..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanýk insanlarý iþe aldýðýn zaman, senin onlardan daha uyanýk olduðunu kanýtlamýþ oluyorsun. -R. H. Grant
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm > Fuat Türker




10 Haziran 2012
Ey Alem-i Ýslam, Uyan!  
Fuat Türker
Milyonlarca Müslüman böylesine büyük zulüm yaþarken ve çözüm Ýslam Birliði iken çaba göstermemek vicdansýzlýk olur. Her Müslüman, Allah'ýn emri gereði, Ýslam ahlâkýnýn yaygýnlaþmasý için gayret etmeli. Dünyada bu sorumluluðu üzerine almaktan kaçýnan insan ahirette bu sorumsuzluðunun altýnda ezilebilir.


:AEBC:
Sorumluluklarýmýz sadece parmak hesabýyla yaptýðýmýz belli ibadetlerimiz mi?.. Hayýr! Kur’an’ýn bütün emirleri haktýr, farzdýr. Ahir zaman’ýn en önemli farz vazifesinin ise Ýttihad-ý Ýslâm olduðunu haber verir Bediüzzaman. Özellikle bugün en çok ihtiyacýmýz olan þey, birlik olmaktýr. Geçmiþte yaþananlarý unutmak, Allah’ýn ipine hep birlikte sarýlmak, zorluklara birlikte göðüs germek, saflar halinde küfre karþý durmaktýr. Asr-ý Saadet’in Muhacir ve Ensar’ý gibi, temeli Mekke’de atýlan ardýndan Medine’de tamamlanan binanýn taþlarý gibi kaynaþmak, dost olmak, kardeþ olmaktýr.



Allah, Mekke’den hicret eden Muhacirin’i baðrýna basan Ensar’ý, kendi ihtiyacý varken yemeðini kardeþine verenler olarak tarif ediyor. O Ensar ki, günlerdir aç olduklarý halde bir kâse çorbayý, çocuklarýný erken uyutup misafirine yediren ve haklarýnda Kur’an ayetleri nazil olan kutlu Ensar.



Bizler ise kendi yemeðimizi bölüþmek bir yana, ihtiyacýmýzdan artakalaný bile vermekten kaçýnýyoruz. Biz rahatýz ya, ibadetlerimizi huþû içinde yapýyoruz ya bizim için yeterli! Ya diðer Müslümanlar? Eziyet, baský ve þiddet gören, evinden yurdundan sürülen, tecavüze uðrayan, yaralanan, öldürülen çocuk, kadýn ve erkek diðer tüm Müslümanlar?



Müslümanlara yapýlan zulüm konusunda en son haber dün Burma’dan geldi. Burma'da 10 Müslüman’ýn Budistler tarafýndan katledilmesi sonrasý, Müslümanlar tarafýndan büyük bir protesto gösterisi düzenlendiði haberiydi bu.


Söz konusu þiddet olaylarý, çoðunluðu Budist olan bir kalabalýðýn, Rakhine'de bir kadýnýn tecavüz edilip öldürülmesinden sorumlu olduðunu öne sürdükleri kiþilerin bulunduðu bir otobüse saldýrmasýndan sonra meydana geldi. Söz konusu katliamda 10 Müslüman hayatýný kaybetmiþti.


Ölenlerin kimlikleri henüz açýklanmasa da çoðunun Rakhine'e baþka bölgelerden gelen ziyaretçiler olduðu düþünülüyor.


Burma Müslümanlar Birliði ölenlerin sekizinin bir camii ziyaretinden sonra Yangon'a geri dönen yolcular olduðunu duyurdu. Diðer iki kiþinin ise Rakhine bölgesinden olduðu belirtiliyor.


Birlik ayrýca ''Rakhinliler eyaletin diðer þehirlerinde yaþayan Müslümanlar’ý da tehdit ediyorlar'' açýklamasýnda bulundu.


Myanmar ve Rakhine'de Müslümanlar ve Budistler arasýnda periyodik olarak çatýþmalar meydana geliyor. Çatýþmalarýn en yoðun yaþandýðý bölge ise Bangladeþ sýnýrý.


Resmi rakamlara göre Myanmar nüfusunun yüzde 89'unu Budistler, yüzde 4'ünü ise Müslümanlar oluþturuyor.



Dünya Bülteni’nin geçtiði bu haber, samimi her Müslüman’ýn vicdanýný artýk tam kapasite devreye sokmasý gerektiðini gösteriyor. Akýtýlan her damla kandan hepimiz sorumluyuz. Komþusu açken tok yatamýyor ise mümin, kardeþi eziyet görürken nasýl rahat uyuyabiliyor? Bu sorumluluðun Allah Katýndaki karþýlýðýna dair nasýl korku hissetmiyor?


Tüm dünyada Müslümanlarýn akýtýlan kanlarýnýn, zulüm görmelerinin en önemli nedeni Müslümanlarýn parçalanmýþlýðýdýr. Allah’ýn Kur’an’da emrettiði, Peygamberimiz(asm)’ýn hadislerinde detaylarýyla anlattýðý, Bediüzzaman’ýn haber verdiði çözüm Ýslam Birliði’dir. Deccaliyetin tüm dünyaya yaydýðý zehrin panzehiri bu birlik olacaktýr. Kur’an ahlâkýna dayalý Rahmânî bir sistem olan Ýslam Birliði, tüm Müslümanlarýn duasý olmalýdýr.



Yaþadýðýmýz dönem zulme sessiz kalma, umursamaz davranma, yalnýzca kendini ve ailesini düþünme, dünya hayatýndaki çýkarlarýn ardýna düþme, nefsâni tartýþma ve çekiþmelerle vakit öldürme dönemi deðil. Milyonlarca Müslüman böylesine büyük zulüm yaþarken ve çözüm Ýslam Birliði iken çaba göstermemek vicdansýzlýk olur. Her Müslüman, Allah'ýn emri gereði, Ýslam ahlâkýnýn yaygýnlaþmasý için gayret etmeli. Dünyada bu sorumluluðu üzerine almaktan kaçýnan insan ahirette bu sorumsuzluðunun altýnda ezilebilir.



Bugün artýk vicdanlarýn dirilmesi ve ‘Hamiyet-i Ýslâmiye’nin feveran etme” zamaný. Bediüzzaman bu konuda þu sözleri söylüyor: “Böyle bir cemaat-ý azime (Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in soyundan gelen büyük seyyidler cemaati) içindeki mukaddes kuvveti tehyic edecek (harekete geçirecek) ve uyandýracak hadisat-ý azime (büyük olaylar) vücuda geliyor.”



Bediüzzaman, iþte bu olaylarýn, büyük kuvvetteki büyük koruma hissinin yani Hamiyet-i Ýslâmiye’nin feveran etmesine sebep olacaðýný ifade ediyor. (Mektubat, s. 473)



Talebesi Zübeyir Gündüzalp ise Ýslam Alemine þöyle sesleniyor: “Ey alem-i Ýslâm, uyan!... Kur'an'ýn mecrasýndan ayrýlarak, birleþmeyen su damlalarý gibi, topraða düþmeyiniz. Yoksa, toprak gibi, sefahet ve þehvet-i medeniye sizi emerek yutacaktýr. Birleþen su damlalarý gibi, Kur'an-ý Kerîm'in saadet ve selamet mecrasýnda ittihad ederek, sefahet ve rezalet-i medeniyeyi süpürüp, bu vatana ab-ý hayat olan hakîkat-i Ýslamiye sularýný akýtýnýz. O hakîkat-i Ýslamiye sularý ile bu topraklarda îman ziyasý altýnda hakîki medeniyetin fen ve sanat çiçekleri açacak, bu vatan maddî ve manevî saadetler içinde gül ve gülistana dönecektir, inþaAllah." (Tarihçe-i Hayat, Barla Hayatý)



Dünyanýn dört yanýnda yaþanan acýlarýn, katliamlarýn, sýkýntýlarýn ve çilelerin hiçbiri yeni deðil. Müslümanlar hemen hemen yüzyýldýr baský altýnda yaþýyorlar. Allah, din kardeþlerinin yaþadýðý acýlarý görmezden gelen, kendi iþine gücüne bakan, bencillik eden Müslümanlarý, Bediüzzaman’ýn ifadesiyle “azim hadiseler” yaratarak, belâ ve zorluk vererek daldýklarý uykudan uyandýrýyor. Uyanmak için kaç musibet daha bekliyoruz?..







Fuat Türker



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dinler, Ýnançlar ve ateizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þeytanýn Çift Taraflý Kýskacý: Bir Yanda Ateizm Bir Yanda Yobazlýk
Zulümden Yalnýzca Zulmeden Sorumludur
"Allah Evrimle Yaratmýþ Olabilir" Düþüncesi Neden Yanýlgýdýr?
Neye Sýmsýký Tutunuyorsunuz?
Yazacaklarým Nedeniyle Rabb'imi Tenzih Ederim, Överim, Yüceltirim!
Kalplerinde Hastalýk Olanlar
Dünyanýn Ýmtihan Mekaný Olduðunu Unutmayalým
Münafýk Þeytan Benzerliði

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Darwinizm, Komünizmin Bilimsel Kýlýfýdýr
Pkk'nýn Hedefi; Komünist Toplum
"Kahrolsun O Zan ve Tahminle Yalan Söyleyenler"
Dünyalýk Peþindeki Din Adamlarý
Münafýk Matruþka Gibidir...
Yalanýn Rengi
Toplumda Yerleþik Kur"an Dýþý Sözler - II
Birlikte Allah'ýn Ýpine Sarýlma Zamaný Gelmedi mi?
'Allah Baba' ve 'Allah Seni Yakar': Çocuk Eðitiminde Ýki Yanlýþ
Darwinizm Putunu Kýrmak Neden Önemlidir? - I

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Otobüs Yolculuðu [Öykü]
Köy Anýlarým (!) [Öykü]
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :) [Öykü]
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :) [Öykü]
Boyun Eðen Kutlu Kadýn [Öykü]
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler [Deneme]
Son Perde [Deneme]
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek [Deneme]
Ýnsan Neden Kýskanýr? [Deneme]
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr [Deneme]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.