..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey yaþam kadar tatlý deðildir. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Kâmuran Esen




21 Mart 2012
T. Erdoðan'ý Atatürk'le Yarýþtýrma Densizliði  
Kâmuran Esen
Þimdi bu ankette Atatürk, T.Erdoðan’ýn – güya- gerisinde kaldý diye; baþbakan, ulu önderimizi- sözde - 5’e katladý diye, Atatürk itibarsýzlaþtý mý ? Asla ! Böyle saldýrýlarla hiç kimse Atatürk’ü alt edemez. Ismarlama çok anket gördük biz.


:AEHF:
Günler önce gazetede okuduðum bir haberle sarsýldým. Sarsýldým demek duygularýmý tam olarak ifade etmez aslýnda. Þaþýrdým, âdeta nutkum tutuldu. Haberi, eski baþbakanlýk danýþmanýnýn baþýnda bulunduðu Anadolu Ajansý geçmiþ. Haber þuydu: BAKANLIÐIN ANKETÝNDE ERDOÐAN, ATATÜRK’Ü GEÇTÝ. Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araþtýrmalarý Vakfý (SETA) ile Gençlik ve Spor Bakanlýðýnýn katkýlarýyla yapýlan ”Türkiye’nin Gençlik Profili” araþtýrmasý tamamlandý.”

SETA Baþkan Yardýmcýsý Bekir Gür, “Bu araþtýrma, ulaþýlan genç sayýsý itibarýyla Türkiye’nin en geniþ çaplý gençlik araþtýrmasýdýr.” demiþ ve araþtýrmanýn amacýný þöyle açýklamýþ: “ Türkiye’de gençlerin barýnma, sosyal güvenlik, yabancý dil bilme ve yurt dýþýna çýkma durumlarý ile boþ zaman etkinlikleri, beðenileri, zararlý alýþkanlýklarý, spor yapma durumlarý ile Gençlik ve Spor Bakanlýðýndan beklentilerini ortaya koymak.” Sözde amaç her ne kadar böyle açýklansa da, gerçek amaç gün gibi ortada.

Araþtýrmada “Gençlerin hayranlýk duyduðu liderin kim olduðu.” soruluyor. Sonuç mu? Sonuç, ” Aðzýnýn domalmasýndan,Ömer diyeceði belliydi.” hesabý, baþtan belli. Vakfýn baþkan yardýmcýsý sonucu þöyle açýklýyor: “T. Erdoðan yüzde 21,6 ile birinci sýrada.” Normaldir.” Öpülecek el, dudaða yakýn gelirmiþ.” Gönüllerinden geçen sonucu yazmýþlar. Atatürk yüzde 4,1 ile ikinci sýrada yer almýþ.Yani baþbakan, Atatürk’e büyük fark atmýþ, fark atmakla kalmamýþ, Atatürk’ün 5 katý oy almýþ. Atatürk’ün sýraya girmesi bile þaþýrtýcý. Ýnsan Allah’tan korkar.

Cumhuriyetimizin kurucusuna yapýlan haksýzlýða bakar mýsýnýz? Bir atasözü der ki: “Babasý oðluna bir bað baðýþlamýþ, oðlu babasýna bir salkým üzüm vermemiþ.”… Madem sözde bir anket- veya araþtýrma- adý neyse iþte- yaptýnýz, hiç olmazsa oranlarda biraz insaflý olsaydýnýz. Atatürk fobinizi bu kadar açýk etmeseydiniz. Atatürk’ün sayesinde, onun kurduðu sosyal, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti sayesinde var olduðunuzu hatýrlayýp, bu hastalýklý araþtýrmayý hiç yapmasaydýnýz. Yazýklar olsun!

Çocukluðumda bir masal okumuþtum Masal deyip geçmemek lâzým. Ýbret alýnacak yüzlerce, binlerce masaldan biri: Horoz çöplükte eþinirken bir inci tanesi bulmuþ. Karný aç olan horoz, inci tanesini ne yapsýn? Yenmez, içilmez. Almýþ o inci tanesini, bir mýsýr tanesiyle deðiþtirmiþ. Kýssadan hisse….Ýncinin deðerini bilmek için, horoz deðil sarraf olmak gerekir. Eeee, sarraf olmak da her babayiðidin harcý deðildir.

Ankete katýlan gençlerin profilleri ise þöyle açýklanýyor: Bu gençlerin çoðunluðu yabancý dil bilmiyor. Boþ zamanlarýnda en çok yaptýklarý etkinlik televizyon izlemek. Þimdiye kadar yurt dýþýna çýkmýþ olanlarýn oraný yüzde 10,5. Spor yapmýyorlar. TV’de en çok beðendikleri diziler; Kurtlar Vadisi, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Kuzey ve Güney, Muhteþem Yüzyýl ve Adýný Feriha Koydum”

Bu açýklamayý okuyunca, “Körler mahallesinde ayna satýlmaz.” dedim kendi kendime. Körler mahallesinde ayna almak isteyen % 4 lük bir oranýn çýkmasý, aslýnda bir mucize. Belli ki; vereceði yanýtlarý belli olan kiþiler üzerinde uygulanan bu ankette Atatürk, kimsenin aklýna bile gelmemiþtir bence. Tepki çekmemek için Atatürk’e hiç olmazsa % 4’ü lütfetmiþler. Yerim ben sizin anketinizi.

Þimdi bu ankette Atatürk, T.Erdoðan’ýn – güya- gerisinde kaldý diye; baþbakan, ulu önderimizi- sözde - 5’e katladý diye, Atatürk itibarsýzlaþtý mý ? Asla ! Böyle saldýrýlarla hiç kimse Atatürk’ü alt edemez. Ismarlama çok anket gördük biz.

Son olarak þunu söylemek isterim: Atatürk’e dolaylý veya doðrudan saldýrý yapanlar, havasýný alýrlar. Düþünün ki, o saldýrýlarýn her biri, kof bir pamuk çuvalý. Pamuk çuvalýnýn altýnda kalsan ne olur, üstüne çýksan ne olur ?






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumumuzun Kadýna Verdiði Deðer
Kâmuran Esen Shov (!)
Kitap, Sehpa Olarak Nasýl Kullanýlýr!
Þarký Sözü Yazarý Olmaya Karar Verdim
Bir Köþe Yazarýnýn Özellikleri
Bir Erkeðin Birkaç Eþinden Biri Olmak
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Ne Günah, Ne Günah Deðil?
Erkekler Þalvar ve Cüppe Giysin
Rtük'ün Saçmalýklarý
Moraliniz mi Bozuk?o Halde Gazete Okuyun!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'ü Anlatabilmek
Kütüphanelerimizin Hazin Durumu
Ahilik ve Düþündürdükleri
Evli Çiftler Nasýl Piknik Yapar
Bir Ýzedebiyat Yýllýðý Alýr Mýydýnýz?
Dünya Kadýnlar Günü
Alanya'da Turizm Suratýmda Nasýl Patladý!
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Güle Güle 2014
Yaþadýðýmýz Ama Artýk Alýþtýðýmýz Garip Olaylar
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - Oy Arttýrma Taktikleri Kursu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.