..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir dünya yurttaþýyým. -Sokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Ahmet GÜNAY




6 Mart 2012
Para - Para - Para  
Ahmet GÜNAY
Para kazanmak için adileþmek, þerefsizleþmek olabilir mi?


:AICH:
PARA-PARA-PARA
Bu para denen araç (bazý kelimesini baþýna koyalým yinede biz) bazý kendisini insan olarak addeden mahlukta ne kiþilik ne þahsiyet hiç birþey býrakmýyor. Ama þunuda belirtmekte fayda var.. Kim ne derse desin Ata sözümüz ne der o söz bakýn:" Varmý pulun alem kulun, yokmu pulun iptir yolun" EE böylede ata sözü olduktan sonra neye hayýflanabiliriz ki ?
Ancak birde insan olmanýn deðerleri var.. Bu insanlýk niye bu kadar dejenere oldu ? Para neden insanlýðýn önüne geçti? Bunun cevabýný þöyle verebiliriz acizane oda þudur: Materyalist bir sistem den bundan baþkasý beklenemez ki... Koç Köroðlu'nun dediði gibi "delikli demir çýktý mertlik bozuldu" þimdide Tv çýktý, internet çýktý, reklam lar çoðaldý, pazarlama diye okullarda bölümler açýldý.
Reklamlara bakýyorsun 1 kilo balý 100 liraya satan 5 kilo balý 100 liraya göndermiye baþladý birde yanýna sonradan dindar olup hacýlýðýný tv lerde anlata anlata bitiremiyen birini çýkardýlar bal reklamýnda... Birisi ot tozunu doldurmuþ merdiven altý imalatta kapsüllere, damar açan ilaç diye satýyor 100 adeti 100 tl ye. Birisi çamaþýr topu diye biþey satýyor yok deterjan kullamayýn bunu kullanýn diye.... EEEEE
Þimdi de 444 1 444 nolu telefon cep telefonunuzu arýyor açýyorsunuz ses yok.. Aldýrmýyorsunuz.
biraz sonra yine arýyor... aldýrmýyorsunuz.... ama bu bir kaç kez olunca sinir sisteminiz bozuluyor.. Bu defa siz açýyorsunuz 444 1 444 lü telefonu cep telinden arýyorsunuz hemen açýlýyor ve " telefonunuzun numarasýný önünde sýfýr olmadan tuþlayýnýz veya müþteri temsilcisi için yýldýzý tuþlayýnýzé diyor.. Siz tabi yýldýzý tuþluyorsunuz ve çýkana durumu anlatýyorsunuz sonrada ne lâzýmsa söylüyorsunuz... Tabi sinir sisteminizin bozulduðuyla kalýyorsunuz... telekom genel müdürlüðünün telini istiyorsunuz 111 18 den oda veriyor 0312 555 10 00 ve isterseniz biz baðlayalým diyor sizde baðlayýn diyorsunuz güya genel müdürle görüþeceksiniz.. Ama nerde ayný 444 1 444 deki gibi görüþme...
Þimdi bunlarda büyük bir ihtimal gsm operatörleriyle anlaþtýlar siz 444 1 444 ü aradýðýnýzda kesin çok para yazarak 50-50 paylaþtýklarý ilk akla gelen düþünce vede kesin gibi..
Tabi siz þikayet edecek bir merci bulamýyorsunuz.. Ancak bir gün bu 444 1 444 yani telekom cular baltayý taþa vururlar ya bir hakim ya bir savcý telefonunuda çaldýrýr kapatýrlar veya bir milletvekilinin veya ulaþtýrma bakaný veya bir yakýnýnýn telefonunu çaldýrýp çaldýrýp kapatýrlar o zaman çözüm bulunur. Bu tahminim doðrumudur sizcede ...
Ýzzet-i nefis iyiydi gene Ýzzet rahmetli olunca nefis yalnýz kalýnca oda her türlü þerefsizliði, kepazeliði, adiliði yaptýrýyor iþte..
Saygýlarýmla….



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnþaatta Kaba Ýnþaatýn Önemi
Kabak Aþýlý Karpuza Dikkat
Ýnsan Denen Mahluk
Gül'mü Lâle'mi ve Ýslâm'ýn Sembolü
Deprem Gerçeði
Oku Bak Kendini Bulacaksýn!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kutlu Doðum Haftasý Münasebetiyle Veda Hutbesi
Duyarsýz Olmak Erdem Oldu...
Politika mý? Siyaset mi?
Türk Þenayýðý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ormanda Büyüyen Adam Azgýný - - Ne Utanmaz Köpekleriz. [Þiir]
Emir Sultan ve Pir Mehmet'ten [Þiir]
31 - Mart Vakasýnda Koca Sultan Abdülhamid Han [Þiir]
Sür Eþeði Nýðde'ye [Þiir]
12/05/1959 Tarihli Hüradam Gazetesinden [Þiir]
Osmanlý'da Gül Mü? Lale mi? [Deneme]
Nefis Nedir? Nefisin Kademeleri Nedir? [Bilimsel]


Ahmet GÜNAY kimdir?

1980 yýlý Adana Müh. Bil. Fak. Akþ. Ýnþ. Müh. Böl. Mezunu.

Etkilendiði Yazarlar:
Babam Burhaneddin Günay,Gazeteci Turhan Dilligil,Prof.Dr. Necmeddin Erbakan,Ahmed Hulusi ve ......


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet GÜNAY, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.