..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Geçmiþ ölmedi. Henüz geçmedi bile. -William Faulkner
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Mustafa Arif Razgartlý




24 Mayýs 2012
Üvey Babam  
Mustafa Arif Razgartlý
Çaycýmýz Çakýr “ buda geçer abi merak etme” dedi.” Çayýmdan bir yudum daha alýrken, “Geçer ama delerde geçer be Çakýr” dedim.


:BJHG:
Gardiyanlarla koðuþuma geri getirildiðimde koðuþ arkadaþlarým etrafýmý sardý, ”geçmiþ olsun ne oldu” diye sordular.Hiç sesimi çýkarmadan koðuþun çay ocaðýnýn bulunduðu yerde bir sandalyeye oturdum.”Bir çay yapsana çakýr” dedim. Koðuþ arkadaþlarým etrafýmý sarmýþlar ve durmadan” söylesene be adam ne oldu” diye soruyorlardý. “Açýlýn bakalým adam rahat bir nefes alsýn” dedi biri.Çayýmdan bir yudum alýp uzatýlan sigaradanda derin bir nefes çektikten sonra þöyle etrafýma bakýndým ve “ müebbet verdiler ama iyi halden 26 sene yedim” dedim. Bir sessizlik oldu. Koðuþtakiler “ Allah kurtarsýn” demeye baþladýlar. Çaycýmýz Çakýr “ buda geçer abi merak etme” dedi.” Çayýmdan bir yudum daha alýrken, “Geçer ama delerde geçer be Çakýr” dedim.

Babamýn bir akþam ansýzýn kalp krizinden vefat etmesinden sonra annem,ben ve ablam kalmýþtýk. Dedemle birlikte oturmuyorsakta yinede dedemin koltuðu altýnda gidiyorduk. Babam bize hatýrý sayýlýr bir servet býrakmýþtý. 3-4 adet iþyeri,3 adet daire ve bir otomobil. Ben evin tek oðlu olduðumdan hoppa ve þýmarýk büyütülmüþtüm. Dükkana evden yemek geldiði halde dedem beni lokantaya gönderiyordu. Babam öldüðünde 13 yaþlarýndaydým. Ýþ kuracaðým diye dükkanlarý sattým. Evlerin ikisini sattým bir dairemiz kaldý. Ne bir iþi becerebildim nede para kazanabildim. Telefoncu dükkaný açtým veresiyeden battým. Nakliye için araba aldým,kendim nakliye iþini gidip sanayide bekleyeceðim yerde esnafa daðýtýðým kartlarla evde iþ bekledim,o da olmadý, arabayý zararýna sattým. Evlenmek için baskýyla babamdan kalan evlerin ikisinide sattým ve evlendim. Ama iþim yoktu. Annemin babamdan kalan aylýðý ile geçinmeye çalýþýyorduk ama epeyi zorlanýyordu annem. Bir zaman sonra ablamda çalýþmaya baþladý ben hala çalýþmayý beceremiyordum. Bir zamanlar evinde badanacý,temizlikci çalýþtýran zavallý annem baþkalarýnýn evlerine badanaya , temizliðe gidiyordu. Bu arada ablamda evlendi ama bir müddet sonra eniþte beyde benim gibi;yazý,kýþý ve birde iþi sevmiyordu,ayrýldýlar. Ablam küçük kýzý ile Avrupaya çalýþmaya gitti. Giderkende elimizde kalan ve benim oturduðum evi onun üstüne yaptýk.
Annem genç yaþýnda dul kalmýþtý. Ýsteyenleri oldu ama o hep istemedi.Yada benden çekindi.Babamýn vefatýndan 13 sene sonra bir gece annem kendisini bir emeklilinin istediðini,komþuda görüþtüklerini ve beðendiði bu kiþiyle evlenmek istediðini söyleyince tepem attý. Baðýrdým çaðýrdým ama nafile sonunda zorda olsa ikna oldum.
Annem komþu ilçeye gelin gitti. Annemin gideceði gece babamdan kalan emekli aylýklarýný aldýðý maaþa ait banka kartýný zorlayarak elinden aldým. Ablamýn Avrupa ya gitmesinden sonra onun maaþýda anneme eklenecek ve bir yýllýk bir fark gelecekti. Hem sonra annem babamdan kalan maaþý kestirinceye kadar ben o maaþý alacaktým.
Ýþte o paranýn geldiðine dair ihbarname anneme geldiðinde annem üvey babamla maaþ aldýðý bankaya gidiyor ve bir bakýyorlarki para çekilmiþ. Benim aldýðýmý anlýyorlar. Annem o zaman üvey babama maaþ kartýný benim zorla aldýðýmý söylüyor. Üvey babamda bana telefon edip ya kartý getir yada yasal takibata geçeceðiz deyince ister istemez ben annemin maaþ kartýný anneme iade ettim. Parayý öderim desemde çalýþmýyorumki nereden ödeyeceðim. Yavaþça paranýn üzerine yattým. O kadar piþkindimki anneme maaþ kartýný vermesini , hala bankaya onun adýna maaþýn yattýðýný ve benim bunu çekmek istediðimi söylediðimde üvey babam çok kýzmýþ ve kartý yakmýþ.
Bir arkadaþýmýn annesi ikinci defa evlendi evlendiði adam üvey oðlunada bakýyordu. Bunu anneme söylediðimde annem kýzdý. Ama zaman içinde benim kýþlýk kömürümü,yiyecek ihtiyacýmý hep annem vasýtasýyla üvey babam temin ediyordu.
Ama ben, madem bir veriyorlar neden iki vermesinler düþüncesindeydim. Derken annem ve üvey babamla aramýzdaki ipler kotu.
Oturduðum evde ablamýn üzerine olduðundan ablamdan da çalýþmadýðýmdan devamlý para istemem yüzünden aramýz bozuldu. Sonunda ablam evi satýlýða çýkardý. Satarsýn satamazsýn derken ben” 4.000.-YTL ver evi boþaltayým “ dedim. Ablamda parayý üvey babama yollamýþ. Üvey babamda bu parayý bana noterden þu aya kadar çýkacaðým diye taahütname alarak verdi. Ben çalýþmýyordum ki nerden evden çýkacaktým. Sadece parayý almak için imza attým. Kafamca dayýlýk yapacaktým ve evden çýkmayacaktým. Belirtilen ay gelince ben evden çýkmayacaðýmý söyledim. Bu sefer üvey babam ablamýn yolladýðý vekaletle avukat tuttu ve bana ihtarname gönderdi. Bir ay içinde evden çýk çýkmazsan yasal iþlem yapýlacak diye avukat noterden ihtarname göndermezmi ? Avukatla görüþmeye gittiðimde avukatýn söylediði ”ben sana ihtarname gönderdim.Ozamana kadar bekliyeceðim ondan sonra yasal iþleme baþlýyacaðým” dedi. Sordum soruþturdum eninde sonunda beni kapý önüne koyacaktý üvey babam.Birde 5 yaþýnda kýzým vardý. Çalýþmýyordumki nereye kiraya çýkacaktým.Kredi kartý borcum da epey yükselmiþti. Baktým kaçak tarafým yok dedemin evine taþýnýp dedemle birlikte oturmaya baþladýk. Ben çalýþmadýðýmdan bu seferde dedemin emekli maaþýyla geçinmeye çalýþýyorduk. Bir müddet sonra iyi mevkide ki dedemin evini kýyýda kalan bir evle deðiþip üste para aldým.Bir müddet öyle idare ettim. Aldýðým paraylada kendime bir de otomobil almýþtým.
Al takke ver külah derken sonunda iþ týkandý ve kaçacak yerim kalmadý. Þimdi iþ arýyorsamda bulduðum iþte emir almýya alýþýk olmadýðýmdan en fazla 6 ay çalýþýp bir bahane bularak iþten ayrýlýyordum. Bu sýkýþýk günlerden birinde babam saðken anneme aldýðý hisseli arsa aklýma geldi. Üvey babamla konuþmuyorsakta ben yine anneme gidip o arsayý bana vermesini borçlarýmý arsayý satýp ödeyeceðimi söyliyecektim,ama üvey babam bana evine gelmememi,annemle evin dýþýnda görüþmemizi söylemiþti. Bir gece bir arkadaþýmýn arabasýyla annemin evine gittim. Hava soðuktu kapýyý çaldým annem açtý. Dýþ balkonda konuþmaya baþladýk. Üvey babam bizi balkonun penceresinden izlemiþ ve benim arsayý almak için baský yaptýðýmý görünce kapýyý açtyý”Dýþarý çýk ben sana bu eve gelme demedimmi” dedi. Annem araya girmeye çalýþtý ama ben üvey babama,üvey babam bana derken nasýl olduysa arkadaþýmdan emanet olarak aldýðým tabancayý belimden çýkardým. Maksadým korkutmaktý. Araya annem girdi. Üvey babam hala çýk dýþarý diyordu. Hatta bana doðru atýlýp elimden tabancayý almak isterken tabanca üst üste 3 defa patladý. O kargaþa ile ben hem annemi hemde üvey babamý vurmuþum. Annem ve üvey babam öldü. Anne katilide olmuþtum. Aslýnda üvey babam de iyi adamdý.

“Çayýný tazeliyeyimmi abi” dedi koðuþun çaycýsý Çakýr. Ayaða kalktým þöyle bir koðuþa göz gezdirdip ranzama doðru yürürken”çok uzun seneler buradayým Çakýr , senin çayýný çok içeçeðiz, daha sonra” dedim ve kendimi sýrt üstü karyolama býrakarak iki elimi baþýmýn altýna koyup gözlerimi kapadým.
Ýçimden kendi kendime “Kendin ettin kendin buldun ,Allah kurtarsýn oðlum seni,Allah kurtarsýn” dedim….

Mustafa Arif Razgartlý



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bu Kadýn Bunlarý Hakettimi?
Berber
Caným Ablam - 2
Kahreden Çaresizlik
Miras Paylaþýmý
Caným Ablam
Dört Oðlu Vardý
Aldýnmý Arabadan Ham Bostaný
Böbreðini Alabilirmiyim
Keriz

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Randevu
Mechul Sevgili
Defoooool...
Yýldýzlar Hep Kayarmý
Benimle Evlenirmisin?
Ýçim O Kadar Acýyor ki
Bir Yaz Gecesi
Haydiii Gevrek Gevrek Akþam Simidiii...
Ya Vicdaným Ya Ýþim
N'olur Anne,bizde Kurbanlýk Alalým


Mustafa Arif Razgartlý kimdir?

Yaþanmýþlarý kimi zaman komik,kimi zaman da dramatik þekilde anlatmýya çalýþýrým.

Etkilendiði Yazarlar:
Fakir Baykurt,Reþat Nuri Güntekin,Ömer seyfettin,Ahmet Haþim


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mustafa Arif Razgartlý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.