..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlarýn arasýnda yaþadýðýmýz sürece, onlarý sevelim. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Dilara Yiðit




19 Temmuz 2012
Son Cemre  
Dilara Yiðit
Eli yüzümde Tanrýmýn, geldiðinde verdiði selamla dudaklarý alnýmda. Yüreðim sökülüyor yerinden, ellerim ateþ parçasý altý asrýn hasretinden. Dokunsam Tanrýma küle dönecek, arkama saklýyorum ellerimi. Dokunsam Tanrýma beni asýrlardýr bekletmesinden utanacak. Ben bile küle dönerim dokunsam.


:ADFD:
Yüzümde gökyüzü yeþile çalýyor rengini, ellerimi denize sürerek geçiyorum hayatý. Aklýmda kara geceler, bir ölümü saklýyorum. Kýyýya gömüyorum yüzümü, derinlerden bir ses “býrakma topraða yüzünü”. Kulaklarýmda dönüp çýnlayan bir ses “geliyor”… Koþarak geçiyorum þehirleri…

Günüme güneþ doðdu, günüme Ay doðdu. Solumda güneþ, saðýmda Ay. Aydýnlýklara çýktý karanlýðým, dilime dolandý ertelenmiþ yalnýzlýðým. Ayaklarým Akdamar’ýn üstünde, gözlerime deðiyor eþsizliðin uçurumu.

Günüme geliyor özlemim, günüme aþk doðuyor sonra. Yalnýzlýðým, kilisenin kuyusunda yanýyor kýzýl bir aleve teslim. Yalnýzlýðým Akdamar’ýn asil taþlarý altýna gömülüyor. Özlemim, asi ve hýrçýn savuruyor kendini.

Ve Tanrým heybetiyle çýkageliyor kýyýdan, Güneþin kýzgýn ýþýnlarý ve Ay’ýn sevecen serinliði öpüyor hayatýn içinde sýkýþan þaþkýn yüzünü. Aðýr ve sakin çýkýyor patikalý yollarýný adanýn, yürüdükçe büyüyor heybeti. Yürüdükçe tutuluyor dilim… Gelip önümde duruyor Tanrým… Bütün dinlerim, bütün dillerim kanýyor heyecandan. Ayaklarýna kapanmak istiyorum, izin vermiyor. Eðildiðim yerden alýyor yüzümü, eli yüzümde Tanrýmýn. Tutup alnýmdan öpüyor benliðimi. Bir titreme alýyor ruhumu, öyle bir titreme ki bütün acýlarým dökülüyor ceplerimden. Savunmasýz ve âþýk kalýyorum karþýsýnda, aþka küs dilim dolanýyor Tanrýmýn güzelliðine. Bir solukta kavrýyor ellerimi, adanýn koyuna götürüyor beni. Güneþ ve Ay dans ediyor yerlerinde.

Eli elimde Tanrýmýn. Güneþ yüzüme doðuyor defalarca, zaman durdu. Zamaný durdurdu yüzümde, ölümü kalmýyor anlarýn. Bütün güzellikler yüreðime doluyor nefesiyle… Yýldýzlar süslüyor baþýmýzý. Yýldýzlar cennetten þarap taþýyor üzerimize.

Gözü gözümde Tanrýmýn, bütün cesareti topluyor yüreðimde. Asýrlarýn yalnýzlýðýný üzerimden alýp atýyor denize, çýrýlçýplak kalýyor ruhum. Dirençsiz kalmak neymiþ öðreniyorum.

Eli yüzümde Tanrýmýn, geldiðinde verdiði selamla dudaklarý alnýmda. Yüreðim sökülüyor yerinden, ellerim ateþ parçasý altý asrýn hasretinden. Dokunsam Tanrýma küle dönecek, arkama saklýyorum ellerimi. Dokunsam Tanrýma beni asýrlardýr bekletmesinden utanacak. Ben bile küle dönerim dokunsam.

Kelimelerimi toplayýp konuþmayý baþlatmaya yetmiyor soluðum, kuru kuru yutkunuyorum. Tanrým diyebiliyorum sadece, yineleyerek Tanrým kelimesi dökülüyor dudaklarýmdan. Eðilmeye yelteniyorum, yüzümden yakalýyor beni. Ellerini sürüyor dudaklarýma konuþma gücü buluyorum.

“Neden þimdi”

Konuþsun istiyorum sonsuzluða, aþk dökülüyor konuþtukça sesinden. Bilmediðim þiirler veriyor dudaklarý, zihnim uyanýyor yerinden. Adayý cennete taþýyor rüzgar, saçlarým Havva’nýn elmasýný çalmýþým gibi ürkek ve fevri. Secdeye varmayý arzuluyorum önünde Tanrýmýn. Hissedip üzerime yürüyor, soluðu ciðerlerime doluyor, soluðu düþlerimi diri tutuyor… Beni daha nereye götürür bu sarhoþluk hissi.

“Bütün dinlerim, bütün ilahlarým. Uyanýn depremler oluyor içimde ve Tanrýmý buldum iþte. Yüzü gerçeðim, elleri zümrüdüm önümde duruyor... Uyanýn Tanrýmýn soluðunda tüketiyorum sizleri...”

“Gitmeliyim” diyor, “birazdan uyanacaklar ve inanmayacaklar sana. Gitmeliyim, baþka bir asrýn baharýnda bekle beni”

“Ey elleri zümrüdüm, Son Cemre de gel” demeye yetiyor gücüm.

“son Cemre de”





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gerçekten Yaþadým mý Þimdi?
Þairin Dizesi
Kalu Beladan Baþlýyor Miladým
Anason Kokulu Direniþim
Kadim Dinlerim
Fakat Ya Güven, Ya Ýnanç?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çarmýha Gerilir Düþünce
Þimdi Sevmek Zamaný
Burnumda Siyanür Kokusu
Sonrasý Yok
Tanrý Yok, Tanrý Ölü
Sende Ýstedim
Tapýnaklarýmýn Tanrýlarý
Küçük Kelime Oyunlarý ile Yaþam
Aþk Ýþte
Beni Vur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyaha Boyalý Ay [Þiir]
Ölüm Kaçýþlarýn Kralý [Þiir]
Saat Dilimi [Þiir]
Zaman [Þiir]
Bitti Nisan [Þiir]
Gün Geçer Gider [Þiir]
Biri Ölüme Aðlýyor [Þiir]
Eylül’e Merhaba [Þiir]
Geceye Kan Karýþýr [Öykü]
Sadece Ben Varým Kendimde [Öykü]


Dilara Yiðit kimdir?

ölçülü bir hayatýn ölçüsüz bedeniyim, ruhum kesik benim. . .

Etkilendiði Yazarlar:
emil cioran, sergey yesenin, ahmet telli, bayram balcý...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Dilara Yiðit, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.