..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karþýsýnda zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Tarihsel Olaylar > Muhammed CAN




12 Ocak 2012
Algý Sapmasýnda Türk Ýslamcýlarý  
Muhammed CAN
Yazmak; esasýnda beyinlerin dumura uðradýðý anlarda yazýlmayacak kadar kursal bir eylemdir.


:BDJH:
Yazmak; esasýnda beyinlerin dumura uðradýðý anlarda yazýlmayacak kadar kursal bir eylemdir. Buna raðmen kiþioðlundaki sorumluluk duygusu galebe çalýyor kimi zaman. Bu yazý da böyle bir galebenin dýþa yansýmasý olarak deðerlendirilmeli.
Hani derler ya en son söylenecek sözü, en önce söylemek: 'Türkiye, Osmanlý barbarlýðýný sürdürme sevdasýnda…
Türkiye’nin siyasi birikiminin menbaý olan Osmanlý saray entrikalarý, ki bu entrikalar; aðýrlýklý olarak, 15. yüzyýlýn sonlarýnda Endülüs Emevilerini yönlendiren Samirinin çocuklarý tarafýndan 1492 göçü ile Selanik, Ýzmir ve Ýstanbula taþýndý...
O zamandan bugüne dek Anadolu coðrafyasý huzurlu bir gün yaþamamýþtýr.
Geçmiþin insaný kendisine aþina tabiata yabancý iken, bugünün insaný tabiata aþina fakat kendine yabancýlaþmýþ. Geleceðin insaný ise hem kendine hem de tabiata aþina olacaktýr. Bugünün sorumlu/adanmýþ/ aydýnlarý geleceðin insan protipini temsil edebilmelidir. Yani dikey ve yatay deðerler manzumasine aþina olabilmeyi baþarmalýdýr...
Cemaat olarak bilinen oluþumun baþýndaki zevat bilinçli olarak ülkesinden/okyanusötesinde/ adeta bir nev-i zorunlu ikamete tabi tutularak, tutanlar tarafýndan gizemli bir kiþilik yaratýlmak isteniyor.
Bu zevat, kuþkusuz ki halkýnýn içinde olursa, Emevici Ýslam dünyasý adýna yaratýlmak istenen sahte imam Humeyni portresi, yazýn sýcaðýndaki güneþ altýna duran kartopu gibi eriyecektir. Kaldý ki sözkonusu cemaat ve onun liderliðini üstlenen Gülen’in kendilerine ikon olarak seçtikleri Said-i /Nursi/Kurdî'nin Ýslami geçmiþi kirlidir. Bu kirlilik, onun taþýdýðý katkýlý Ýslamýn yüklediði sorumlulukla oluþan kirliliktir!
Ýlginçtir, Türk/emevist/ Ýslamcýlarý Kürtlerin kirlilerini yaþatmak istemektedir. Örneðin Selahaddin-i Eyyubi, Ýdris-i Bitlisi gibi kirli islamcýlarý kahramanlaþtýrmýþlardýr. Bunun karþýsýnda ise Þeyh-i Cebeli ve Seyyit Rýza(R.anh)'yý karalayýp eþkiya ilan etmiþlerdir. Egemen Türk Ýslamcýlarý, Türk Ýslamýna tehdit oluþturan Ýslami þahýslarý baði/asi/ ilan eder.
Evrensel insanlýk ailesinin, maveraya açýlan penceresi olan Muhammed ve ehl-inin deðerler manzumesi; Ali'nin taþýdýðý ruh ve karakter yapýsýnda arama zorunluluðunu bilmelidir.
Ýnsanlýðýn büyük ailesi; içine düþmüþ olduðu çýkmazdan kurtulmanýn son çaresi olarak, kilit þahsiyet olan Ali'nin tanýnmasýný zorunlu kýlmýþtýr.

Adem'iyet mektebinin insan-ý Kamili ve Nübuvvetin son halkasýnýn varisi olan Ali! Günümüz insanýnýn yaþadýðý zaman diliminde bir kez daha kiþinin(sosyal-siyasal, dahasý Ýslami bilincin ve bununla beslenen Ýslami algýnýn hayatýn merkezine her gün yeniden inen vahiy gibi) þekillenmesinin iksirini taþýdýðýný göstermiþtir.
Yaþlý bilge'mizin söylediði þu; “Ýnsani bilimlerin büyük bir bölümü temelini materyalizm ve ilahi-Ýslami inançlara imansýzlýktan ibaret olan felsefelere dayalýdýr. Bu ilimlerin üniversitelerde okutulmasý ilahi ve Ýslami talime karþý inançsýzlýðý yaygýlaþtýrmakla birlikte dini inançlarda kuþku oluþturmaktadýr’’ Sözü: neden ýþýk okullarý zincirinin, Batýnýn arka bahçesi olmuþ sömürge ülkelerinde kurulduðunu anlamamýzda daha ikna edici bir bakýþ açýsýný þimdiye kadar sunmuþ olmalýdýr. Kaldý ki bu ülkelerin büyük çoðunluðu müslüman halklarýn coðrafyasýdýr...
Türk Ýslamcýlarý: Peygamber ve soyunun temsil ettiði Ýslamýn dünya görüþüne karþý, daha fazla direnemeyeceklerini bilmeliler. Peygamber ve soyunun temsil ettiði Ýslama karþý ''dine karþý dini'' kullanarak zulmün öncülerine verdikleri destekten vazgeçmenin zamaný gelmiþtir.
Bu açýdan; ''Türk Ýslamcýlarýnýn temsil ettikleri ekolün iflasýna dair manifestoyu yazmanýn da zamaný gelmiþtir.'' Yakýn gelecekte Akdenizin güney sahillerinde vuku bulan evrimsel hareketlerin odaðýna gireceklerini görmüyor deðiller. Bu durumda, Türk Ýslamcýlarýn bu halklarakarþý taþýdýklarý vebalin altýndan kalkabileceklerini sanmak kolay olmasa gerek. Yeniden yüzyýlýmýzýn siyasi yazgýsý þekillenirken, Afrika’nýn rolü’’nü anlamaya çalýþmak adýna, güç, kýlýç ve kan Ýslamýna özlem duyan ve bu özlemi imanlarýnýn en vazgeçilmez esasý olarak bilen Türk Ýslamcýlarý!..
Türk Ýslamcýlýðýnda; Anadolu halkýna biçilen rol; figüran olmaktan öteye geçmez. Senaryo ABD ve Ýsrail tarafýndan yazýlýr. Türk Ýslamcýlarýn Müslüman Anadolu halkýna 'Parya' muamelesi yapmasýnýn vebalinin karþýlýðýnda bu halkýn elleri her zaman yakalarýnda olacaktýr.
Vesselam!
Muhammed CAN
Frankfurt 22.11.2011
mcan313@msn.com




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn tarihsel olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çrümüþlüðü - 6
Kerb - U Belamýz
Ýslam Ýnkilabýnýn Evrenselliði
Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çürümüþlüðü–1
Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çrümüþlüðü - 4
Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çrümüþlüðü - 5
Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çrümüþlüðü - 3
Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çrümüþlüðü - 2
Sivil Aymazlýk Sorunu Ve...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Muhammed Can S. Demirtaþ'a Soruyor
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 5
Gündem Özel - 4 Baþkanlýk Sistemi ve Avrupa Krizi
Rebeze Röportajý - 2
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz! —2
Size Ne Oldu?
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 3
Emperyalist Ýslamcý Olunabiliyormuþ Demek!
Türk Aydýnlarýnda Takvimler 1789 Mu?
Özdemir Ýnce Kirene'li mi?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dost Ýçin [Þiir]
Serzeniþ [Þiir]
Bizde Ne Anne'ler Var [Þiir]
Ne Ýnsanlar Gördüm [Þiir]
Ey Gazzeli Cocuk! [Þiir]
Ayrýlýk Senfonisi [Þiir]
Hatýram! [Þiir]
Namus'un Adýna! [Þiir]
Hum Kýyýsýnda Bir Gece [Deneme]
Velayet-i Fakih ve Siyasla Ýslam [Ýnceleme]


Muhammed CAN kimdir?

. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Muhammed CAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.