..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden sonra yeni birþeylerin olduðu konusunda umutluyum. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Kâmuran Esen




4 Þubat 2012
Vay Benim Dertli Baþým  
Kâmuran Esen
Ýbretlilik þeyler yaþýyoruz.


:AGAH:
Star gazetesi yazarý Mustafa Akyol’un :” Atatürk'ün Gençliðe Hitabesi kaldýrýlmalý.” þeklindeki ifadesinden sonra, AKP Genel Baþkan Yardýmcýsý Hüseyin Çelik, “ Gençliðe Hitabe, Ayet mi?” demiþ. Kurdun dumanlý havayý sevdiðini çok güzel teyit etmiþler kendileri. Bununla da kalmamýþ, “Atatürk’ü kanunla sevdiremezsiniz. Atatürk’ü koruma kanunu var ama, Peygamberimizi koruma kanunu yok.” diye devam etmiþ. Aklý sýra Atatürk’ün Gençliðe Hitabesi’ni ve dolayýsýyla Atatürk’ü küçümsemiþ, hatta reddetmiþ. Oy hesabý yaptýðý için Peygamber Efendimize sarýlmýþ. Yani; düðün evindeki türküyü, ölü evindeki yasla kýyaslamýþ.( Aklýma bu örnek geldi. Teþbihte hata olmazmýþ. ) Ben de soruyorum bu beyefendiye: Sizin sözleriniz, Gençliðe Hitabe ve Atatürk’ü Koruma Kanunu hakkýndaki görüþünüz ayet mi? Deðil. O halde, sizin sözlerinizin ve görüþünüzün de hiçbir önemi yok. Ayet olmadýðýna göre ve sizin bakýþ açýnýza göre yani...... Geçiniz!

Þimdi açalým biraz konuyu. Ayet olmayan þeylerin madem bir önemi yok, o halde þunlarý söyleyebiliriz. Tabi, sayýn Çelik’in aklýyla düþünecek olursak, þunlarý söyleyebiliriz: Anayasa da ayet deðil, kanunlar da.Demek ki, her ikisi de kaldýrýlabilir, yok sayýlabilir. Anayasa’nýn deðiþtirilemez, deðiþtirilmesi teklif bile edilemez maddeleri ayet mi ? Ayet deðil. Demek ki onlar da kaldýrýlabilir...Oysa ki, bazý kavramlarýn, deðerlerin bizim için önemli olup olmadýðýný; bunlarýn ayet olup olmadýðýyla ölçemezsiniz. Aksi takdirde pamuðun aðýrlýðýný metreyle ölçmeye kalkýþmak gibi bir cahillik etmiþ olursunuz..

Gençliðe Hitabe, öylesine derin anlamlar, öylesine derin mesajlar içeriyor ki; belki de bu sebeple tartýþmaya açýlmak isteniyor. Hitabenin özellikle gençler üzerinde etki yapabileceðinden, gençlerin görev ve sorumluluklarý konusunda üzerine düþeni yapmalarýndan çekiniliyor. Hitabenin yazýldýðý tarihte, bugünleri görebilen Atatürk ne kadar üstün bir öngörüye sahipmiþ ki, ta o zamandan bugünleri görebilmiþ. Hele hele “Hatta bu iktidar sahipleri...” ile baþlayan bölümde, içinde bulunduðumuz þu zaman, yaþadýðýmýz son olaylar ve geliþmeler konusunda bizi uyarmýþ. Acaba birileri, bu paragrafta alýnganlýk(!) mý gösteriyorlar?

Devam edelim: Bilimsel hiç bir veri de ayet deðil. Ýki kere iki dört eder diye bir ayet olmadýðýna göre, iki kere ikinin dört ettiði tartýþmaya açýlabilir mi? Bir yýl üçyüz altmýþbeþ gündür gerçeði de bir ayet deðil. Hal böyle diye, bir yýlýn üçyüz altmýþbeþ gün olduðu gerçeði, reddedilebilir mi?

Sayýn Çelik’e sormak isterim: Sayýn Çelik, acaba halkýn dini duygularý istirmar edilerek oy arttýrabilir diye bir ayet mi var da, ikide bir dini konularý gündeme getiriyorsunuz? Dindar bir cumhurbaþkanýmýz olmalý diye bir ayet mi var da, sayýn B.Arýnç “ Dindar bir cumhurbaþkanýmýz olacak.” demiþti?.

“Deniz Fenerine dokunan öbür dünyada cayýr cayýr yanar.” diye bir ayet mi var da; Deniz Feneri e.V. soruþturmasýný yürüten eski savcýlar hakkýnda 11 yýla kadar hapis istemiyle dava açýldý da konuyla ilgili zanlýlar hakkýnda iddianame hâlâ hazýrlanmadý ?

Midyat Kaymakamý, Ak Parti Ýlçe Baþkaný Hüseyin Çelebi’yi ziyaretinde "Midyat kaledir, burayý mahalli seçimlerde kaybetmemek lâzým.” buyurmuþ. Genel seçimler öncesi soba daðýtan, sobayý bizzat kendi eliyle vatandaþa teslim eden vali de gördük. “Valiler ve kaymakamlar devletin deðil, iktidarýn valileridir ve kaymakamlarýdýr.” diye bir ayet mi var?

Baþbakan Yardýmcýsý Bekir Bozdað, Diyanet'e personel açýðý olduðu gerekçesiyle 7 bin imam ve 2 bin müezzin olmak üzere 9 bin sözleþmeli personel alýnacaðýný açýkladý. Ýmamlar ve müezzinler sürekli baþka ve daha yüksek makamlara atandýklarý için; size imam da dayanmýyor, müzezzin de. “Din görevlililerini daha yüksek makamlara atayýnýz.” diye bir ayet mi var?

Bir öðretmen olarak, bir eðitimci olarak, bir anne olarak; sayýn Çelik’i kýnýyorum. “Bir öðretmenin, bir annenin görüþ ve düþünceleri bizim için çok önemlidir.” diye bir ayet olmadýðýna göre, ne diye konuþup duruyorum ben ? Çünkü, birilerine göre ben yok’um. Çünkü Kâmuran Esen diye bir ayet yok. Hiç bir ayette “Atatürk” ten söz edilmediðine göre, yoksa Atatürk diye biri de mi yok?

Vay benim dertli baþým!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumumuzun Kadýna Verdiði Deðer
Kâmuran Esen Shov (!)
Kitap, Sehpa Olarak Nasýl Kullanýlýr!
Þarký Sözü Yazarý Olmaya Karar Verdim
Bir Köþe Yazarýnýn Özellikleri
Bir Erkeðin Birkaç Eþinden Biri Olmak
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Ne Günah, Ne Günah Deðil?
Erkekler Þalvar ve Cüppe Giysin
Rtük'ün Saçmalýklarý
Moraliniz mi Bozuk?o Halde Gazete Okuyun!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'ü Anlatabilmek
Kütüphanelerimizin Hazin Durumu
Ahilik ve Düþündürdükleri
Evli Çiftler Nasýl Piknik Yapar
Bir Ýzedebiyat Yýllýðý Alýr Mýydýnýz?
Dünya Kadýnlar Günü
Alanya'da Turizm Suratýmda Nasýl Patladý!
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Güle Güle 2014
Yaþadýðýmýz Ama Artýk Alýþtýðýmýz Garip Olaylar
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - Oy Arttýrma Taktikleri Kursu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.