..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Edebiyat yaþamýn öncüsüdür, onu öykünmez, ona istediði biçimi verir. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Cem Mahlas




13 Temmuz 2012
Ara - Besk  
Cem Mahlas
Sevgiliye "iyi geceler" demenin bir baþka yolu


:AEIB:
Sevgilim,
Bu satýrý adýný bilmediðim bir þarkýnýn intirosunda, yazýyorum. Yazmaya anlam yüklemeyecek kadar yorgunum. Sevgilim, Volkan Konak akýllý olsun akýllý…
Giderken susan adamlardan, kadýnýn susup gözünün içine bakabileninden, babamdan, polislerden, jandarmadan, serçe parmaðýmýn sehpaya çarpmasýndan, hep korktum. Korktuklarým baþýma geldi. Manav hacýnýn tabelasýný tekrar okudum her seferinde; “Allah’ýn dediði olur”
Kül tablasýnda (ya da kül tabaðýnda) izmaritini yakan o kadar çok sigara unuttum ki. O izmaritlerden kapýna iki þerit gidiþ iki þerit geliþ yol yapar baþbakan.
Bir gün otobüs bekliyorum. Sen yine yoksun. Sevgilim ben çok otobüs bekledim. Duraklarda hep hüzünlü, havalý bir þekle bürünürüm. Ama sen bunlarý bilmezsin. Çünkü beni otobüs beklerken hiç görmedin. Görsen aslýnda çok seversin. Beni otobüs beklerken hep yabancýlar görür. Beni tanýmayanlar tanýyanlardan daha çok sever. Sevilmekle alakalý içime yaralar serpiþtirdiler. Tohumlar tuttu. Çiçek açtý. Sevilemiyorum. Elimde deðil, edilgenim. Etkenliðim, üçüncü dubleden önce meze olmaz hiçbir masaya.
Yer sofrasýnda yemek yemeden büyüyen bir kardeþim var.
“Dalgalandým da duruldum.” Modern erkeðin vazgeçilmezi, durgun geldim durgun gidiyorum demek çok ayýp sevgilim. Karadeniz çok acayip bir yer. Çok az gittim. Ama çok param var. Seni benden uzak tutmak da ayýp, ikinci rekâtta ayaða kalkmak kadar ayýp. Ayýbýndan utan!
Ayýplarýmdan ilk seferinde hep utanýrým, ama ikinci de ayný utancý yaþýyorum dersem ayýp olur. Ama bu ayýp olsa da utanmam.
Sevgilim,
Bu satýrý adýný bilmediðim bir þarkýnýn sontorusunda yazýyorum. Onun için þimdi bildiðim bir þarký dinlemek istiyorum. Ahmet Özhan-Kemancý diyor. Bu þarký, þuan durakta otobüs bekleyenlere geliyor. Sevgilim sen bilmezsin benim kemancý Polat aðabeyim var. Muðla’da mahalleden aðabeyim var. Roman tabiî ki de. Aðlayan bir kemaný var. Kafamýzýn kýyak olduðu akþamlar Süleyman aðabey ile esir alýrdýk. Þimdi, Latif Doðan’ýn arkasýnda çalýyormuþ. Yaþlanýyoruz, sevgilim. Yaþlandýkça insanlar, yaþlanýrlar. Yaþlandýkça yaþlanýrlar, sonra da ölürler.
Kadifeden kese nasýl olur bilmiyorum. Ama Ahmet Özhan’ýn sesi kadife gibi. Kadife gibi sesim hiç olmadý. Þarký söylememem gerektiði konusunda yakýn ve uzak çevremden binlerce uyarý almama raðmen þarký söylemeye devam etmemin hiçbir anlamý yok. Haftada iki kere sen de istiklal marþý’ný okuduysan beni anlýyor olmalýsýn sevgilim. Kestik istiklal marþý’ný dilime vurdu…
Arabesk müziðe destek vermek adýna bir þarký sözü yazýyorum; yarým kafiye
Hançer gözlerini kimlere saplýyorsun,
Ben elimde sustalý tahtalara çeltik atýyorum.
Sen ardýna bile bakmadan kaçýyorsun
Ben sensiz gecelerin ecdadýný sorguluyorum.

Bu sen olamazsýn, olmamalýsýn
Ben buyum iþte bu kadarým.
Bu sen olamazsýn, olmamalýsýn
Ben buyum iþte bu kadarým.
Bu sen olamazsýn olmamalýsýn
Ben buyum iþte bu kadarým. (Burasý nakarat anlamýþsýndýr.)

Al beni götür falakayý yatýr,
Ýçime saplanýyor her daim bir satýr
Sen gidersen olmaz bu iþte hayýr
Býrak ellerimi yazayým sana iki satýr

Bu sen olamazsýn, olmamalýsýn
Ben buyum iþte bu kadarým.
Bu sen olamazsýn, olmamalýsýn
Ben buyum iþte bu kadarým.
Bu sen olamazsýn, olmamalýsýn
Ben buyum iþte bu kadarým.

Þarkýnýn adýný da koyuyorum, “bestelenmeyen þarký”
Sevgilim,
Müsaade varsa artýk konuya girebilir miyim?
Ders: Tarih
Konu: Hürrem’in memeleri.
Þaka yaptým. Gülmediysen þaþýrmýþ numarasý yaparým. Espriyi anlamadýðýn için kendini salak gibi hissetmeni saðlarým. Yine de oralý olmazsan, seni kýrýcýlýkla suçlar. Zeytinyaðý gibi üste çýkarým. Aptal esprilere gülmeyi öðrenmelisin. Ýnsan sevdiðinin saçmalýklarýna gülemezse, o sevgiyi mahkemeye veririm. Karþý taraf iadeyi itibar davasý açar, konu bir üst mahkemeye kadar gider. Ama bir þey çýkaramazlar. Dava düþer. Renkli gözlü insanlarýn gözleri hastadýr, hasta. Bozuktur.
Ýnsan sevdiðine cevabýný bildiði sorularý sormaya korkmalý, yoksa korktuklarý baþýna gelir. Benim hep baþýma gelir. Korktuklarým baþýma gelir. Ama sevgilim baþýma gelmez. Açýlmamýþ bir paket cipsten daha güzelsin, ama cips yanýmda. O zaman cips daha güzel. Bir cips kadar olamadýn. En deðerli mal varlýðým; balina diþi tespihimi kaptýrdýk sonra bir daha hayattan tat alamadým. (tad yazmak o kadar çok istememe raðmen neden yazmadýðýmý bilmiyorum)
Çok konuþan insanlarýn sadece konuþtuklarýný, susanlarýn ise sadece sustuklarýný öðrendim. Ýnsanlar da kadýnlar gibi ikiye ayrýlýr. Susanlar ve konuþanlar. Kadýnlar ise kendi içinde ikiye Adriana Lima ve diðerleri olmak üzere ayrýlýr. Bu ikiye ayrýlmalar devam ederse, amip bile olabilirler.
Kadýnlar amip midir sevgilim?
Kadýnlar amipse, terliksi hayvanýn olabilir miyim?
Amipler ile terliksi hayvanlar ayrýlmazlar. Çünkü biyoloji böyle bir þeydir. Tahtaya kafayý börtü böcüye takmýþ bir kadýn gelir. Ve acayip þeylerden bahseder. Þimdilerde öðreniyorsa, ilaç mümessili de olabilir. Kimya ile biyoloji çok popüler sevgilim.
Burnum aþaðý yönde hareketine devam ediyor sevgilim. Yer çekiyor diyorum. Babam Lazsýn gen çekiyor diyor.
Ýyi geceler sevgilim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Giden Adam

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hüsnü Bakkaliye’nin Kýzý Aliye [Öykü]
Kallavi Meyhanesi [Öykü]


Cem Mahlas kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Cem Mahlas, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.