..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn her aný hakkýný ister. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Vildan Sevil




1 Haziran 2012
Kürtaj Mý?.. Allah Senden Razý Olsun Baþbakaným!..  
Günlerdir kürtaj üzerine haklý bir kýyamet kopuyor her yerde.Tabipler, hukukçular, kadýn haklarý savunucularýyla, baþbakaný destekleyenler arasýnda bir tartýþmadýr gidiyor.

Vildan Sevil


Küçücük bir çocukken, kötü havalarda bahçeye çýkamaz, annemle birlikte komþu kadýnlarýn toplantýlarýnda zorunlu olarak bulunurdum. Onlar, “Bunlar çocuk nasýlsa anlamaz” diye ya da kendi aramýzda oyuna daldýðýmýzý düþündüklerinden, yanýmýzda her konuyu konuþurlardý. “Ah, vah… Nasýl yaptýn kýz?... Canýn yanmadý mý?... Eee sonra ne yaptýn?... Canlý mýydý?... Kýpýrdadý mý?... Küçücük kan parçasý ha?... Sabun mu?... Neee ebegümeci mi?... Hiii hem de þiþle ha?...” gibi sözlerin, çocuk düþürme yöntemini anlatmak için kullanýldýðýný yýllar sonra kavrayacaktým. Beyin kaydediyor ve bir köþede saklýyor demek ki… Ýtiraf etmeliyim ki, ben de çok meraklý bir çocuktum. Çaktýrmadan kulaklar, gözler hep tetikte.


:AIIF:
Günlerdir kürtaj üzerine haklý bir kýyamet kopuyor her yerde.Tabipler, hukukçular, kadýn haklarý savunucularýyla, baþbakaný destekleyenler arasýnda bir tartýþmadýr gidiyor. Konu, etik, dinsel, saðlýk, uygarlýk , kadýn ve çocuk haklarý açýsýndan çok yönlü tartýþýldý. Deðiþik düþüncelerin savaþýmýný, olabildiðince izlemeye çalýþtým ben de.

Onun için, bu yazýda; baþbakanýn amacýnýn yeterince vurgulanmayan ya da vurgulandýysa da benim gözümden kaçmýþ yanlarýna deðinmeye çalýþacaðým.

Ne dedi sayýn baþbakanýmýz? :

“Kürtajý bir cinayet olarak görüyorum. Buna kimsenin müsade etme hakký olmamalý. Ha anne karnýnda bir çocuðu öldürürsünüz, ha doðduktan sonra öldürürsünüz; hiçbir farký yok. Her kürtaj bir Uludere’dir” dedi. Ardýndan ekledi, ''Zaten bakanýma söyledim, kürtajla ilgili yasayý hazýrlýyoruz ve bu yasayý çýkartacaðýz'' dedi.

Kime söyledi?: Bakanýna.

Baþbakanýn birinci kiþi üzerinden sürekli sahiplenme bildirerek baþlayan konuþmalarý, artýk baþta ONA AÝT OLAN kiþiler olmak üzere, hiçkimseyi rahatsýz etmiyor ya o ayrý konu. Ýçselleþtirilmiþ bir kölleliðin imlenmesi bana göre. Ben kimsenin malý olmak istemem de… Dua edelim ki kürtaj konusuna “Benim kadýnlarým” diye baþlamadý. Yoksa kendimi, Muhteþem Süleyman’ýn cariyelerinden biri gibi hissetmem iþten deðildi. Tövbe tövbe…

Küçücük bir çocukken, kötü havalarda bahçeye çýkamaz, annemle birlikte komþu kadýnlarýn toplantýlarýnda zorunlu olarak bulunurdum. Onlar, “Bunlar çocuk nasýlsa anlamaz” diye ya da kendi aramýzda oyuna daldýðýmýzý düþündüklerinden, yanýmýzda her konuyu konuþurlardý. “Ah, vah… Nasýl yaptýn kýz?... Canýn yanmadý mý?... Eee sonra ne yaptýn?... Canlý mýydý?... Kýpýrdadý mý?... Küçücük kan parçasý ha?... Sabun mu?... Neee ebegümeci mi?... Hiii hem de þiþle ha?...” gibi sözlerin, çocuk düþürme yöntemini anlatmak için kullanýldýðýný yýllar sonra kavrayacaktým. Beyin kaydediyor ve bir köþede saklýyor demek ki… Ýtiraf etmeliyim ki, ben de çok meraklý bir çocuktum. Çaktýrmadan kulaklar, gözler hep tetikte.

Sonra, Katolik inancýn yaygýn olmasý nedeniyle kürtajýn yasaklandýðý ülkelerde ve az geliþmiþ ülkelerde, “Merdiven altý” diye adlandýrýlan yöntemleri , günümüzde ise, Dünya Saðlýk Örgütü’nün verilerine göre, dünyada 46 milyon kadýnýn týbbi olmayan yollarla kürtaj olduðunu, 20 milyon kadýnýn ise bu yolla öldüðünü/öldürüldüðünü öðrendik.

Oysa, þimdi çok geliþmiþ doðum kontrol yöntemlerinin, devlet eliyle, ücretsiz öðretilmesi ve yaygýnlaþtýrýlmasý olanaklarý varken, kadýnlarý ve cenini bu yolla korumak olanaklýyken, kürtajý yasaklamanýn anlamý ve amacý ne olabilir?

Sokaklar, fuhþa, uyuþturucuya itilen, mendil satan, acýmasýzca çalýþtýrýlan, eðitimden, sevgiden yoksun çocuklarla doluyken, cenine gösterilen bu ilgi ve sevgi nasýl anlamlandýrýlmalý?

Kadýn cinayetleri, son sekiz yýlda binde 1400 artarken, kadýna duyulan bu þefkat nedir?

Baþýmýza gelenlerin, benim ve halkýn yararýna olmadýðýný anlayýnca ben de bizi yönetenlerin yerine kendimi koyup sorularýn yanýtýný kâr-zarar açýsýndan aramaya çalýþtým.

Bizim bir kârýmýz yoktu da onlar açýsýndan yararý ne olabilirdi? Ýkide bir, bir taþ atýp birçok kuþ avlanmasýna alýþtýk. “Acaba bu kez kaç kuþ avlayacak, þu kürtaj taþý?...” dedim ve þu sonuca vardým:

Olan biten, dünya egemenlerimizin dayattýðý ve gönüllü(Neden gönüllü?...) uygulamacýlarýyla, uzun süredir eyleme geçirilen bir toplum mühendisliðidir. Mühendis titizliðiyle, bütün bilim dallarýnýn katkýsýyla, teknolojiden olabildiðince yararlanýlarak, hesaplý kitaplý, ince elenmiþ sýk dokunmuþ bir toplum biçimlendirilmesi. Gücün verdiði sayýsýz araç kullanýlarak yapýlan bir ekonomik, sosyal, politik, psikolojik, ideolojik çalýþmadýr. Rahat güdülücek bir toplum ve diledikleri gibi at oynatacaklarý ülke/ülkeler yaratma eylemselliðidir olan biten.

Þimdi vurulan kuþlara bakalým. Eksiðini fazlasýný, yorum kutularýnda siz söylersiniz artýk.

KÜRTAJ TAÞI VE VURULAN KUÞLAR:

___Kürtaj tartýþmalarý sürerken, Uludere cinayeti geri planda kaldý. (Gencecik ölü canlar, paraya çevrildi, özür dilenmiþ oldu. Ýlle sözle özür dilenmesi önemli. O zaman, cinayet, cinayet olmaktan çýkmadýðýna göre, birkaç günah keçisini cezalandýrýp büyük adam özrüyle sorunu saf dýþý etmek daha kolay.)

___28 Þubat soruþturulmalarýnda bir dalga daha geldi. Zaten hep gündemdeki tartýþmalara kendinizi kaptýrdýðýnýzda birileri soluðu içerde alýyor her zaman. Muhalefetin çeþidi önemli deðil, önemli olan kökünün kazýnmasý. Türk’ü Kürt’ü, sivili apoletlisi fark etmez. Ya da birileri affa, kimi davalar zaman aþýmýna uðruyor.

___THY’de 305 çalýþan iþten çýkarýldý, grev yasaklandý. (Benim hava yollarýmda grev ha?... Bu ne cüret?... Ýþsiz mi yok… Nitelik önemli deðil, yandaþlarý dolduruveririz, olur biter.)

___Biber gazýndan bir genç daha öldü. Aile de gazdan nasibini aldý. (Polistir, her þeye kadirdir, ibret alýn.)

___Memur maaþlarý, hükümet destekçisi sarý sendikanýn da katkýlarýyla, ayda kuru ekmek parasýný bile karþýlayamayacak kadar yükseltildi. Uçak alacaðýz, saray yapacaðýz, kârlar artacak, biraz da siz kemerleri sýkýn birader.

___Suriye diplomatlar kovuldu, savaþ þimdi çok daha yakýn. Biz dünya egemenleri gelip de çocuklarýmýzýn kanlarýný döktürecek deðiliz ya… Aslan gibi Mehmetçikler ne güne duruyor? Tampon bölge falan, giriverdiniz mi “Tekbiirrr!” deyip önümüzde kim durur? Sakýn ola cuma namazlarýndan sonra “Müslüman müslümaný öldürmesin” mitinglerini falan beklemeyin. Emir demiri keser, din kardeþliðinde bizden bu kadar azizim. Sýrada Ýran… Sonrasý mý, düþündük de þimdilik sýr olarak kalsýn.

___Ýþte bütün bunlar için daha dindar ve “Vur kafasýna, al lokmasýný”, yalnýzca hacý hocaya itaat eden, sorup sorgulamayan, cehennemden ödü patlayan, bu dünyada boyun eðip cennetteki ödülü düþleyen bir halka gereksinimimiz var. Ýmamlarýmýz okullara girmeye baþladý bu arada. Allah’ýn izniyle, en kýsa zamanda hastanelere de sokuyoruz inþallah… Yýllardýr, Kuran kurslarýnda, ýþýk saçan saçan okullarda da boþ durmadýk herhalde.

___Zaten “Türban”, 4+4+4 diyerek, epeyce yol aldýðýmýz kadýný eve kapama ve dindar nesil tasarýmýmýz baþarýya ulaþtý sayýlýr. Üstüne kürtaj yasaðýný getirip, kadýnlara beþ çocuk doðurtarak savaþlarda kaçýnýlmaz olarak ölecek evlatlarýmýzýn yerine, itaatkâr, cehennem korkusuyla, cennet ödülüyle koþullanmýþ taze nesiller yetiþtirmek fena mý olur? Baþkaldýran kadýnlar için, biber gazý ve coplar da faaliyette iþte. Þimdi demir coplar sipariþ ettik, hayýrlýsýyla onlar da geldi mi, iþçinin, memurun, öðrencinin, kadýnýn sesi çýksýn da görelim. Hak arama deneyimi olan kuþaklar nasýlsa yaþlandý, umudumuz dindar gençlerde.

___Bu arada, 23 Nisan, 29 Ekim, 19 Mayýs gibi özü gitmiþ, adý kalmýþ, zaten biçimselleþtirilmiþ simgesel günleri de hallettik çok þükür. Adlarý da dünya egemenlerine nasýl isyan edildiðini hatýrlatýr matýrlatýrsa? Neme lazým, biz önlemimizi alalým.

___Bu arada sakýn unutmayýn. Medya, çantada keklik ama saðda solda, bunlarý yazan çizen, söyleyen birileri çýkarsa, derhal icabýna bakýn. Olmazsa “kâfirdir, zýndýktýr, katli vaciptir” deyin de okkalý mahalle baskýsý iyice artsýn, genleriyle oynanmýþ dikensiz güller yetiþtirelim Ýrem baðlarýnda. Uyanýk olun, önümüz Ramazan. Böylelerini saptayýp yýldýrma zamanýdýr, iyi deðerlendirin.

___Liberaller ve saire!... Sizden çok memnunuz. Arada foyanýz meydana çýksa da, bir bölümünüz direksiyonu azýcýk daha saða sola kýrýp kafa karýþtýrmakta ustalaþtýnýz. Kuzu gibi yapamadýðýmýz solcularýmýzýn bir kýsmýna ve geçmiþi bilmeyen gençlere ilaç gibisiniz. Cemaatle iliþkilerinizi diri tutmasýný biliyorsunuz. Ýþinize devam ediniz, ödülünüzden hoþnut kalmadýðýnýzda bölünür gibi yaparsýnýz, icabýna bakarýz ama aç gözlülüðün de lüzumu yok doðrusu. Yine de þimdilik Allah sizden razý olsun.

___Ey, muhafazakâr, sað ve nemalý cephemize katýlmamýþ-katýlamamýþ merkezde kalmýþlar!... Kendinize ne ad verirseniz verin. Atatürkçü, Kemalist, sosyal demokrat… Fark etmez. Yeter ki “Aslýnda dinimiz böyle deðil, insanlar bu hale getiriyor” diyerek, örtülü olarak bizi kollamaya, dini referans alarak bize rakip olmaya kalkýþanlar!... Siz bu yolda devam edin. Sakýn, “Kimsenin inancý, inançsýzlýðý kimseyi ilgilendirmez, herkesin inancý kendine. Ýnanç, Tanrýyla kiþi arasýndadýr.” falan diye güçlü ve ödünsüz olarak karþý çýkmayýn . Oturup din üzerinden siz de satýþa devam edin, iyi giden borsayý düþürmeyin.

Zaten yýllarca neler elden gitti, sesiniz çýkmadý. Sesiniz, çýktýðýnda da laiklik sözcüðüne týkýlýp kaldýnýz, ciddiye alýnmadýnýz. Þimdi de baþbakanýmýzýn attýðý taþý görüp neleri vurduðuna aldýrdýðýnýz yok.

Bol bol Atatürk posteri, bayrak taþýyýn, yayýnlayýn. “Paylaþmayan ölsün, haindir”deyin. Posterle Atatürk dirilecek deðil ya… Bayraðýn da gerçekte neyi temsil ettiði önemli. Piyasaya, olur olmaz yerde ve zamanda sürülen mala talep düþer nasýlsa… Bunda da baþarýsýz sayýlmazsýnýz. “Höt” dediðimizde susmayý da bilirsiniz siz.

Milliyetçiliði iyice yükseltin, böylece sizi eleþtirecek olanlarý baþtan susturun. Susturun ki tüm ezilenlerin ortak çýkarlarýný birlikte savunmak yerine, diðer silahlý silahsýz milliyetçilikler de kan alsýn, canlansýn, birbirinizi yiyin, biz iþimize bakalým.

Elinizdeki olanaklarla belediyeleri, vekil maaþlarýný iyi deðerlendirin, dünyalýðý böyle tutmaya çalýþýn.
Partiniz içinde kavgayý eksik etmeyin ve sakýn halkýn talepleriyle meydanlara çýkayým demeyin. Çýkanlara da , arka çýkmayýn ama çýkýyormuþ gibi görünmeyi de ihmal etmeyin. Muhalefet yapmayýn ama yapýyormuþ gibi görünün.

Herkes için, bugün elindeki ufak çýkarlar ve rahat çok önemli, yarýn ondan da olursunuz, haddinizi bilin. Hem bugünkü oyuncular oynayamaz hale geldiðinde, biz efendiler yeni seçenekler arayacaðýz. Umutla bekleyin. Kendi dýþýnýzdaki solu da uzak tutmayý ihmal etmeyin, siz tek olarak ve bizim istediðimiz gibi kalýn. Onlarýn içinde soran sual eden olur, tabanýnýzdan kayan olur, baþýnýza dert almayýn.

___Bir taþ da sol tarafa:
Hakkýnýzý yemeyelim. Sizler, iktidarýn nimetlerini elinin tersiyle itmiþ, yiðit insanlarsýnýz. Satýn alýnmaz, alýnýrsanýz da çabuk uyanýrsýnýz. Hep adil, barýþçýl, özgür bir dünya özler durursunuz. Gözünüzü budaktan esirgemezsiniz. Küçük partiler ya da gruplar oluþtursanýz da... Seçim sonuçlarýnda “Diðer ve %0,…” olarak yer alsanýz da... Geleceði simgelersiniz. Ýnsanlýðýn gücünü, umutlarýný hatýrlatýr durursunuz. Halkýn çoðunluðunun çýkarlarýný saptarsýnýz. Hapisanelere týkarýz, idam ederiz, süründürürüz, öldürürüz, iflah olmazsýnýz. Bizim iþimize hiç yaramazsýnýz.

Allahtan, insanlýk tarihindeki acemiliðinizden yararlanýyoruz.

Bir kere, tarihteki deneyiminiz kýsa süreli ve çeþitlilikten uzak. Bu da sizi arkaik deneyimden yoksun býrakýyor. Tarihin dinamiklerinin deðiþkenliklerine göre çözüm üretmek yerine, kendi tabularýnýza, reçetelere sýðýnýyorsunuz. Bu bizim çok iþimize yarýyor.
Bu nedenle yýðýnsallaþamýyor, sýkýþýp kalýyorsunuz, düþünce üretiminiz þeflerin eline kalýyor.

Hepinizin þefi en doðruyu bilir ve literatürünüzü sular seller gibi yutmuþtur. Sayfalarý, ezbere çevirip çevirip “……. der ki” diye baþlar ki aksini söylemek, soru sormak haddinize düþmez. Sizin yerinize de onlar okuyup sormuþtur zaten gerekenleri. Ayrýca soru soracak, eleþtirecek olursanýz, ya hain ya ajan olursunuz. Susun ve itaat edin. Nasýlsa biat kültüründen geliyorsunuz. Az da olsanýz, bu halinizle bile, bu kadar gözü kara insan bir araya gelirse, maazallah tabular falan yýkýlýr; halkýmýzý etkilersiniz; onlar da uyanýr. Siz, hep az ve bölük pörçük kalmalýsýnýz.

Unutmadan… Sakýn bugünkü çeliþkiler üzerine tartýþýp birlik, yol yöntem, çözüm aramaya kalkmayýn. Her grubun, birbirini hain ilan etmesinde, iþçi ve emekçilerin tek ve doðru partisi/hareketi olduðunu söylemesinde büyük yarar var. Birbirinizi dinlememeye, anlamamaya, aksine suçlamaya, küçücük tabanlarýnýzý birbirinizden kapmaya çalýþýn. Allah da razý olur sizden, bizler de…

Þimdilik bu kadar…

Kürtaj tartýþmalarý ve yasasý, sonra da hepsini içeren yeni anayasamýz; ülkemiz, coðrafyamýz ve biz egemenlerin yüce çýkarlarý için hayýrlara vesile olur inþallah…

Allah hepinizden razý olsun.

HAMÝÞ: Bana böyle dedi, efendilerimizin mühendisleri. Ben de baþbakanýma duacý oldum. Allah baþýmýzdan eksik etmesin. Birazcýk aklýmý çalýþtýrdý da düþünüp sizlere aktarabildim. Ýnþallah baþýma taþ yaðmaz.

01.06.2012
Vildan Sevil







3 BB>

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: :)
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
28 Haziran 2012
Yorumlarýyla katkýda bulunan tüm kalem erbabýna yürekten teþekkürler...

:: Vildan hocam
Gönderen: mehmet avcý / , Türkiye
4 Haziran 2012
Deðerli Vildan hocam! Yazýlarýmda çýðlýklarýn yükselmeye baþlamasý,yazýlarýnýzdan etkilendiðimin bir göstergesi olsa gerek..Lütfen kaleminizin mürekkebini kurutmayýn..Saygýlar

:: Umarým devam eder
Gönderen: Mehmet Ali Özler / ,
3 Haziran 2012
"Önündeki çükün ile kadýn iþlerine karýþma," diyeceðim ama umarým gündemi oyalama bu þekilde devam eder. Nasýl olsa yalancýnýn mumu yassýya kadar derler. Saygýlarýmla.>>>Herkesin anlayacaðý bir dil vardýr deðerli özler, deðil mi? Acaba böyle diyemediðimiz için mi baþýmýza geliyor bu iþler? Katkýnýza teþekkürler, selamlar...

:: hocam
Gönderen: lacivertiðnedenlik / , Türkiye
3 Haziran 2012
ezber bozuyorsun ,olmuyor, izin verelim de toplum mühendisleri kýçýmýzdan çýkanlara karýþsýnlar bedenimize dikiþ atacaklarýna...benim söylemek istediðimi sayýn necmettin bey ifade etmiþ ,gerçek budur.çok sevgiler >>> Aysuuu... Çok hoþsun!... Sevgiler...

:: taraflý yazý
Gönderen: mehmet avcý / , Türkiye
3 Haziran 2012
Vildan hocam! Yazýlarýnýzýn güzelliði,aþýrý taraflý ve eleþtiri ötesi ideolojik yaklaþým penceresinden bakýþýnýzý kaleminize yansýtmanýzla örtülüyor.Bir insaný veya bir görüþü benimsememeniz,sizi bazý gerçekleri görmekten alýkoyuyor.Keþke diyorum,olaylara birazdaha objektif yaklaþarak yazabilseniz.Zaten güçlü olan kaleminizin mürekkebi ozaman daha çok yazý üretecektir.Taraflýda olsa yazýlarýnýzýn aþýðýyým.SAYGILAR..>>> Sayýn M.Avcý, gözlerimizle gördüðümüz, kulaklarýmýzla iþittiðimiz gerçeklerden hareket ederek ederek yazýyorum. Bunlardan hayýrlý yorumlara nasýl gidebileceðimizi bilmek mutluluk verecektir. Saygýlar...

:: Baþlýksýz!
Gönderen: Necmettin Yalcinkaya / , Ýsviçre
3 Haziran 2012
"Çocuk yapýnýz,bir sürü çocuk...her ailenin en az dört çocuðu olmalýdýr.Ýnsanýn ne kadar fazla çocuðu olursa o kadar saðlýklý olur.Nicelik güçlüdür."...Mussolini'nin 30 Mart 1934 tarihli bir bülteni... "Çalýþma bir kadýný erkek gibi onurlandýrýr ama çocuk anneyi kutsallaþtýrýr."...Hitler'in 1932 baþkanlýk seçimi için hazýrladýðý parti programýndan alýntý.. "En az üç çocuk yapmak için özveriden kaçýnmayýnýz."...Mareþal Petain,Fransa'nýn iki yýllýk faþist ara rejiminin baþkaný... (Alýntýlar Maria-a.Macciocchi'nin 'Faþizmin Analizi' adlý kitabýndan)>>> Benzerlik ne kadar açýk deðil mi? Teþekkürler sevgili Yalçýnkaya...

:: ...
Gönderen: ergun tekkalmýþ / , Türkiye
1 Haziran 2012
kadýna kürtaj yasak dayak serbest,yaþamak yasak ölmek serbest. emeðinize saðlýk hocam,saygýlarýmla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Okurun Sevinç Çýðlýðý ve Yazarýn, Kitabýn Çilesi
Bir Dinazorun Bitmez Tükenmez Sorularý
Ahtapotun Kollarýnda Bir Adam
Postmodern Tanrýça Angelina
Tecavüz Ettim, Katlettim ve Devam Edeceðim… Çünkü Benim Sýrtým Kalýn
29 Ekim… Elveda Eski Türkiye!… Merhaba Yeni Türkiye!..
Fahiþelik... Durmadan Büyüyen Bir Pazar
Yeni Bir Yýl Daha Geliyormuþ!.. Ateþ Püskürüyorum!..
Gençlik Nereye Gider?.. Zorbalýk Nereye Gider?.. Ya Tarih?..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýpek Nehir, 1 Mayýs, Vay Ýstanbul...
Yine Tecavüze Uðradým!.. Yine Tecavüz Ettim!..
Sen Kaç Kere Doðdun Sevgili Okur?..
Konuðum Var: Cengiz Akýn, Post - Modern Edebiyatta "Zaman" Kavramý, Zaman - Bilinç Ýliþkimiz
Ant Olsun ve Þart Olsun ki Umursamayacaðým!.. Nerde Benim Þu Cýmbýzla Ayna?..
Kassandra'nýn Güncel Kehaneti
Poetika// Sanatsal Yaratý Üstüne Fikir Uçuþmalarý (Iv)
Ahhh Ýstanbul... Çekme Beni Böyle Kendine Kendine... Yorgunum...
Kýrk Katýr mý, Kýrk Satýr mý? Mutluluk, Onur ve Bölünmek
Belleðim... Gaddar Belleðim Benim!.. Zalim Belleðim!..

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Duruþma [Þiir]
Dedem Düþlerime Giriyor [Öykü]
Çocuklarýn Çýðlýðýndan Göklerin Týlsýmýna [Öykü]
Dolunayda Uyku Tutmaz [Öykü]
Ýlk Sosyalist Muhtar Fevzi Aðabey [Öykü]
Oy Madimak, Madimak!.. Sen Artýk Türkülerle Deðil, Ateþlerle Anýlmaktasýn [Öykü]
Düþselin Gerçeðinde, Gerçeðin Düþselliðinde [Öykü]
Ben Ölürken [Öykü]
Gece, Mehtap, Selene, Apollon ve Ben [Öykü]
Aþk"a Geldin, Hoþ Geldin!.. [Öykü]


Vildan Sevil kimdir?

Koþuþturmaktan yoruldu. Altmýþýndan sonra, çok yabancýsý olduðu teknolojiyle, sanal ortamda kalem oynatmaya kalktý. Ýletiþim kurmak, duygu, düþünce, birikim paylaþmak, genç kuþaklardan yeni þeyler öðrenmek istedi. Yazarlýk deneyimine burada adým attý. Ýþte böyle sýnýr tanýmaz bir "dinazor ". . . Baþarýr mý acaba ?

Etkilendiði Yazarlar:
Marx, Engels, Freud, Nietzsche, Adorno, Horkheimer, Foucault, Antik Grek, Rus , Fransýz yazýný, Amado, Marquez, Llosa, Asturias, Lübnanlý Amin Maalouf...Elbette Nazým, Aragon, Neruda ve nice ozan/þair...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Vildan Sevil, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.