..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Gülün dikene katlanmasý onu güzel kokulu yaptý." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Gamze SU




17 Haziran 2012
Baba Demek Can Demek  
Gamze SU
o benim babamdý, canýmdý.


:AIEJ:
Fýrtýnalý bir kasým sabahý tutmuþ annemin doðum sancýlarý… Gelibolu Hastanesi’nin henüz geliþmediði, tozun topraða karýþtýðý zamanlar, tam 21 yýl öncesi. Annemin doðum sancýlarýnýn artmasýyla birlikte babamda taksiyi çaðýrmýþ, yetiþtir bizi gemiye diyerek. Gemiye binilecek oradan Lâpseki’ye daha sonra Çanakkale’ye varýlacaktý istikamet bu yöndeydi tam 21 yýl önce. Normal bir zamanda uzun gelmeyecek bu yol o gün babam için hayatýnýn en uzun günü oldu; geminin kaptaný annemi görünce kalkmýþ haldeki gemiyi iskeleye yanaþtýrarak annemi aldý ve yoluna öyle devam etti. Babamýn hayatýnýn en uzun günü de o an baþladý. Evliliklerinin baþýndan itibaren hayalini kurduklarý çocuklarýna kavuþmak için kalan sayýlý dakikalar.. öylesine uzun, öylesine þaþkýn, öylesine mutlu, öylesine endiþeliydi ki… Refakatçi alýnmayan hastane koridorlarýnda babam uzun saatler bekledi, bekledi. Sonra müjdeli haberi veren hemþireyle birlikte bir buket çiçek almýþ halde odamýza geldi, küçük gamzeli kýzýný gördü ve adýmý daha o an koydu: Gamze
Babam için geçmek bilmeyen saatler nihayetinde benim kucaðýna verilmem ile mutlu sona dönüþtü; babam artýk benim babam olmuþtu, gün ýþýðý gibi doðduðum hayatýna tam 21 yýldýr ortak olmaya devam ediyorum. 21 yýl önce beni bir bebekken kucaðýna alan acemi bir babayken, þimdi ise üniversite mezuniyetimi gururla bekleyen bir baba o. Zaman öylesine hýzlý aktý ki ben babamýn elinden tutup onunla koþup oynayana kadar anneannelerimizin babaannelerimizin dediði “gelinlik kýz” oldum.
Babamý yýllar boyunca bizim için çalýþýrken gördüm hep, sabahlarý erken çýkar eve geç gelirdi. Kimi zaman çok yorgun olurdu, kimi zaman caný sýkkýn. Ýþte öylesi anlarda anlardýk ki babamý üzen bir þeyler olmuþ çalýþtýðý yerde, onu üzen neyse bizde üzülürdük en az onun kadar. Nasýl üzülmem o benim babam! O benim kahramaným! O benim ilk aþkým! O benim hayatýmda yanýma eþ olarak seçeceðim adamýn benzemesini istediðim yegâne insan, tek insan.
Ýlk kez denize onun omuzlarýnda girdiðimde üç yaþýndaydým. Korkak, çelimsiz sarýþýn bir kýz çocuðu. Baþka bir çocuðun kolaylýkla dövebileceði o küçük kýz babasýnýn omuzlarýnda dünyayý fetheden bir sultan olurdu, babam var ya diðerleri kime neymiþ! Ýlkokul birinci sýnýfa baþlarken dökülen diþlerimle ben babamýn elinde yürürdüm okul bahçesine, bir yanýmda annem. Babam öyle bir adamdý ki ben hiç hatýrlamam okuldaki yapýlan kutlamalarý kaçýrdýðýný, geçte olsa hep gelirdi beni izlemeye.
Yýllar geçti küçük kýzý yanýndan ayrýlmak için yola çýktý, üç kiþilik aile Ankara yollarýna düþtü. Küçük kýzlarý üniversiteyi kazanmýþtý ve yanlarýndan ayrýlýyordu. Artýk tek baþýna bir bireye dönüþecekti. Hiç istemedi babam küçük kýzýnýn yanýndan ayrýlmasýný, nasýl istesin küçük kýzýydým ben onun… Ýlk kez aðladýðýný gördüm babamýn, 18 yaþýnda küçük kýzýný Ankara’da tek baþýna býrakýrken. Ýlk kez böylesine üzüldüðünü gördüm babamýn ben, küçük kýzýna veda ederken dayanamayýp, gözlerinde süzülen yaþlarla.
Ben babamýn küçük, çelimsiz kýzý, þimdi ondan kilometrelerce uzakta bu satýrlarý yazýyorum. Babalar Günü’nde onun yanýnda dizinin dibinde olup, saçlarýmý okþadýðý o günlerin gelmesini sabýrsýzlýkla bekliyorum. Çünkü baba demek can demek, baba demek aþk demek, baba demek fedakârlýk demek. Tüm fedakar babalarýmýzýn babalar günü kutlu olsun, sevgiyle kalýn…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Babaannem
Aþk ile Mantýk
Sevgi Dediðimiz Þey
Aþkýn Araf Zamaný
Hayat Ortaðýmýz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Göç Var Rumeli'den

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bazen [Þiir]


Gamze SU kimdir?

denizin mis gibi kokusunu içine çekmeyi vazife edinmiþken kendine kalk çocuk büyüdün denildiði gerçek hayata adým uydurmak için çorak topraklara gelmiþ, bir üniversitede dikiþ tutturmuþ yaþamaya çalýþan kelebek kýpýrtýsýya gönlüne can veren bir genç kýz.

Etkilendiði Yazarlar:
ayþe kulin, kafka, elif þafak, turgut uyar,nazým hikmet,cemal süreyya ve daha nicesi


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gamze SU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.