..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Seviyorum, öyleyse varým. -Unamuno
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Kâmuran Esen




27 Mart 2012
Chp'nin Tandoðan'daki Grup Toplantýsýný Görmezden Gelen Medya  
Kâmuran Esen
Bunlarýn görevi halký bilgilendirmek deðil, bilgilendirmemek, vatandaþýn gözünden haber kaçýrmak.


:BCHB:
Bugün CHP, grup toplantýsýný Tandoðan'da yapacaktý. Yoðun çalýþma tempom nedeniyle haber dinleyemedÝm, gazete okuyamadým. Akþama doðru eve gelir gelmez, internetin baþýna geçtim. CHP’nin grup toplantýsý hakkýnda haber okumak, bilgi edinmek için gazeteleri týkladým. Bir, iki, üç, beþ… gazeteyi açtým. Her birini tek tek okuyayým ki; daha etraflý bilgi sahibi olayým dedim. Sonuçta, ana muhalefet partisinin grup toplantýsý. Suriye’deki muhalif gruplardan, ya da Esad yanlýsý gruplardan çok ama çok fazla aklýmý meþgul ediyor. Çünkü ben Suriye’de deðil Türkiye’de yaþýyorum. Eðitim sisteminin, dolayýsýyla çocuklarýmýzýn geleceðine yönelik hayati bir düzenleme ile ilgili bir toplantý. Demem o ki; ana muhalefet partisinin grup toplantýsýnda ne olup bittiðini öðrenmek istemem normal. Çünkü ben, duyarlý bir vatandaþým, sorumluluðunun ve 4+4+4’le aslýnda ne yapýlmak istendiðinin farkýnda olan bir vatandaþým. Ýktidar partisinin toplantýsý olsaydý, yine ayný þekilde merak ederdim. O partinin görüþlerini asla tasvip etmiyor olmam, bu partiyle ilgili haberleri izlememe engel deðil. Çünkü, geleceðimiz hakkýnda verilen kararlar bu partinin iki dudaðý arasýnda. Ama onlar tek dudak, tek aðýz. Hiçbir bakanýn, hiçbir Millet vekilinin karþý fikri olmaz. O - la- maz. Neyse, ben esas konuya döneyim.

Birkaç gazetede, Tandoðan meydanýndaki grup toplantýsýyla ilgili iki satýr yazý göremedim. Bunlarýn görevi halký bilgilendirmek deðil, bilgilendirmemek, vatandaþýn gözünden haber kaçýrmak. Tandoðan’ý haber yapmayan bu gazeteler, kýytýrýk haberleri internet sayfalarýna taþýmýþlar.

Ana baþlýklardan bazýlarý þunlar: Arýsýz bal üretenler açýklandý… Þamil Tayyar Aziz Yýldýrým'la kafa buldu…Erdoðan’ýn, Obama ile görüþürken yaptýðý el hareketinin anlamýný uzmanlar deðerlendirdi.(O uzmanlar, baþbakana vücut dilini öðretip göndermiþ olamazlar mý diye sormadan edemedim.)…Nasýl kilo veririz ?... Þekerli içecekler kalp rahatsýzlýðýný tetikliyor…Aziz Yýldýrým’ý aðlatan sürpriz….Hükümetten büyük müjde: Mecburi hizmet süreleri deðiþti…Ünlülerin ölmeden önceki son sözleri…Þehrinizin ismi nereden geliyor?... Her gün yediðimiz pilâvdaki tehlike.

Tandoðan’ý haber yap(a)mayan bu gazetelerde, výcýk výcýk yað kokan haber baþlýklarý da vardý. Yani; hem kördüler, hem saðýr, hem de yaðcý. Tandoðan’ý yaþanmamýþ sayýp vatandaþýn doðru haber almasýna engel olma suçunu iþlerken, diðer yandan iktidara yað çekerek, kendilerini garanti altýna alma çabasý veriyorlardý.” Erdoðan'ýn konuþmasýnda ABD Baþkaný'na 'Barack' diye seslenmesi dikkat çekti.” diyerek, “ Baþbakan 2 günde 10 liderle görüþtü.” diyerek, kendilerini iyice küçültüyorlardý.

Baþka bir yandaþ bir gazete, Tandoðan’ý haber yapmýþtý da, aklý sýra dalga geçmiþti. Binlerce kiþinin katýldýðý toplantýyý, “CHP sosyal medyanýn diline düþtü.” baþlýðý altýnda haber yapmýþtý.

Tandoðan’ý görmezden gelen yandaþ medya: cumhurbaþkanýnýn genel sekreterinin " Muhafazakar Sanatýn Yapýsýný Oluþturmalýyýz! Muhafazakar kesimin nasýl bir demokrasi anlayýþý varsa, muhafazakar demokrasi diye bir þeyden bahsedebiliyorsak, o zaman ’muhafazakar estetik’ ve ’muhafazakar sanat’ diye bir þeyden de bahsetmek gerekir..” demesini, “ hava sýcaklýðý artýyor” der gibi öylesine geçiþtirmiþti.

Ayný yandaþ medya; “Ak Parti'den milletvekili aday adayý olan Melik Yayan, Meclis'te Ak Partililer Bingöl'deki ihaleleri paylaþtýlar dedi. 5 gün sonra ifadesini deðiþtirdi. Bu þok iddia Meclis gündemine taþýndý.” haberini, üst baþlýk yapamamýþtý. Bazýlarý, yok saymýþtý.

Yandaþ medya, Balyoz Davasýyla ilgili þok raporu da görmezden gelmiþti. Günlerce manþetlerde kalmasý gereken bir haberdi bu. Görmezden geldikleri haber þöyleydi: ” Balyoz Davasýnda Þok Rapor : Birçok hukuk kuruluþuna hizmet veren þirket tarafýndan hazýrlanan bilirkiþi raporunda, CD’ler içindeki 76 dosyanýn sonradan oluþturulduðu(sahte belge) öne sürüldü.”

Türkiye’nin gündemini halktan kaçýran bu gazetelere - gazetecilere yazýklar olsun! Madem objektif haber yapacak yürek yok sizde, ne diye gazeteci olursunuz ? “Nefesine güvenen borazancýbaþý olur,” demiþler. Sizde, býrakýn borazaný; düdük öttürecek nefes yok. Baþkasýnýn nefesiyle öttürülen borazan da ancak bu kadar ses verir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Güle Güle 2014
Yaþadýðýmýz Ama Artýk Alýþtýðýmýz Garip Olaylar
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - Oy Arttýrma Taktikleri Kursu
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 14
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 15
Bu Yazýmýn Müsebbibi Ablamdýr
Fatma Nine'nin Günlüðü - 10
Fatma Nine"nin Günlüðü – 11
Fatma Nine'nin Günlüðü - 12
Yaþadýðýmýz ve Alýþtýðýmýz Garip Olaylar - 2

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumumuzun Kadýna Verdiði Deðer
Kâmuran Esen Shov (!)
Kitap, Sehpa Olarak Nasýl Kullanýlýr!
Atatürk'ü Anlatabilmek
Þarký Sözü Yazarý Olmaya Karar Verdim
Kütüphanelerimizin Hazin Durumu
Ahilik ve Düþündürdükleri
Evli Çiftler Nasýl Piknik Yapar
Bir Köþe Yazarýnýn Özellikleri
Bir Ýzedebiyat Yýllýðý Alýr Mýydýnýz?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.