..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hala çevrende bulabileceðin güzellikleri bir düþün ve mutlu ol. -Anne Frank
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Evreniz




29 Kasým 2002
Herþey çok güzel olacak...  
Evreniz
Güzel: s. Biçimindeki uyum ve ölçülerindeki denge ile hoþa giderek hayranlýk uyandýran: Güzel kýz. Güzel çiçek. Yalýnýn en güzel odasý bizimdi (Türk Dil Kurumu).


:AHBC:


Ýstanbul'dayým.

Güzel cafelerde, güzel müzikler eþliðinde, güzel þeyler içerek, güzel buluþmalara kalan dakikalarý doldurmaya çalýþýyorum. Güzel porselen þekerliklerin içinden alýp güzel çaylarýn içine attýðým güzel þekerlerin eriyiþini seyrediyorum güzel güzel.

Ýçindeki herþeyin çok güzel olduðu bir þehir.

Ýçindeki her þeyin þeker olduðu, þu güzel porselen þekerliðe benzeyen güzel þehir.

Her birisinin ne denli þeker olduðunu, çayýmýza koymadan bilebileceðimiz kadar güzel þekerlerin içinde barýnmasýndan mutluluk duyan, ve -belkide sýrf içindeki þekerlerin varlýðýndan duyduðu mutluluktan ötürü- en az içindeki þekerler kadar güzel porselen þekerliklerin içinde barýnmasýndan mutluluk duyan ve -belkide sýrf içindeki porselen þekerliklerin ve o þekerliklerin içindeki þekerlerin varlýðýndan duyduðu mutluluktan ötürü- en az diðer ikisi kadar güzel olan þehir ve bu güzel þehrin güzel insanlarý, güzel martýlarý, güzel vapurlarý, güzel simitleri, güzel camileri, güzel kýzkuleleri geçiyor gözümün önünden.

Acaba bütün bu güzel þeyleri bu denli güzel yapan þey bu güzel þehir mi, yoksa bu güzel þehri bu denli güzel yapan þey içinde bu kadar güzel þeyin olmasý mý diye düþünüyorum bir yandan da.

Herþey bu kadar güzel ve bu kadar þekerken, güzel þeyler düþünmeye devam etmeye çalýþýyorum fakat, aniden farkediyorum, her zamanki gibi bu güzelliklerin ortasýnda ne denli çirkin kaldýðýmý.

Güzel sesler çýkaramadýðým güzel bir bass gitarým, o güzel gitardan güzel sesler çýkaracaðýmý düþünen güzel arkadaþlarým var. Onlara kalsa, çirkinlikler ortasýnda kalmýþ bir güzelliðim ben. Kaçasým geliyor hemen o cafeden.

Tüm bu güzelliklere raðmen ne kadar da sýkýlmýþlar onlar ve ben ne kadar korkaðým. Fakat bir gün herkez, herþeyi bilecek.

Herþey yoluna girecek.

Herþey daha þeker olacak.

Herþey daha güzel olacak.

Ýþte onlar da geldiler... Ne güzel...


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Gerçekten mi?
Gönderen: Berk Gün / istanbul
30 Kasým 2002
herþey gerçekten bu kadar güzel mi gözünde? herþey bu kadar güzelse ben neden hiç birþey göremiyorum? sorun bende heralde her yaþadýðým günden her yaþadýðým dadikadan nefret ederek yaþýyorum. kaygýlarýn yokmudur korkmaz mýsýn kendinden ? cevap yazarsan sevinirim bu arada... benim sayfamada bakabilirsin belki ne durumda olduumu nasýl karamsar olduumu anlarsýn. sana neden bunu yazýyorum bilmiyorum :) aslýnda herþey güzel olacak isimli bi þiirim var aslýnda bi þarký ama onun içinde bile bi kötülükten sýyrýlýþ var sadece sana özendim..

:: Enteresan. (Alttaki yoruma istinaden yazýlmýþtýr)
Gönderen: Evreniz / Kadýköy
30 Kasým 2002
Bu yazýyý okuduktan sonra -sadece- herþeyin gözümde bu kadar güzel göründüðünü düþünmeniz çok enteresan gerçekten. Hele kaygýlarýn yok mudur? Korkmaz mýsýn kendinden? demeniz çok daha enteresan. Bu yaþanan enteresanlýðý açýklamak için izlenebilecek iki yol var sanýrým; ikisi de birbirinden üzücü olan: ilki, ne yazdýðýný bilmeyen -ya da tam olarak anlatamayan- bir yazarým (yazar sýfatý bana biraz büyük geliyor farkýndayým), ikincisi ne okuduðunu bilmeyen -ya da tam olarak anlayamayan- bir okursunuz. Sevgiler...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tutanaktýr.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir dedenin anatomisi... [Öykü]


Evreniz kimdir?

Öyle arkadaþlarým var ki, bana "kendi seçtiðim yanlýzlýðý, kalabalýklar içinde yaþayacaðým yanlýzlýða tercih ediyorum" diyorlar :(

Etkilendiði Yazarlar:
Amin Maalouf, Irvin Yalom, Oðuz Atay


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Evreniz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.