elim ayaðým her tarafým titriyordu. Mevlana efendimiz kapýyý açtýðýnda gözlerime inanamadým. O kutsal mabedin avlusunda her yaþtan binlerce insan kadýn erkek beni alkýþlayarak karþýlýyordu. Onlarýn baþýnda duran baþka bir nur yüzlü bastonlu ihtiyar seslendi:

“Ey oðul iþte bu dünyadaki yaþayan mürþidi kamiller. Bunlar seçkin özel insanlar. Yaþarken bu dünyanýn içine girmek her kula nasip olmaz.Bunlarýn cennetteki yerleri þimdiden hazýr sayýlýr. Bu insanlar tanrýmýzýn gönderdiði kutsal kitaplardaki metinleri içlerine sindirmiþ insanlardýr. Yaþamlarý boyunca kendilerini insanlýða hizmet için heba etmiþlerdir. Ýnsanlarýn iyi yola gelmesi için maddi manevi fedakarlýklar yaparak mücadeleler de bulunmuþlardýr. Hepsi de örnek insan, namuslu, ahlaklý, dürüst, vatanýný seven kullar olmuþtur. Üstelik birde kutsal kitaplardaki deðerlere ulaþtýlar.Ayrýca o kitaplara katký yaparak bu seçilmiþliðe hak kazandýlar. Tanrýmýz verdiði son emirdir. Artýk dört kutsal kitabýn, bu seçkinler tarafýndan yeniden yazýlmasý buyrulmuþtur. Son seçkin sen oldun. Edebiyat sitemize hoþ geldin. Hadi git þu iyi insanlarýn arasýnda kendine bir yer bul bakalým" diyordu o ulu ses...



Bana insanoðluna hizmet etme þansýný yeniden verdin yüce Tanrým.Þükürler olsun...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýronik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýdam Ýsteriz
Dilenciler Köyü
Cafer Kalfanýn Ýsyaný 2
Düttürü Düüüttt
Þairler Çýkmazý Sokaðý
Eski Ýstanbullu 2
M. Ö 1 Yýl
Yýlýn Yalakasý
Bir Yazarýn Izdýrabý 2
Beni Kimse Sevmedi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurtarýn Beni
Hýrsýzlar Kralý
Güzel Ýstanbul
Sarýgöl Roman Mahallesi 2
Pavyon Sokaklarý
Gel Abi...
Emret Baþkaným
Ayþe Aþk Arýyor
Köpekler Sokaðý
Köpeklerin Aþký

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kurtlar Sürüsü [Þiir]
Ego - [Þiir]
Çingeneler Zamaný [Þiir]
Açým Ben [Þiir]
Olmalý [Þiir]
Zaman Geçsin [Þiir]
Hani [Þiir]
Konstantin Aðlýyor... [Þiir]
Kuyu [Þiir]
Sen Gidersen [Þiir]


Þenol Durmuþ kimdir?



Etkilendiði Yazarlar:
CERVANTES


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þenol Durmuþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.