..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeði arayan bir insan, öncelikle her þeyden gücü yettiðince kuþku duymalýdýr. -Descartes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Kâmuran Esen




14 Mart 2012
Sivas Davasýnýn Zaman Aþýmýna Uðramasý Vatana ve Millete Hayýrlý Olsun (Muþ)  
Kâmuran Esen
Erdoðan, Sivas Davasý'nýn zaman aþýmýndan düþmesiyle ilgili olarak “ Milletimiz için, ülkemiz için hayýrlý olsun! “ dedi.


:BJJE:
Uzun zamandýr, yurdumuzda yaþanan garip olaylarýn, bu garipliklere çoktan alýþtýrýldýðýmýz için neredeyse kimseye garip gelmeyen olaylarýn listesini çýkarýyorum. Upuzun bir liste oldu. Bu listenin ucundan, kýyýsýndan birkaç tanesini yazacaðým þimdi. Neden mi ucundan, kýyýsýndan yazacaðým? Çünkü liste, býrakýn bir köþe yazýsýný, üç- beþ köþe yazýsýna sýðacak gibi deðil de ondan.

Hadi baþlayalým: Zorunlu eðitimi - çaktýrmadan - kesintili 12 yýla çýkaran kanun teklifi Komisyonda kabul edildi. AK Partililer 100 kadar milletvekiliyle, olasý bir iþgale karþý kürsü önünde barikat kurdu.Muhalefete söz hakký verilmedi. On dokuz madde, hiç görüþülmeden yarým saatte kabul edildi. Bu arada, yandaþ bir gazete de þöyle bir tespit yaptý: ” Olasý iþgale(!) karþý AK Parti barikat kurdu.” Bu da baþka bir gariplik.

Soruþturulmak istenen MÝT'çilerle ilgili son kararý verecek olan Danýþtay dairesinin bazý üyeleri deðiþtirildi.

Odatv çalýþanlarýnýn evine son 6 ay içinde üç kez hýrsýz girdi. Bir þey almayan hýrsýzlar acaba eve bir þey býrakmýþ olabilirler mi? Hani suç unsuru sayýlabilecek cd falan?

Erdoðan: "Türk solu geç kalkmýþtýr, çünkü bir gece önce sabaha kadar içmiþtir."...(Gazeteler, bir baþbakana yakýþmayan bu söylemi duymazdan geldi.)

Egemen Baðýþ, muhalefeti eleþtirirken, "Allah korusun, iktidara gelseler, Bakanlar Kurulu'nu meyhanelerde toplayacaklar." dedi.( Baþbakanýn söylemiyle ayný düzeyde.)

MÝT mensuplarýný ifadeye çaðrýlmasý üzerine AKP'li Elitaþ þöyle dedi: “Terörle mücadele eden MÝT'in üstüne gidilmesi, anlamlý.”... ( Terörle mücadele eden askerin üzerine gidilmesi, genel kurmay baþkanýnýn teröristl olmakla suçlanmasý anlamlý deðil miydi? )

Y.Demirören, F. F. Baþkanlýðý'na aday olmadan önce T. Erdoðan'la bir görüþme yaptý.( Acaba 4+4+4’ü mü konuþtular?)

Erdoðan, 4+4+4'e karþý çýkan TÜSÝAD'a seslendi:” TÜSÝAD! Sen iþine bak. Biz; seçkinlerin, elitlerin, patronlarýn hükümeti deðiliz."... Baþbakanýn katýlacaðý, TÜSÝAD Baþkaný Ümit Boyner'in de konuþmacý olarak davet edildiði 8 Mart'ta Mardin'de yapýlacak panel, bir bahane bulunarak iptal edildi.( Zorunlu Eðitimde yapýlacak deðiþikliðe karþý görüþ bildiren Boyner, böylece boyunun ölçüsünü aldý. Boyner, E. Baðýþ’ý ziyaret etti. Hatta, “ Tatlý yiyelim, tatlý konuþalým.” diye zýrvaladý. Ya da siz “ özür diledi ” deyin.)

Ýmam Hatip Mezunlarý Lisesi Mezunlarý ve Mensuplarý Derneði, okullarda haremlik - selâmlýk düzen istedi. Karma eðitime karþý çýkan dernek, TBMM Milli Eðitim Komisyonu’na kýz ve erkek çocuklarýn ayrý okullarda okutulmasýný önerdi. (Yani kamuoyunun nabzý yoklandý. Kokusu yakýnda çýkar nasýl olsa.)

Egemen Baðýþ, tutuklu gazeteciler için ; “ Mesleði yüzünden tutuklanan hiçbir gazeteci yok. Gazeteci kimliði taþýyan bazý kiþiler var, birine tecavüz ederken yakalanan, banka soyarken yakalanan..." diye konuþtu.( Hiç kimse de, kim bu tecavüzcü þerefsiz gazeteci, kim bu banka soymaya yeltenen namussuz gazeteci? ” diye sorma erdemini gösteremedi.)

Ve bir yüz karasý: Sivas davasý, zaman aþýmýna uðradý. Sivas katliamý insanlýk suçu sayýlmadý. Toplum olarak içimiz sýzladý, yüreðimizde ve beynimizde fýrtýnalar koptu. Millet ayaklandý. Erdoðan, Sivas Davasý'nýn zaman aþýmýndan düþmesiyle ilgili olarak “ Milletimiz için, ülkemiz için hayýrlý olsun! “ dedi. Ýçimizi sýzlatan, insanlýðýmýzdan utandýran bir karar için böyle dedi. Hayýrlý olsunmuþ! Siz hiç, toplumu isyan ettiren bir karara “Hayýrlý olsun.” dendiðini duydunuz mu? Eee, her þeyin bir ilki vardýr. Biz de bir ilk yaþadýk. Ne diyim, “ Hadi, ilk’imiz hayýrlý olsun.” diyeyim. “Ýnþallah, Deniz Feneri davasýnýn da zaman aþýmýna uðradýðýný da hayýrlýsýyla görmek kýsmet olur.” diyeyim. Böyle saça, böyle tarak yakýþýr.








Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'e Mektup
Baþbakanýn Hakaretleri Canýma Tak Etti
Bir Eþek Hikâyesi
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Beþ Yýl Sonra
Nereye mi Gidiyoruz?
Sayýn Baþbakan, Edebiyattaki Mübalaða Sanatýný Bilmiyor Mu?
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Bizim Pulis Oðlaný Zýrt Pýrt Nasýl Tayin Ettiler
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Düðün Deðil, Kabir Azabý
Normalleþen (!) Türkiye'mden Normalleþme (!) Manzaralarý
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Bizim Toruna Ýþ Arýyoz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Güzel Dilimiz Türkçe
Kýzým Sen Avukat Ol!
Ýstanbul Sizin Olsun
Ben Birazcýk Deli miyim?
Öðretmenler Günü
Mudurnu'da Bir Günlük Gezi
Yeðenime Yaptýðým Peynirli Börek Tarifi
Biþim Efde Heykes Bi Asayip...
Kaybedecek Hiçbirþeyi Olmayana / Ölüm...
Caný Sýkýlmak Nasýl Birþey?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.