..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan gülümsemeyle gözyaþý arasýnda gidip gelen bir sarkaçtýr. -Byron
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý > serdar özdemir




30 Mayýs 2012
Anne! Vurdular Beni  
serdar özdemir
Ani bir inilti ile derin uykusundan kalký.Gözleri ve bedeni sersemleþmiþti.Hafif aralýklarla odanýn tavanýnda asýlý bulunan küçük ampülden süzülen sarý ýþýk süzmesi gözlerini kamaþtýrýp uyunmasýna engel oluyor herþeyi bulanýk gösteriyordu.


:AICH:


1.Bölüm


Ani bir inilti ile derin uykusundan kalký.Gözleri ve bedeni sersemleþmiþti.Hafif aralýklarla odanýn tavanýnda asýlý bulunan küçük ampülden süzülen sarý ýþýk süzmesi gözlerini kamaþtýrýp uyunmasýna engel oluyor herþeyi bulanýk gösteriyordu.Kafasýnýn üzerinde sürekli ona birþeyler söyleyen,dürten karamsý dev gölge onu kolundan tutuðu gibi yataktan bir hamle ile kaldýrdý.

-Kalk lan

Tanýmadýðý bu dev gölge ona hakaretler savuruyor tartaklýyordu.Gözlerini odanýn içinde gezdirdi.Oda bir kaç saat önce,annesinin saatlerce uðraþýp temizlediði ve herþeyin derlitoplu olduðu oda bir kaç dakika içersinde yerlebir olmuþtu.

Odanýn içersinde yüzleri kapalý bazýlarý sivil bazýlarý ise askeri elbiseli ve ellerinde silahlar olan saða sola küfürler ve tehtidler savuran karamsý gölgeler vardý.Yüzlerindeki maske ve maskenin içindeki yüz dev cüsseleri ile odanýn sarýmsý ýþýðý altýnda gölgeleri duvara çarpýp korku salýyorlardý.

-Aram senmisin?

Aram 15 yaþýnda zayýf orta boylu gür ve siyah saçlý gözleri açýk kahverengi cesur,inatçý esmer bir çocuk.

Aðzýnda salyalarý akan bu dev iri cüsseli yüzü kapalý karanlýk gölge bu soruyu ona yöneltmiþti.Artýk herþeyi daha rahat görebiliyor ve duyabiliyordu.Ama gördüðü bu ev orda doðup yaþadýðý,hissettiði bazen aðladýðý bazende güldüðü sýcak,taze, mayasý çatlamamýþ yer olamazdý.Herþey nasýl olurda dakikalar içinde deðiþebilirdi!Bukadarmý kolaydý herþeyi bozmak ve daðýtmak.Daha bundan bir kaç saat önce annesi,babasý,kardeþleri ile birlikte oturup sýcak duygularýný paylaþtýðý ve halen bile soðumayan muhabetleri nasýl olurdu yerlebir ediliyordu.Kimdi bunlar hangi cüretle evlerine gelip herþeyi darmadaðýn edip küfürler savuruyorlardý.Aram derin bir soluk alýp titrek sesi ve öfke dolu bakýþý ile cevap verdi.

-Evet benim

-Demek sensin Aram.

Ýri cüsseli uzun boylu bu dev karamsý gölge arkadaþlarýna bakarak ve sinsice sýrýtarak.

-Demek meþhur Aram sensin.Gençleri örgütleyip eyleme götüren,Devletin kollup kuvvetlerine taþ ve molotof atan zeki çocuk sensin.Seni piç ermeni dölü.

Karamsý gölge konuþurken yanýndaki adamlar cehennem bekçiliði yapan zebaniler gibi gülüþüyorlardý.Komutanlarý adamlarýna sað elini kaldýrarak sert bir ifade ile emir verdi

-Çabuk kelepçeleyin ve götürün.

Aram annesine derin derin baktý.Annesi göz altýndaki kýrýþýklarý gözyaþý ile doldurmuþtu.Odadaki sarýmsý ýþýk gözyaþý ile bütünleþip kristalýmsý görünüm verip parlatýyordu.Ve gözyaþlarý kiprik altýnda süzülerek yere çarpýp parçalanýyordu ve her bir parçasý topraða düþen cemre gibi yayýlýyordu etrafa.

Odada bulunan Aram’ýn küçük kardeþleri anlamsýz ve korku bakýþlarý ile aðlaþýyorlardý.Aðlamalarý odanýn duvarlarýna çarpýp gecenin karanlýða süzülüp yankýlanýyordu.

Elleri arkadan kelepçe ile baðlý evin açýk olan kapýnýn ardýndan çýkardýlar onu.Saat sabahýn 5’i olmasýndan dolayý karanlýk hakimdi yeryüzüne.Aylardan Nisandý hava ayazdý.Dýþarýda rüzgarýn uðultulu sesi evlerin duvarýna çarpýp geçiyor karanlýðýn sesizliðini tiz sesi ile kesiyordu.Yýldýzlar solðun yüzlerini gösteriyordu.Dýþarýda karanlýk gölgeli adamlarýn arabalarý vardý.Her sokak baþýnda yüzleri maskeli ellerinde ölüm oyuncaðý gölgeli adamlar.

Hýzlý adýmlarla siyah ve gri renke çalan týransit arabanýn açýk olan kapýsýndan içeri soktular.Aram etrafýna baktý arabanýn camlarý siyah folyo ile kapatýlmýþtý.Ýçeride sadece 4 koltuk vardý arabanýn arka kýsmý boþatýlmýþ çýplak býrakýlmýþtý.Arabýn içi sigara ve alkol kokuyordu insanýn genzini yakýyordu.

Onunla birlikte içeri giren dev cüsseli adam gözlerini baðlayýp kolunda tuttuðu gibi arabanýn arka kýsmýna attý.Ýtilmenin þiddeti ile yere yýðýlan Aram canýnýn yandýðý hissetti ve ayaklarýný baðdaþ kurup olduðu yerde oturdu.Onunla birlikte dev cüsseli adamlarda arabaya bindiler ve þöföre gitmesini emrettiler.

Aram bilinmeziðe doðru gidiyordu,Arabanýn hareket etmesi ile kalp atýþlarýnýn sesini çok net duyabiliyordu.Arabýnýn içi soðuktu ama yüzünde soðuk terler boþalmaya baþlamýþtý.Kimdi bu adamlar neden onu almýþlardý.Bugüne kadar kimsenin canýný acýtmamýþ,hýrsýzlýk yapýp emeðe saygýsýzlýk etmemiþti.Aksine yardým sefer bir lokma dair ekmeði olsa paylaþmasýný bilen ve emeðe saygý duyan bir insandý.

Aram’ýn kafasýnda binbir cevaplanmayan sorularýn yerine tekrar sorulara býrakýyordu.Anlam veremediði bu yolculuðun neden baþladýðýný kendine sorup duruyordu.

Aram’ýn kulaklarýna annesinin feryadý bir rüzgarýn uðultusu gibi ardýsýra geldi.kafasýný kaldýrýp folyo ile kaptýlmýþ camdan dýþarý bakmak istedi,ama gözlerini kapatan siyah bez parçasý yaþamý karartmýþtý.karanlýðýn ardýnda duyulan feryat ise annesinindi.Annesinin feryadý gecenin intihar karanlýðýný yýrtýp geçiyordu.Yýldýzlar kara bulutlarýn arkasýna gizlenmiþ artýk göz kýrpmýyorlardý.

Arabanýn belirsizliðe doðru gidiþi ile Aram’ýn annesinin sesi bir tiz sesine dönüþmüþ yavaþ yavaþ kendi içinde boðulup kayboluyordu.Annesinin sesi duyulmuyordu artýk Aram’ýn kirpiklerinin arasýndaki gözlerde sessiz ve yalnýzlýðýn yaþlarý dökülüyordu.Vedalaþmalarýn anne ile oðul arasýnda geçen karamsý gri bir yol olup akýyordu yüreðe.


Devamý Gelecek...

Serdar ÖZDEMÝR
29/05/2012
Saat:22:35



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Diclenin Çýðlýðý (3) Umudun Toðraða Düþüþü
Diclenin Çýðlýðý Bölüm (1)
Dicle'nin Çýðlýðý (2) Umudun Tükeniþi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
O Benim Babam
Bir Garip Aþk Hikayesi (2) Acýnýn Miladý
Bir Garip Aþk Hikayesi (1)
Mavi Gülüþlü Kýz (2) Umuda Sesleniþ
Mavi Gülüþlü Kýz (1)
Kendini Arayan Ýnsanlýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çünkü Sen Aþk'sýn [Þiir]
Sahi Sen Kimsin? [Þiir]
Adaletin Sessiz Çýðlýklarý [Þiir]
Susmak ve Dinlemek [Deneme]
Yaratýlmak Ýstenen Toplum ve Gençlik [Deneme]
Ötekileþtirmek ve Hayvanlaþtýrmak [Deneme]
Dünyada Gülümseyecek Bir Yaþam Vardýr [Deneme]
Anlar ve Yarýnlar [Eleþtiri]
Yeryüzünün Tanrýlarý 'Devletler' [Eleþtiri]


serdar özdemir kimdir?

sadece insan olmak istiyorum. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arih,Ahmet Telli,A.Hicri Ýzgören,Nazým Hitmet,Adnan Yücel.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © serdar özdemir, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.