..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Denemeler"de gördüðüm þeyi Montaigne'de deðil, kendimde buluyorum. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Cem Mahlas




13 Temmuz 2012
Giden Adam  
Cem Mahlas
Gitmelere doyamayan güzel adam, Sakallarý kir içinde adam, Elleri büyük, ince adam. Gitmelere sigara yakýþýr, adam Sana gitmek yaraþýr adam.


:AFAB:
Giden Adam
Gitmelere doyamayan güzel adam,
Sakallarý kir içinde adam,
Elleri büyük, ince adam.
Gitmelere sigara yakýþýr, adam
Sana gitmek yaraþýr adam.

Sevgili þair,
Mektubunuzu aldým. Bu ince hareketinizden dolayý teþekkür ederim. Lakin ben her gidiþime bir anlam yükledim. Baktým, gitmek kadar anlamsýzý yok. Gitmelere doyamadým. Artýk anlam yüklemiyorum. Sadece gidiyorum. Onun için lütfen siz de benim gitmelerime dizeler dizmeyiniz. Müsaadenizle ben size gitmenin ne demek olduðunu kýsaca anlatayým.
Gitmek; cesaret ister gibi artizlik bir durum yoktur. Kaldýðýnýz yerden daha kotu olamayacaðýný düþündüðünüz zaman gitmek anlam kazanýr sanýrsýnýz. Yoksa kaldýðýnýz yerde kalýp, mücadele etmek daha metanetli bir eylemdir. Daha sakin, daha kolay gibi gözükse de; zorluðu oradadýr. Gitmek macera arayýþý gibi düþünüyor olabilirsiniz, lakin öyle deðildir. Kaldýðýnýz yerdeki rutinin içindeki maceradan korkanlara yakýþýr gitmek. Gittikten sonra da özlersiniz. Özlenirseniz ne ala!
Lakin özlemek ile ölmek arasýndaki tek fark bir harf falan deðildir. Özgür insan nasýl özler? Gibi sorularla bahsinizi þiþirir sonuçta kazanýr. Ama hiçbir þey anlamazsýnýz.
Sevgili sair,
Ellerimin büyük olduðundan bahsetmiþsiniz, eksik olmayýn. Bahsettiðiniz ellerime, geçenlerin kýymetini bilemediðimi size bildirmek isterim. Paralar, eller, saclar, affedersiniz ama memeler, kalçalar, ellerimden kayýp gitti. Ve ben o büyük, ince ellerimle onlarýn arkasýndan el bile sallayamasak kadar acýnasý durumlarda kaldýðýmý hatýrlýyorum. Ne durumlarda kaldýðýmý size anlatýp, caninizi sýkmak istemem. Þiirlerinize meze olamayacak kadar gerçek acýlarla yüzleþmiþleyim olduðunu bilmenizi istiyorum. Ýste bazen bu acýlarla savaþamayacak kadar korkak bir herif olmamdan dolayý gittiðimi, giderken benim de arkamdan bir uç beþ kiþiden baþkasýnýn el sallamadýðýný bildirmek isterim. Acýya katlanabilmek, hayata karsý biraz daha sorumluluk sahibi bir durusu gerektiriyor. Ama sorumluluklarýmý yerine getirmeme alýþkanlýðýmý siz daha henüz bu dünya da yokken öðrendim.
Sevgili sair,
Sigaradan bahsetmiþsiniz, eksik olmayýn. Sigaralar kendi içinde birçok gruba ayrýlýk, mutluluk sigarasý, hüzün sigarasý, yemekten sonra sigarasý, kahve ile içilen sigara, heyecan sigarasý, beklemek sigarasý, oyalanmak sigarasý, orgazm sigarasý, karsýdaki yakýnca gaza gelip yakma sigarasý, ancak bunlarýn arasýnda gitmek sigarasý olduðunu düþünmüyorum. Yanýlýyorsam lütfen, beni bu konuda bilgilendirin. Ancak ben giderken, yakýlan sigara bu yukarda saydýklarýmýn tamamýný kapsayan ortak paydada – b -4ac = delta sigarasýndan baþka bir þey deðildir. Ayrýca sizden istirhamým lütfen þiirlerinizde sigaradan bahsederek, gençlerimizi sigaraya alýþtýrmayýn, lakin sabahlarý boðazlarý çok acýtýyor ve balgam yapýyor.
Sevgili sair,
Bir diðer miranýzda ise benim sakallarýmdan bahsetmiþsiniz, yasamaya üþenen adam sakaladýr. Bahsettiðiniz sakallar, gitmek ile bir alakasýný ben göremiyorum. Ama bu konu hakkýnda uzun uzuna düþüneceðimi tarafýnýza bildirmek isterim. Belirli bir sure kravat takmanýz gereken bir iste caliptiyseniz, haftada en az uç kere týraþ olmanýz gerektiðini benden iyi biliyorsunuzdur. Ýste bu gitmelerden önce bu islerden ayrýldýðýnýz için ya da kafanýzda ayrýlmayý düþündüðünüz için artýk bir yerlerden gitmenin meyvesini yemek isteyebilirsiniz býrakýlan o sakallar gidilen yerde ilk düzenin kurulmaya baþlanmasý ile birlikte tekrar kesilip ayni ritüele kurban olur. Onun için hepi topu uç beþ tane kýla anlam yüklemeyelim.
Bana gitmek yaraþýr demiþsiniz. Bu seferki son gitmekti, bilmenizi isterim bu gidisin elbet bir donuþu olacaktýr. Bu donusun sonunda, artýk aradýðýný bulan adam olarak, bir yerlere yerleþip, acýlarla ve sizin hafife aldýðýnýz hayat ile büyük bir savaþa gireceðimi düþünüyorum. Bunun için hazire olduðumu size bildirmek isterim. Yani artýk emekli giden adamdan, adam olmaya teþebbüs ettiðimi sizin neslinizde bütün okurlarýnýza bildirmeyi üstüme düsen bir borç bilirim.
Ýlginiz için size tekrar teþekkür eder, size ve tüm okurlarýnýza saygýlarýmý sunarým.
GÝDEN ADAM…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ara - Besk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hüsnü Bakkaliye’nin Kýzý Aliye [Öykü]
Kallavi Meyhanesi [Öykü]


Cem Mahlas kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Cem Mahlas, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.