..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden önce yaþam var mý? -Duvaryazýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > selim koç




13 Þubat 2012
Hayatýn Replikleri  
selim koç
Dünyayý özleyebilmekle baþlayacak her þey.


:AFFB:
1.
Adayacaðým güneþin üzerine kuru bir topraðý ve bi ýþýk huzmesinde yüzeceðim gözlerim kumla yýkanacak bir yelkenin doðasýnda rüzgarla dansedecek olan cücelerin ülkesinde bir toplum inþa edilecek,adýný sýnýf insiyatifi koyacaðým.
Kulaklarým aþkla uðulduyacak.ecek ve acakla dolu bir dünyadan geçip.sonsuzluðun sýrtladýðý zaman kavramýnýn yeraltýndan gülümsediði yerüstünde kara kargalarýn zafer çýðlýklarý attýðý bembeyaz sayfalara akacak bir devrimsel hüzün.
Dünyayý özleyebilmekle baþlayacak her þey.
2.
Önemli olaný önemseme o önemli deðildir görüneni görme gördüðün yerde hayatýn devam eder bilinmiþi bilme her duyduðunu duydum sanma ölmeden evvel bir kez daha son vermek gerek hayata
Yeni bir doðrultu
Okuma okuduðun gerçek deðildir
Bir güneþe atladýðýmda güneþin karanlýktan ibaret olduðunu yazdým bir kopya kaðýdýna.hayat zaten fiþliyor.hiçlikler ve zýtlýklar ara kendini yak…
3.
bir görünüp kaybolacakmýþ gibi duran þeyin çoktan arkada kalmýþ olduðunu görebilirdim.aklým bazý þeyleri zorluyor ama topuk hizasýndaki buharlý randýman eþkiyalýk yapmaktan geri durmuyor.kendimi kendimle beraber aleve verip uzay düþlerinde bir yolculuða çýkmak istiyorum.aklým þaþýyor.nesne tamamen kayboluyor ve topuk hizasýnda bir aðrý duyuyorum.
birbuçuk porsiyon karýþýk iktidar getiriyor yollarýn papyonsuz ve kara gömlekli korsanlarý.avuçta kalan þeylere esir olmaktan býkmýþ bir halde kapanýyor televizyon dümeleri.direngen bir dünya aranýyor ellerle kazýyarak.eller bir iþkence aleti.susmuþluðun belgesi.yokluk travmalarýndan kalan bir et parçasý.bakýlýyor ve kýrmýzý seçiliyor. bir görünüp bir kayboluyor
tuzlu zeminlere þiþmiþ ayaklarla basýlýyor.dünyanýn baþka bir platforma taþýnmýþ olabileceði varsayýlýyor.
4.
yere aniden silahýný býraktý.konuþurken sözünü unutmadý.söz verilmiþti gizli oyunlarý sevmiyorum demiþ ve tahminen vicdanýný özgür býrakmýþtý.geçmiþi düþündüðü görmezden gelinemezdi.silahýn gittikçe soðuduðu ve bakýþlarýnýn kanlandýðý görülüyordu.gökyüzü yukarýlardan imzasýný her yöne býrakmaktaydý.ilk damla düþerken yere ayak izleri oluþmaya baþlýyordu sokaklarda.
serüvensiz yaþamadýðým üçyüzaltmýþbeþçarpýbilmemk​açgün.at atý geçer söylentisi.çevremizde bir dolu ihsan bozukluðu.ölmek mutluluk;sevmek ölüm;dev puntolarla süslenmiþ bir maðaza;indirimli hayatlarýmýz var.exit time herkez kaza geçirebilir.herkez bisiklete binebilir. içerisi harika dýþarýsý fikir deðiþtirmiþ.eski filmler ve keman sololarý arasýndaki gölgeleriz artýk.artýk kýsa kesmek istiyorum.uzun kesmeyi unuttum çoktan...
5.
sessizliðin galobunu tuttum.tam 13 saniye saydým.13 ün uðursuzluðunu koklayarak kafayý buldum.su zamný çoðullayarak ýslattý.burnum leþ gibi kokuyordu.siyaha bürünmenin zamanýný ölçtüm.gökyüzünün karnesinde 13 çürük nor vardý.aydede kötü bir hocaydý.güneþ her sabah anti-mantýk bir þekilde doðuyordu.akþamdan kalmaydý ve iyi ýsýtmýyordu.bir kýzýlderili yaklaþýyordu yanýma.13 kartal tüyü vardý
acaba mantýðýn izlerinde sürünmeyi ne zaman býrakacaksýn.kokulu bir perde duruyor orda.nefes alamýyorsun.kýsýr denizlerde aðlayan bir güneþ vardý.
sakýn,savrulmadan sayýklamadan sessizliði.sessizliði býçaklamalý diyorlar.ne düþünüyorsun? gözlerindeki siyahta açýk renkli br savaþ gemisi vardý.
herhangi bir roma rakamýnýn içine düþtüm.galadyatör oldum.kaplanlara yem olmak vardý.
6.
iett kuyruðunda tersyüz olmuþ hayallerim vardý.makasla kesildi.yeni bir pandomim oynandý arayüzünden.zaman ilginçlik kusuyor.imgeler etrafýmda dans ediyor.bir çiçeðe hediye ediyorum yaðmuru.yaðmur çiçeði terkediyor.uzaktan bir güneþ doðuyor.az sonra yere düþüyor.yanýyor ortalýk.reklam arasýna giriyor evren. mars jupiterle dans ediyor.satürnü androidler basýyor;burjuva sýnýfýný afakanlar.kýlýçdaroðlu popülizm,tayyip takiyye yapýyor.ömür geçiyor.duvarlar bitmiyor.yosun baðlýyor halatlar.bir gemide bir silüet görüyorum.adýný soruyorum.corç dabiliu kuþ diyor.gemi batýyor.
7.
döðüþmediði zaman hayat gemilere geçerken el sallar.öylesine kurumuþtur ki yanýndan geçen rüzgarý hissetmez.döðüþmediði zaman hayat gözlerini herhangi bir þehrin caddesine çevirir.gözleri öyle ýslaktýr ki silinme gereðini unutmuþtur.azýnlýk çoðunluk olarak hükmediyordu.kollektif bilinçaltýmýzýn içine kuþlar ediyordu.kürsüler yalana endeksliydi.
bozuluyor hep vitamin sahibi gýdalar.hayat bakýyor.
8.
kim kimdir? kim kiminle nerededir? dünya hangi avucun içinde dönmektedir? sansasyonlarýn izi hangi istasyonda görülmüþtür? kim kimi görmüþtür? kim yerde duruyor taptaze bir ölüm gibi? kimin kedisi kime sataþmýþ ve bir köpek tarafýndan kovalanmýþtýr? kim onbeþ trilyonla yüzde onbeþ bir çözülme yaþamýþtýr? hangimizperiþan hangi kimler kifayetsizdir?... mutluluðun resmini kim çizebilirdi? çarkýfelek bize hangi ödülleri kazandýracaktý? kim üþüyordu temiz sayfalarda? künyemiz kaçýncý ayý gösteriyordu? belki ya da yakýn bir ihtimalle hayata çýkartma yapmamýzýn nedeni uzun metrajlý varsayýmlarda bulunabilir.
silahlarýn güzel kokabileceðine inanmak istemedim...
9.
Bay izleyici televizyonun karþýsýna kuruluyor.birayla fokurdayan gövdesi son sözleri dinliyor.uzun ve kýsa dünya bankasý programlarýyla ekonomik çözümsüzlükler parlak bir destek saðlýyor bölünmüþ kafalara.develerdeki develüasyon oraný yerdeki dýþkýlarýyla yön bulmayý olanaksýzlaþtýrýyor. paylaþýmlar reaksiyoner bulutlara kung fu felsefesini propaganda etmekte güçlük çekiyor.bay izleyici ekonomik dalgalanmalardan yorgun düþmüþ kanalý deðiþtiriyor.bir dansöze çeviriyor yüzünü.
Tekrar tekrar bakýyor.onyüz kanal deðiþtiriyor.on kanalda yüzüp laðýma bulanýyor.midesi bira bardaðý uzunluðunda aklý arpa kökü enindeki izleyici, bir uzay mekiði edasýyla hareket ediyor ve adalardan modalardan gelmiþ kuþaðýn son temsilcisi olarak ekonomik,suskun ve mazlum bir þekilde donmaya baþlýyor.donduðu yerde býraktýðý bir parça düþ kýrýðý kalplerimize býçak gibi saplanacak ve kýsýr sularda fýrtýna koparmaya devam edeceðiz.
10. zamanýn,insanlarýn,devriml​erin ulaþabildiði tüm noktalar sonumuzu getirmiþtir.noktasýzlýða ulaþamalý.garson bana bir çay getir sonra bu nokta virgül hadiselerine illaki dikkat etmelidir yani garson hesaba yaz ben kalkýyorum
garson:sayýn bayým hesabýnýza bir nokta koydum
inanýrmýsýn azizim ben kendimi tuhaf buldum dün akþamþakaþam karanlýðýnda bir aziz gibi hissetim kendimiþkendimi yýlanlý bir caddede buldum,buldum yerde öksüz kalmýþ bir saat vardý,vardý tamam anladým deme,deme sen de çok çekmiþsin biliyorum,biliyorum sen de kerizlenmiþ bir azizsin,azizsin ve çok acizsin,acizsin buradan ne geçtiðini unutmuþsun, unutmuþsun ne kadar tüzel bir dünyan olduðunu,olduðunu ol kafayý bul gerekiyor,gerekiyor çünkü hýrçýn bir cazýrtý beni rahatsýz ediyor.anlaþýldý tamam...
ek bir dünya durmaz
hit olmuþuz didaktik listelerde
paranoyak kahkahalardaüþüyebilme duygusuna tuhaf bir baðlýlýk duydum.kendi zincirlerimin ýsýsý beynimi hamurlaþtýrmýþtý.þafak doðrultusunda kendini asmaya yeltenen batmýþ bir aydedenin hiç ehemmiyeti yoktu...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Parantez
Diðer Tarafa Kiriþi Kýr 1. Yürümek Zamaný
Yeraltýnýn Daha Altý
Ambiyans 10. 12
Ambiyans 10. 11
Mevsimler
Gözlem
Yine de Oynar Mýsýn Benimle
Tutunamayan
Delfi Tiyatroda Tutulma

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yazdýklarýma Ýnanmanýzý Ýstemiyorum Kuþaðý
Ruh Ýklimleri
O Aþk Sokaðýnda Yaþýyor
Kaptan Reisin Seyir Defteri
Diðer Tarafa Kiriþi Kýr 2. Koþmak Zamaný
Kabuslarýn Krallýðý
Hýz! Diðer Tarafa...
Karanlýðýn Ortasýndaki Adam
Gözlerini Kapat ve Onbeþe Kadar Say
Yoldaki Ýþaretler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ruhun Belgesi Düþtü Pencereden [Þiir]
Güz Kurusu [Þiir]
Soðuk [Þiir]
Ýslam ve Sosyalizm [Bilimsel]
Ýnsan ve Diyalektik [Bilimsel]


selim koç kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © selim koç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.