..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Kirazlar ve dutlarýn tadýný çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > lacivertiðnedenlik




2 Temmuz 2012
Çatlayan Atlar  
'' O güzel insanlar o güzel atlara bindiler ve gittiler ''

lacivertiðnedenlik


Ben yaðmuru bekleyen koala , bahçe duvarýna bakan aðacýn altýnda uzanýyorum. Zaman bir arý výzýltýsý, þaþý gölgeler beynimin kör ikindisinde boþluk.


:AFBG:

Bu gece bendensiniz

Öylesine hýzlý bir biçimde atlara atlayýp gölgeleriyle kaçtýlar ki, aðacýn diðer kapýsýndan giren baþka gölgeleri görmediler.

.

Dýþarýsý bol sýcaklý bir mevsim, sardunyalar kaplamýþ bahçe duvarlarýný, yoksa hanýmeli mi onlar, her neyse bir önemi yok. Testiye doldurduðum su ýsýndý gölgelere akþam güneþi deðdi. Yoldan geçenler soru sorma cesaretini gösteremediler bana.

‘Bu gölgeler kimler, bu gölgeler nereye gidiyor, nereden geliyor…’’

Ben yaðmuru bekleyen koala , bahçe duvarýna bakan aðacýn altýnda uzanýyorum. Zaman bir arý výzýltýsý, þaþý gölgeler beynimin kör ikindisinde boþluk.


‘Beynimdeki merdivenlerden tek baþýna yavaþ-yavaþ inerim derinliklere. Öyle sanýyorsunuz deðil mi?’’

Asla! O daracýk merdivenlerden inerken birçok insaný alýrým yanýma ve öyle girerim maðaralarýma. Sanýyor musunuz ki aðacýn gövdesindeki kapýdan çýkýp gidecekler. Söndürdüm mü gemideki kameranýn ýþýklarýný onlara þekiller yüklerim, karmaþýk konuþmalar yaparým. Baþtan çýkarýcý ruhumla þöyle demlendiririm tartýlarýmý, yeþeririm karþýlarýnda kurallara aykýrý olarak. Onlar karanlýkta yankýlanan tiz sesimi duyarken beklemekten çatlar atlarý.

‘‘Kalemimin ucu þeytan mý melek mi?’’

Sana diyorum en baþtaki gölge, zaman kendiliðinden bir hoþça kal dedi mi sana. Dediði zaman ölmüþ olup küt diye gideceksin. Oysa yaþarken birileri terk ediyor seni, ya da sen birilerini terk ediyorsun. Su kendiliðinden hiç yürümüyor. Yani diyorum bir serçe öpseydi senin gagandan benim maðaramda ne iþin olurdu gagasýz þey.


Ya sen ortadaki gölge, güzel bir gece deðil mi. Ýnsan isterse kendi maðarasýnda bakabilir yýldýzlara. Bak ne güzel görünüyor. Doðrusu samanyolunun bu kadar güzel olduðunu hiç görmemiþtim. Peki, sen hayatýnda kafaný kaldýrýp baktýn mý samanyoluna. Çam aðacýnýn gövdesine kurulan bir çardakta uyumaktansa gidip koca poponu gökdelene hapsettin. Bir türlü gecenin sessizliðini dinleyemedin deðil mi?


Haydi, söyle bakayým bu ormanýn ve kuþlarýn sesi nereye kayboldu. Ya þu yýldýzlar, bir düþünsene þu an sen de onlarýn içindesin –ne maðarada mýsýn? Haydi, gölge oyunu yapalým seninle. Bir kartal kanatlarýný nasýl açýp havalanýrsa sen de öyle yap bakalým. Haydi, bir el feneri bul ve ýþýðý arkaya koyup gölgeni önüne al. Ah iþte bak muhteþem görünüyorsun. Kollarýný iki yana doðru kaldýr. Kartalýn kanatlarý gibi baþla kollarýný çýrpmaya. Haydi, hýzlan-hýzlan, hýzlandýkça samanyoluna doðru uç bakalým. Uçamadýn deðil mi? Çapsýz, beceriksiz, zaten uçma vaktin de gelmedi henüz.


Canýmý pek fena sýkmaya baþladýnýz. Þu ahþap balkonun altýnda oturan kadýn sana defalarca seslendim. Senin için çenemi bahçe duvarýnýn üstüne koydum.-Hey bahar geldi be kadýn hiç görmüyor musun? Haydi, avuçlarýný aç ve baharý avuçla dedim. Âmâ sen kendi rüzgârýna öyle çok kapýldýn ki bakýþlarýný o aptal adamýn bahçesinden bir türlü çekemedin. Hýmbýl bir kedinin üzgün bakýþlarýný kendi gözlerine doldurdun. Az ileride sýðýrcýklarý kovalayan çocuðun haykýrýþýný duymadýn. ‘Iþýðý söndür, kapýyý kapa, son ver koridorda terliklerini sürüklemeye, topla pýlýný pýrtýný yelken aç. ‘


Ya sen, sen niye gülümsüyorsun o aptal ekmek gülüþünle. Koðuþun balkonuna çýkýp kelime baloncuklarý yuvarlýyorsun kendi kendine konuþuyorsun. Sende bir delilik anatomisi var mý-Derin bir nefes al yaðmuru bekle diyorsun.-Nah gelir yaðmur. Pek fena sinirlendiriyorsun beni o ekmek gülüþünle. Sen geç þu tarafa Ýliryalý saçýný ustura ile kazýsýn.


-Kalemimin ucu þeytan mý melek mi?


Benim maðaramýn hayalet yüzleri, bu gece hanginize birer kimlik yüklesem. Karýþtýrsam sizi beyazýn içinde harmanlasam, çevirsem, sonra fýrlatsam siyahýn içine. Oradan toplasam hepinizi, karþýnýza geçip Mozart’ýn sesini sonuna kadar açsam ve dinamit gibi patlatsam baðýrsaklarýnýzý. Sonra maviye yüklensem kendim de mavi olsam aksam peþinize. Kulede nöbet tutan asker kýlýðýna bürünsem uzun menzilli fiþekle vursam, kül rengi ölümün yüzüne yatýrsam sizi.

Eðildim sordum çatlayan atlara


‘’Gölgeleriniz nerede…

‘’Benim adým lacivert yaþamýn rengiyse bu gece bendensiniz. Haydi merdivenlerden çýkýp gidebilirsiniz ..’’



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: :(
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
3 Temmuz 2012
Bir bir deðil, bin bin azalmakta güzel insanlar, güzel atlar...Ne samanyolu umurunda insanlarýn ne de serçeler... "Dinamit mi?" dedin þair? Sahi gölgeler nerede? Iþýk olmazsa olur mu gölge?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðlayalým Vanya Dayý [Þiir]
Nesneler ve Nehirler [Þiir]
Olimbera [Þiir]
Bize Gereken [Þiir]
Hücre [Þiir]
Paradoks [Þiir]
Göz Kapaklarý Felçli Kadýnlar [Þiir]
Nefes [Þiir]
Kalp Yýrtýklarý [Þiir]
Hard Rock Bir Þiir [Þiir]


lacivertiðnedenlik kimdir?

Blues manyaðý,Fernando Pessoa,Walt Whitman,Kafka'ya aþýk serseri . Gök kuþaðýndaki renkleri tablosuna siyah düþüren aykýrý deli . Sepultura eþliðinde kafasýný sallayan uçuk. Tüm statükolarý red eden asi . Adýný yemiþlerden lacivertiðnedenlik yazý ve þiirlerinin adý. . .

Etkilendiði Yazarlar:
rus edebiyatý,nazým hikmet,cemal süreya,fernando pessoa,walt whitman


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © lacivertiðnedenlik, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.