..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Cumhuriyet fikir serbestliði taraftarýdýr. Samimi ve meþru olmak þartýyla her fikre saygý duyarýz. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Kâmuran Esen




7 Ocak 2012
Mudurnu'lu Fatma Nine'nin Günlüðü - 21  
Kâmuran Esen
Rekor üstüne rekor kýrýyormuþuz.


:AGCG:
Sevgili Günlüðüm;

Ýçimde bi darlýk var, bi darlýk var, bildiðin gibi deðil. Kendi kendime fazla geliyom. Sanki içimde, dýþarý çýkmayý isteyen ama çýkamayan biri var. Ýçime sýðmýyo, dýþarý da çýkamýyo… Çýkamýyo deyince aklýma geldi: Odatv sanýklarý, mahgeme sonunda dýþarý çýkabileceklerini umuyorlardý ya, mahgeme heyeti bu talebi reddetmiþ. Þinci ne var bunda diyeceksin. Sevgili günlüðüm, mahgeme daha gararýný vermeden Samanyolutv, sanýklarýn tahliye taleplerinin reddedildiðini söylemiþ. Hem de garardan 21 dakga önce. Bu nasýl iþ ? Verdiði gararý daha sanýklara söylemeden, gararýn bir tv ganalýnda halka duyurulduðuna tanýk olan bir mahkeme düþün. Þinci soruyom sana: Bu ganal münecim mi, yoksa verilen gararý açýklamadan önce, baþkalarýyla paylaþan bir mahgememiz mi var? Þaþýrdým.

Memet Amcan hiç þaþýrmadý. “ Helâl olsun STV’ye, adamlar nasýl da bildiler gararýn nasýl çýkacaðýný! Ýþte yayýncýlýk bu! ” diye, göklere çýkardý STV’yi. Yani bi insanýn gafasý bu gadar mý çalýþmaz? Ondan sonra sevgili günlüðüm, amcanla bi gavgaya dutuþtuk ki sorma gitsin. Zaten pek geçinemiyoz. Etdiyarladýkça, birbirimizden uzaklaþdýk. Hep fikren, hem galben, hem bedenen. Esgi günlerimi þöyle bi düþünüyom da; bu adam o esgi adam deðil, o esgi genç gadýn da sanki ben deðilim. Yýllar bu gadar mý deðiþtirir insaný, bu gadar mý çökertir ? Ihhh!

Neyse, býrakalým þu çökeleði, çökertmeyi. Fransa’ya yaptýrým uygulayacaz diye baþbakan mangalda kül býrakmýyodu, di mi? Hýh ! Memet Amcan da “Helâl sana baþbakan ! Dize getir þu Fransa’yý.” diyodu ya; Fransa’daki konsolosumuzun guzu guzu geri döndüðünü öðrenince, guyruðu gapýya sýkýþmýþ kedi gibi oldu. Güvendiði daðlara gar yaðdý, gar. Ekonomi Bakaný Z.Çaðlayan, Fransa’ya Türkiye’nin herhangi bir ambargo ya da ticarette gýsýtlamasýnýn söz gonusu olmadýðýný söylemesin mi bi de. “Türkiye’de Fransýz yatýrýmlarý da va. Ülkemize güvenmiþ tüm yatýrýmcýlarýmýzýn baþýmýz üstünde yeri va, yeni yatýrýmcý gelirse de baþýmýz üstünde yeri va.” demesin mi! Memet Amcanla göz göze geldik haberleri dinlerken ama “Ben yatacam artýk.” dedi de odasýna gaçýverdi. Allah kimseyi utandýrmasýn, hayallerini yýkmasýn. Bu da ona ders olsun. Televizyon ekranýnda efelenenlere inanmasýn bi daha.

Yeni yýlýn ilk mücdesinin ne olduðunu, bu mücdeyi kimin verdiðini, gastelere nasýl manþet olduðunu da deyverim mi sevgili günlüðüm? Deyverim deyverim de sen gör nasýl büyük(!) mücde olduðunu. Baþbakan Erdoðan, faiz uygulanarak geri ödemeli olarak öðrencilere verilen bursun 240 lireden 260 lireye yükseltildiðini mücdelemiþ. Enflasyonun iki haneli rakamlara çýktýðý bi zamanda, ayda 20 lire fazla burs almak sevindirici bi þey mi Allahaþkýna?

Þu yaþa geldim sevgili günlüðüm, iki hadi en fazla 4 þahitten fazlasýný görmedim hiçbir nikâhta. THY’nin Gn Müdürünün oðlunun nikâh töreninde tam 8 þahit varmýþ, hepsi de bakanmýþ. “Adam þaþýrýnca, garýsýna hala dermiþ.” ya, ayný o hesap. Güleyim mi aðlayým mý bilemedim sevgili günlüðüm. Nikâh þahidi bakanlarýn resmi vardý gastede. Raf elmasý gibi dizilmiþler gelinlen damadýn yanýna. Bu fotoðrafla verilmek istenen mesacýn; ikdidarýn yanýnda görünmek istemekden mi, gonuklara hava atmak istemekden mi gaynaklandýðýný bilemecem sevgili günlüðüm. Sen de Memet Amcan gibi bunlar ufak þeyler deme sakýn. Bu ufak þeyler toplanýyo, toplanýyo, gocaman bi demir topaðý oluyo yüreðimin üsdünde. Ihhh!

Dur hele, bi þey daha di’cem. Eski milletvekilerinden birinin doktor olan gýzýyla damadýnýn tayinleri; rotasyon için çekilen gura sonunda memleketlerine çýkmýþ. Bu durum, tamamen tesadüfmüþ. Bize böyle bi tesadüf niye hiç denk gelmiyo, bilmiyom. Kesinlikle torpil yokmuþ, bilgisayarda torpil yapýlmazmýþ. Ýçimden bi ses, “Ayý ne gadar hile bilirse, avcý da o gadar yol bilir.” dedi bana.


Ya þu gýrdýðýmýz rekorlara ne demeli? Gýrmadýk rekor býrakmadýk. Gýrýyoz da gýrýyoz. Gýrýyomuþuz daha doðrusu. Ýhracatta, cumhuriyet tarihinin rekorunun gýrýldýðý söyleniyo. Ýthalatta daha büyük rekor gýrdýðýmýz söylenmiyo. Dýþ ticaret açýðýnýn, bütün zamanlarýn rekorunu gýrdýðýndan hiç söz edilmiyo. Gandýrýlmaktan býkýverdim artýk sevgili günlüðüm. Acaba biz, vatandaþ olarak çok mu salak görünüyoz? Yoksa alnýmýzda, “ enayi ” falan mý yazýyo af edersin. Bunlarýn yüzünden aðzým bozuluyo, ona üzülüyom. Yaþýmdan utanýyom. Sebep olanlarý Allah nasýl bilirse öyle etsin inþallah.

Galkayým da sevgili günlüðüm, Galatasaray’ýn maçýný izleyim. Hakeme, futbolculara, maçý doðru okuyamayan teknik direktöre baðýrý baðýrýverim de, içimi boþaltayým. Yoksa tansiyonum da fýrlayacak, þekerim de. Galbim zaten tak tuk edip duruyo. Ihhhh!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Enflasyon Düþüyor (Muþ)
Sinir Olduðum Tipler - 5
Perþembenin Geleceði Çarþambadan Belli Olur
Fatma Nine'nin Günlüðü - 6
Fatma Nine'nin Günlüðü - 7
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 16
Sinir Olduðum Tipler - 4
Sinir Olduðum Tipler - 5
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Yine Paralel Bir Ürya Gördüm
Mudurnu'lu Fatma Nine'nin Günlüðü - Diþ Aðrýsý Deðil Kabir Azabý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Güzel Dilimiz Türkçe
Kýzým Sen Avukat Ol!
Atatürk'e Mektup
Ýstanbul Sizin Olsun
Ben Birazcýk Deli miyim?
Öðretmenler Günü
Mudurnu'da Bir Günlük Gezi
Yeðenime Yaptýðým Peynirli Börek Tarifi
Biþim Efde Heykes Bi Asayip...
Kaybedecek Hiçbirþeyi Olmayana / Ölüm...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.