..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýyi bir aþk mektubu yazmak için, neler yazacaðýný bilmeden oturman, kalktýðýnda da ne yazdýðýný bilmemen gerekir. -Rouesseua
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar > mehmet avcý




2 Mart 2012
28 Þubat  
mehmet avcý
köþe yazarlýðýmý yoksa benim adýna söylediðim gibi köþe kapmaca yazarlýðýmý....


:BHCF:
28 ÞUBAT VE KÖÞE YAZARLIÐI

MEHMET AVCI

Çok zor bir sanattýr köþe yazarlýðý.Kimin köþesinde yazsan karþý duvara çamur atýp bataðýný kendi köþene bulaþtýrmayacaksýn..Hem batakla oynayacaksýn hem üzerine de bulaþtýrmayacaksýn.Bu, kolay olmayan manevra kabiliyeti yüksek olan insanlarýn iþidir.Malum,bir kaç gün önce tv kanallarýnda tersten okunursa 82 anayasasýný düzden okunursa 28 þubatý hatýrlayacaðýmz günün yýl dönümünde farklý kanallarda günah çýkartma yarýþlarý yapýlmaktaydý.Siyasi açýk oturumlarýn cirit attýðý saatlerde hangi kanalý açtýysam içeriði ayný lakin konuklarý farklý gazeteciler karþýma dikiliyordu.Bende tercihimi eski muhafazakar yeni ne olduðunu tanýmlayamadýðým namý diyar eski muhafazakar yanlýsý yeni muhafazakar karþýtý Ahmet Hakan'ýn moderatörlüðünü üstlendiði tarafsýz ama (yanlý) bölgeden yana kullanmaya karar verdim.

Proðram 28 þubattan yana taraflarýyla bilinen fakat þimdilerde moda dan olsa gerek 28 þubat karþýtý gibi görünen konuklarla bu iþe baþtan beri karþý olan sözde gazetecilerle bir onun köþesine bir ötekinin köþesinde gidip geliyordu.Taki büyük kartel gazete patronu Aydýn Doðan beyfendi arayana dek.Ortam buz kesmiþti o an.Aydýn beyin eski (köþe boyacýsý)pardon yazýcýsý Can Ataklý'ya cevap verme hakký doðduðunu hissetmiþ olmalýki parasýnýn gücüyle sesini artýrmaktan geri durmuyordu.Zira,Can Ataklý Aydýn beyfendinin kalýn gazetelerinin o dönemde nasýlda þiþme haberler servis edilerek bir diðer figüran Ertuðrul Özkök paþayý da kast ederek 28 þubata zemin hazýrlamakla suçluyordu.

Hey gidi günler hey gidi (karanlýk)Aydýn doðan dedim kendi kendime!

Üzerinde doðmayan çocuklarýn haklarý varken o dönemde okadar insanýn BÇG kararlarýyla ordudan atýlmalarýný normal görerek dönemin baþbakaný Mesut bey ve deðerli eþleri Berna hanmfendi ve malum bir diðer kartel patronu dinç bilginle elinizde kadehler tutuþtururken ve de T.C. Baþbakanýný köþkünün bahçesinde pijamayla karþýlarken,bununla beraber dönemin baþbakaný merhum Erbakan'a sahibi olduðu gazetelerin manþetlerinden hakaret yaðdýrdýklarýný unutarak bu Milletten özür dilemek yerine bu Millete hala meydan okumaktasýn.

Nereden nereye?

Saðlýðýnda.dönemin baþbakaný Erbakan'a küfür salvolarý savuranlar þimdilerde Erbakan'ýn ölüsünden özür dileme yarýþýna girmeleri çok manidar deðil mi?

O dönem sahibi bulunduklarý gazete ve televizyonlardan ekisk olmayan bikini ve mayolu,kadýnýn þahsiyetini arka plana,cinselliðini ön plana çýkartan resimleri teþhir ederek yayýmlamaktan utanmayan bu zihniyet yine o dönemde halk'ýn gözünde küçük düþsün diye dönemin baþbakan yardýmcýsý Tansu Çiller'in yalýsýnýn havuzunda çekilmiþ bikinili resimlerini manþetten vermesi ne anlam ifade eder?

Bu milletin gözüne,kör ebe oynar gibi, o dönem içinizden çýkarrtýðýnýz film artisti Fadime ÞAHÝN'ÝN kara yazmasýný siz dolamadýnýz mý?Sonra sözde mürþit Müslüm'le sözde müride Fadime'yi sanaryosunu yazdýðýnýz evde birleþtirip sonrada polis baskýnýyla kameraya çekmediniz mi?Giþe rekorlarý kýran filmden elde ettiðiniz kÂr'la ayak altýnda dolaþmasýn diye Amerikadan ev alarak onu ödüllendirmediniz mi? Yine o dönem çok az bulunan kalkan balýklarýný üzerine Hz. Ali'nin ismini yazarak(Ali Kalkancý) bu millete siz yedirmediniz mi? Yazdýklarý bu senaryolarýn içine figüran olarak görsellikleriyle katkýda bulunan,bir anda ortaya çýkan ve çýktýklarý hýzla kaybolan Aczmendi safsatalarý cabasý..

Eeee..

Yoksa o zaman zihniniz, düþüreceðiniz Hukümetin yerine getireceðiniz Halk desteði olmayan zorba ve dayatmayla kurulacak olan yeni (sözde) Hukümet'le iþbirliði yaparak 28 þubat sonrasýnda hortumlayacaðýnýz bankalarýn rakamlarýný hesaplamakla mý meþgul du?

Hey gidi aldýðý pasla ataða kalkan Can Atak'lý!

Madem bukadar cesaretliydin neden ozaman birlikte çalýþtýðýn eski takým arkadaþýn Ertuðrul Özkök'e ve deðerli patronuna bu yaptýklarýnýn etik olmadýðýný hatýrlatma zahmetinde bulunmuyordun..

Ayrýca utanmadan sýkýlmadan Aydýn havasý estiren Aydýn aða o dönem Türkiye'de en dürüst insanlarýn gazete sahipleri olduðunu söylemez mi..Ben insanlýðýmdan utanýrken onlar býyýk altýndan güler gibiydiler Türk halkýna.

Þimdi bende diyorum ki bu malum gazeteciler bu köþe yazarlarý baðlý bulunduklarý patronlarýn malum gazetelerinde yazarlarken neden aleyhte yazý yazma cesaretini gösteremezler.Ýþten atýlma korkusuyla özgür kalem oynatamayanlar bir baþka patronun buyruðu altýna girince hemen kursaklarýnda sakladýklarý pislikleri dökme yarýþýna girerler.Anadolu tabiriyle diyorum ki helalinden yemek helalinden eve ekmek getirmek ancak helalinden yazmakla mümkün olabilir..Aksi halde Fehmi bile patronunu (Koru)mak zorunda kalýr.

Lütfen görüþlerinizi (mehmetavci-izedebiyat@hotmail.com)adresime bildiriniz



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Söylem Dindarlýðýndan Eylem Dindarlýðýna
Elimden Tutup Baðrýna Bassýn Beni Hayat
Mutsuz Ýnsan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
80’lerde Çocuk Olmak... [Þiir]
Bir Umut [Þiir]
Gidiþ - Dönüþ [Þiir]
Ey Yâr [Þiir]
Yürümek... [Þiir]
Siyasi ve Fikirsel Evrilmeler [Þiir]
Eski Günler [Þiir]
Ölüm Bizi Eþitledi [Þiir]
Sen Olmayýnca [Þiir]
Mücahid ve Mücahideler.! [Þiir]


mehmet avcý kimdir?

yüreðimden kopanlarý cümle olarak yazýya aktarmak istiyorum. . . Güzel olmasý için özel bir gayret sarfetmekten uzaðým. . . Hayat nasýl spontane olaylarý bize yaþatýyorsa bende o an içimden geçenleri yazmaya çalýþýyorum. .

Etkilendiði Yazarlar:
herkesten alýnacak birþey vardýr


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet avcý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.