..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öðretmen deðil, bir uyandýrýcýyým. -Robert Frost
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Gamze SU




6 Mayýs 2012
Aþkýn Araf Zamaný  
Gamze SU
ah aþkýn en acý taraflarýndandýr sevgilinin geçmiþiyle yüzleþmek, belki de gerekmez bu yüzleþme ama yapýldýysa bir kere kemirir içinizi.


:ADFD:
Aþkýn Araf zamanýnda karþýlaþtýk biz seninle sevgilim. Ruhlarýmýz büyük bir savaþýn ortasýnda kalmýþtý; aðýr yaralý ve sessizdi. Yaþadýklarýna isyan etmekten vazgeçmiþ, kabullenmiþti. Kabul edene kadar ruh defalarca parçalanmýþ defalarca aðlamýþ defalarca acý içinde kývranmýþtý. Ruhunu parçalayan O’na defalarca elini uzatmýþ, defalarca affetmiþti O’nu. Her seferinde bir baþka sevmiþti O’nu. Sarmýþtý tüm sevgisiyle, öyle çok sevip sarmýþtý ki O’nu hayatýnýn belki de en acý dolu anlarýný en güzel anlarý olarak görüyordun. Zaman senin affediciliðini deðersiz kýlmýþtý çünkü artýk senin onu sevmen, onu sarman bir anlamýný yitirmiþti. Artýk ruhun sevgiyle deðil öfkeyle acýyordu. Uðraþtýn onun yanýndan onun o yok eden sevgisinden kaçabilmek için. Hayatýn seni terbiye etme, seni büyütme yoluydu bu belki de. Þarkýlar seni anlatýyordu, her duyduðun müzikte onun canýný yakmasý vardý. Kaçtýn defalarca ondan ama o ger seferinde yakaladý seni, tuttu elinden býrakmak istememiþçesine. Öyleydi aranýzdaki bað kýrýp döken ama býrakmak istemeyen. Gün geldi artýk ellerini tutmasý anlamsýzlaþtý, artýk onsuzda yürüyebiliyordun yolunda. O olmadan aldýðýn nefes yakmýyordu artýk canýný. Sen ondan vazgeçebilmiþtin nihayet, ruhunu özgür kýlmýþtýn. Hem kendi ruhunu hem de onunkini. Uðraþtý ellerini tutabilmek için, çabaladý sonunda o da anladý sen artýk onsuz uçabiliyordun gökyüzünde. O da bunu denemeye karar verdi sen yapabiliyorsan pekâlâ o da yapabilirdi. Denedi ellerini senden ne kadar uzak tutabilecekse o kadar uzaða uçtu. Sen nefes aldýn, o nefes verdi. Hayatlarýnýzý ayýrmanýn, birbirinizi acýyla kutsamanýn yerini artýk ayrý þehirlerde yepyeni hayatlar aldý. Hayatlarýnýzýn geri kalanýnda artýk sizin büyümenizi saðlayan birer anýydýnýz. Zaman aktý yýllar geçti ben seninle karþýlaþtým sevgilim. Tahminsizliðin, bilememenin denizinde yüzerken sen uzattýn elini bana. Kýrgýnlýklarýmý üstümde taþýyordum oysaki! Ona raðmen tuttum elini. Hiç beklemediðim kadar sýcaktý nefesin, içtendi gözlerin… Kýrgýnlýklarým omzumda bana öyle sinsice sýrýtýyordu ki. Neden daha önce sen tutmadýn elimi diye öyle hayýflandým, öylesine istedim ki… elini tutamadýðým her an için kýzdým sana bir baþkasýnýn elini o kadar sevgiyle uzunca süre tuttuðun için. Oysa onlar seni bugüne yani bana hazýrlamýþlar bilemedim sevgilim. Onlar bana seni armaðan etmiþler, benimle yürüyebilesin diye o papatya kaplý yolda. Elimi kolay kolay býrakmamayý öðretmiþler sana sevgilim, sýkýca tutabilesin diye elimi, düþmeme ne olursa olsun engel olman için. Sevmeyi öðretmiþler aþkým sana kalplerimiz bir olsun, ayný þeyleri hissedelim, düþünelim, sevelim diye. Acý çekmenin aþkla eþ deðer olmadýðýný, gözlerimizde gördüðümüz mutlulukla, baþýmý omzuna koyduðumda hissettiðimiz huzurla yoðurmayý aþký öðrenebilesin diye seni bana yollamýþlar sevgilim… özlemenin güzelliðini öðrenelim seninle sevgilim, aþký aþka katarak çoðaltalým, yanýmda ol yeter ki…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baba Demek Can Demek
Babaannem
Aþk ile Mantýk
Sevgi Dediðimiz Þey
Hayat Ortaðýmýz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Göç Var Rumeli'den

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bazen [Þiir]


Gamze SU kimdir?

denizin mis gibi kokusunu içine çekmeyi vazife edinmiþken kendine kalk çocuk büyüdün denildiði gerçek hayata adým uydurmak için çorak topraklara gelmiþ, bir üniversitede dikiþ tutturmuþ yaþamaya çalýþan kelebek kýpýrtýsýya gönlüne can veren bir genç kýz.

Etkilendiði Yazarlar:
ayþe kulin, kafka, elif þafak, turgut uyar,nazým hikmet,cemal süreyya ve daha nicesi


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gamze SU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.