..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðaüstü henüz anlayamadýðýmýz doðal þeylerin adý. -Elbert Hubbard
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > osman demircan




25 Ocak 2012
Bir Garip Þiir Dolanýyor Dilimde  
osman demircan
Bir garip þiir dolanýyor dilimde. Mýsralar bir uçurtma oluyor bir rüzgar. Yokluðunun boþluðu gökyüzü kadar büyüyor. Ne yazýk ki ne bir öpücük uçurabiliyorum sana doðru ne de uçurtmalar maviyle buluþuyor. Hep fýrtýnalar kopuyor baþýmda. Yokluðunun akþamýnda her yere simsiyah gece manzarasý çiziyorum. Karanlýktan korkan ellerimi ceplerimde saklayarak, sokak sokak seni arýyorum. Yokluðunda baþýmdan aþaðý kaynar sular dökülüyor.


:ADCA:
Bir garip þiir dolanýyor dilimde. Mýsralar bir uçurtma oluyor bir rüzgar. Yokluðunun boþluðu gökyüzü kadar büyüyor. Ne yazýk ki ne bir öpücük uçurabiliyorum sana doðru ne de uçurtmalar maviyle buluþuyor. Hep fýrtýnalar kopuyor baþýmda. Yokluðunun akþamýnda her yere simsiyah gece manzarasý çiziyorum. Karanlýktan korkan ellerimi ceplerimde saklayarak, sokak sokak seni arýyorum. Yokluðunda baþýmdan aþaðý kaynar sular dökülüyor. Yine de ben üþüyorum. Ne olur anla beni gülüþünü özlüyorum. Sevmek bir þarkýdýr býktýrmadan söylenen. Sen yüreðimin kan gölünde yüzen bir kuðu oluyorsun. Ben yürek gölümün kýyýsýnda içi yanan bir neye dönüþüyorum. Her kalbimin çarpmasýnda her nefes alýþýmda seni içli bir þarkýyý besteler gibi terennüm ediyorum. Gün batýyor kýzýl ýþýklarýyla yine. Akþam oluyor yokluðunun bu kaçýncý gün bitiminde. Avuçlarýmda bombalar patlýyor ellerimi sýkmadýðýn ve beni sabote ettiðin yokluðunun her akþamýnda. Yine de aldýðým her nefesin birisi sen oluyorsun. Gülüþünü Azrail'i bekler gibi bekliyorum. Ýstiyorum ki gülüþünün güzelliðiyle caným çýksýn. Ýstiyorum ki cesedimin yanýndayken dudaklarýnda dua deðil, gülüþün belirsin. Çünkü o gülüþünle ben Allah'a ve cennete inanmýþým biliyorsun. Sensizlik yüreðimde, ellerimde, gözlerimde patlýyor. Paramparça olmak seni sevmenin bedeli bana. Yazmak yüreðime aðýr geliyor. Þiirler buruþturulmuþ kaðýtlar gibi boðazýmda kalýyor. Sana sesimi kan kusarken, boðazýmdan çýkardýðým þiirlerle duyurmaya çalýþýyorum. Sen öldüðümü sanýyorsun; oysa sana ben boðazýma týkanmýþ þiir kaðýtlarýyla en içten duygularýmý anlatmaya çalýþýyorum. Biliyorsun ki ey sevgili bizim millet acý çekenin ýhlamalarýyla, kývranmalarýyla þehveti bir haz alýr. Biliyorsun ki bizim millet, kendisine yalvarandan azmýþ bir öküz gibi tat alýr. Ve sevgili biliyorsun ki biz bu dünyadan deðiliz. Bizler bu karanlýk dünyada var olan iki yýldýzýz. Seni mutlu görmek beni mutlu ederken, seni üzgün görmek beni anca aðlatýr. Biliyorum ki sen de ne benim ne de bir baþkasýnýn acýsýyla seviþirsin. Seni asýl namuslu yapan iþte budur biliyorum. Ýþte bu nedenden dolayý seni çok seviyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Varlýðým Bir Okyanus
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Ey Tanrý'm Gazan Mübarek Olsun
Öyle Doluyum ki
Mavi Iþýk
Bu Þehirde
Yaðmurda Islanmak Ýstiyorum
Çoktan Kül Olmuþtum Harran Büyüklüðünde
Sen ve Ben
Bir Ýnce Belli Bardak ve Çay Deminde Bir Kadýn

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Ah Angelina
Frezya
Çam Ormaný
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim
Uzak Mesafeli Aþklar
Seninle Açarým Perdelerimi Güne

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Yanlýzlýk Çinlidir [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.