..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðaüstü henüz anlayamadýðýmýz doðal þeylerin adý. -Elbert Hubbard
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Yeraltý > Gülbahar Karakoç




24 Temmuz 2012
Protez  
Gülbahar Karakoç
bu bir tür tanýtýmmýþ


:AFHA:
Yakalandýðýnda aklýndan ilk geçen neydi acaba,günlerdir bunu düþünüyorum. Ben deðildim bundan eminim.Günlerdir düþünüyor olmamýn tek sebebi de bu. Aklýndan geçen kiþi kimdi.

biraz dolaþmaya çýkmýþtým sadece ve siren sesleri doðum çýðlýklarý gibiydi. siren seslerinden hoþlanmam, bana kaybettiklerimi anýmsatýyor.

Elleri kelepçeli bi sincap yavrusu gibi görünüyordu uzaktan. Kulaklarýmý kapattým ve gözlerimi. Her þey bittiðinde hala ayný yerdeydim, hala kulaklarý kapalý, hala gözleri baðlý ve kim dokunsa týslayacak gibiydim. garipti. týslamayý her zaman garip bulmuþumdur.

içine eril kaçan bir diþi ya da nane aromalý bir ten gibi,varlýðýmý karýþtýrýp aklýmý açmak için bir anahtar aradým.
sonra saklandýðým yerden çýktým. biraz unutup,biraz hatýrladým.lambalar kapandýðýnda ve ses kesildiðinde gözlerimi kapadým. karanlýðý sýnayýp geceyi avuçladým. tokat attým yüzüme,caným hiç yanmadý. hissetmiyordum. hissetmediðimiz anlar olurdu.


bir an yanýma geldi.
soluk tenli sayýlabilirdi.Çýplak sýrtýnýn üzerinden aþaðý akan ter damlalarý,slogan gibi çarptý dudaklarýma. konuþmak istedim. okuduðum eski bi kitaptan fýrlamýþ gibiydi. bir tarafý iþçi bir tarafý post modern graffiti.çizmek istedim. yunan mitolojisinden kýz kaçýran bir doðu berlin’li gibi bakýyordu..Ensesinden aþaðý süzülen uzun ve gür sayýlabilecek saçlarýnýn dibine çadýr kurdum bir süre..geleni gideni izledim. dipleri ýslanmýþtý,girdiðim bu kýllý çekmeceden çabuk sýkýlmýþtým. dýþarý atladým.az daha bit sanýp öldürecekti beni.

Parfüm kullanmýyordu. Tuzlu suyun kokusuna kendi ten kokusu,kendi ten kokusuna benim ten kokum...birleþen ten kokularý indirime girdiðinde kapýþ kapýþ gidecekti..daha þimdiden dýþarda toplanacak leþ kargalarý ter kokusu biriktiriyordu.
gideceði zamana hazýrladýðý meþinden zeminin üzerinde oturmuþ ince boynuna, ince boyutlu ilahiler dolduruyordu.
ilk defa o gün aðladýk. gýrtlaðýmýza Ýsrafil kaçmýþ gibi aðladýk..

günler geçer. günler geçerken uðrar ve
anatominin bir parçasý olmaya meyil etmiþ pütürlü beyin tanrýnýn arazisinden delilik diplomasýný çalar.


yerde yaþýyordu.en yerde yaþýyordu. gezegenler arasý takýlýp,korsan taksicilerle kodein sancýlý rüyalar görüyordu.

tek gözünü kapatýp pencereyi araladý.. sokak eksilmese de,ýssýzlaþmýþtý.

bu bir þeyi anlatmaz. iki þey için fazla küçük, üç þey için fazla geveze..biliyorsun devran, aklýný pazarlayan her insan hile yapabilir bazen..


camdan düþer gibi uyandým sonra. biri daha eksilmiþti. onunla ilk kez aðladýðýmýz gecenin üzerinden çok zaman geçmiþti.beyazlar içindeki odam sessiz,odanýn dýþýnda nöbet tutan hemþire tutarsýzdý..
uyanmýþtým.
hala ayný yatakta..
hava aydýnlanmýþ sadece.
genital heyecan
parmaklarýný içine doðru batýrdýðýnda,
ucuna bulaþan telaþ
geriye doðru saymaya baþla
kanla karýþtýðýnda alt yazý kaybolacak
ve sufleler ekonun kollarýnda
ilk çarpýþma diyebilirsin
yüzündeki derin çizikten seken kýz çocuklarý
kýyafetleri yok gibi
gözleri idrar eskisi

sarýnýn hakimiyetine teslim edilmiþ tüm dilek aðaçlarý
anlatmak istedi!
dilinin dönen yerlerine taþ baðlayýp
yerin dibine yolladýlar

zehir keskindir
ahtapotlarý doðrayabilirsiniz
okyanusun sýnýrýnda
bir balinaya binip kaçýrabilirsiniz aklýnýzý

herkes mantýklý cümleler peþinde
hikayeler toplayýp özgeçmiþ yaratýyorlar
kitabýn arkasýný okuyan çok beðeniyor
kapaðý kaldýran piþman...
bu yüzden ortasýndan baþladým hayatýn
Ruhsal sorunlarda psikoterapi ve medikal tedaviler:
tel:987675443627272625
aranan sese ulaþýlamýyor lütfen telin direðine selam söyleyin..
o’nu özlüyorum.
taburcu olduðumda tasfiye ettim aklýmý
þimdi aklý baþýnda bir hikaye anlatabilirim belki.
dinleyin!


sað gözünü tecavüzden içeri girdiðinde kaybetmiþ. þýrýnga sokmuþlardý diyor gülerek.sesi alabildiðine heyecansýz. pat diye çýkarýveriyor protez gözünü,belli bir süre eline alýp dans ediyor.o dans ediyor fakat benim baþým dönüp durmaktan yorgun.. tecavüzden mi yattýn yani diyorum ayaklanmýþ tüylerimi yatýþtýrmaya çalýþýrken. sesimin hiddetten titremesini fark etmiþ olmalý ki açýklama yapmaya baþlýyor. yok be caným tecavüz etmedim ben,kýzýn babasý öyle söyletti ama . yaþý küçük müydü diyorum.17 yaþýndaydý haspam diyor. benim anam 16’sýn daydý evlendiðinde. babamda mý ona tecavüz etti yýllarca yani. saçmalama diyorum. saçmalamayý kes ve doðru dürüst anlat ne bok yediðini. gözlerime bakýyor. birine tecavüz edebileceðime inanýyor musun gerçekten diyor. ben herkesin tecavüze uðrayabileceðine inandýðým kadar herkesin tecavüz edebileceðine de inanýyorum diyorum.bunu söylerken sesimi biraz içime çekiyorum..
sinirliyim. yaptýðý ya da yapmadýðý bir þeyin suçlusu..sevmek ve seviþmek ayný sayýlmýyor malesef.
ben severek seviþtiðim için özür dilerim diyor. yüzünü yumrukluyorum, bana neden vuruyorsun,senden önce birini sevdiðim için mi.?seviþmenin yaþýný bilmiyordum diyor ama sike sike öðrettiler. kolay mý sanýyorsun diyor. tecavüzün adýný da ben takmadým diyorum dilerim sike sike öðretmezler bana da.yüzü buz kesiyor. kapatalým bu konuyu derken gözünü yerine takýyor.
bu konu asla kapanmayacak ikimizde biliyoruz. acýyý erteler gibi sohbeti de erteliyoruz.


yurtta büyümek çokta koymadý bana diyor,insan herþeye alýþýyor ve alýþtýðý þeylerin dýþýndaki herþey garip gelmeye baþlýyor bi zaman sonra.o an, ona sevgiyle ama söylenerek hazýrlanan akþam yemekleri kadar uzak olduðumu anlýyorum.yaþlý anasýnýn fotoðrafýna bakarken hafif ölçekli bi off sesine teslim ediyor dilini.lehçesi yalnýz bir monologtan geçerken soru iþaretlerine takýlan biri kadar yavaþ ilerliyor zaman . gözlerinde ilk defa insaný andýran bi bakýþ yakalýyorum ama insana yakýþmayan bi merhametin gölgesiyle perdeleniyor. anlamaya çalýþtýkça ölür bize benzerler deyip kendimden kaçýyorum oysa ona tutsaðým.

onu dinledikçe insana dair ne varsa nefret ediyorum.her sevgi sözcüðü modasý çabucak geçen bluzlar kadar ucuz geliyor.soyunmak istiyorum. elimdeki ayraný yere boþaltýyorum martýlarýn ayrandan hazzetmediðinden haberim yok, meðer hepsi elimdeki simitin peþindeymiþ.her veda fazlaca abartýlan bir düello ve þanlý þövalyeler martýnýn kanatlarýndan süzülüp içimi kesiyor. ...buzul daðýnýn eriyen tarafýnda bale yapan bir penguen kadar komik göründüðümü biliyorum onun gözünde yani görebilen tek gözünde.

yinede asla gülemeyeceðimizi ikimizde biliyoruz...
mahkemeye çýkmadan son defa beni görmek istediðini söylüyor. ceza almassýn deðil mi dediðimde büzüþen aðzýný hafifçe dudaklarýma kitliyor. kaç sene yattýn þimdiye kadar diyorum,beþ ayrý suçtan tam 8 sene diyor...kayýp senelerini çýkarýp tozlu kimliðinden kalan dakikalarý saymaya baþlýyorum.yine eksilecek zaman.cinayet kadar çekici bir gecenin koynunda piþti atmaya baþlýyoruz..yerde kýrýk bi bacak ve protez bir göz. bu el seni mahvettim diyorum..
tüm bunlar olurken iþlediði diðer suçlardan hiç bahsetmeyeceðimizi ikimizde biliyoruz..
ellerinde kelepçeyle götürülürken görüyorum en son karede onu..tutuklama kararýna þaþýrmýþ bi hali yok üstelik....

kapýda aðlayan yaþlý kadýna yaklaþýp bu defa neden içeri giriyor diyorum utanarak.gasp diyor...oðlunun davalarýný saymaktan yorulmuþ bir hali var ve hatta aðlamaktan ama annelik iþte aðlama mesaisi hiç bitmeyen ve her kapýsý ücretsiz izinlere açýlan bitmez bir çile.izin vermeyecektim diyor. neye diyorum.
evlendiði adam istemediði için yetiþtirme yurduna vermiþ Devran’ý. kendini affedememiþ ve cezasýný ödediðini düþünüyor.ikimizde fazlaca bedel ödedik zaten diyor oðlunu izlerken. elini tutuyorum orda ne iþim olduðunu düþünürken. neyse ki tineri býraktý artýk diyor...neyse ki diyorum. ÇOK ÞÜKÜR diyor

oysa oðlunun hayatýný sadece gördüðü halüsinasyonlara hapsettiðini ikimizde biliyoruz...
savcýlýða varmamýza 15 dakika var..kapýdaki aramadan sonra asansörün önünde ne diyeceðimizi düþünüyoruz. þehir dýþýndan geldim býla býla...bugün dönücem býla býla sadece 5 dakika görmez miyim býla býla.savcýyla karþýlaþtýðýmýzda þaþýrýyorum..buz gibi bir surat bekliyordum galiba..gülen gözlerinin olabileceðine ihtimal vermemiþtim hiç ama gülen gözleri yetmiyor ve benim öne sürdüðüm hiç bir bahane de iþe yaramýyor.üsküdar adliyesinden çýkarken Devran’ý en iyi ihtimal 8 ay sonra görebileceðimi artýk biliyorum..
aklýmýn raydan çýkan tarafýný traþ ederken kestiðim parmaðýmý emiyorum..kanýn tadý çok olaðan..rengi çok olaðan yaþadýðým kriz çok olaðan....Devran olaðan dýþý

devrelerine sinir krizi kaçan biblo bebekler kadar cansýz ruhumla çalacak bir kapý arýyorum.umarým hiç kimse açmaz,umarým dýþarda kalýrým diyerek üstelik. dýþarýda kalmanýn dýþlanmaktan farký þudur. genellikle kendi istediðiniz yerlerde olmak için sizi istedikleri yere hep geç kalmanýzla ilgilidir dýþarýda kalmak. dýþlanmak ise herkesten önce gittiðiniz bir yerde herkesten sonra bile sizi kabul etmeyecek insanlarý ikametgah adresi olarak göstermenizle ilgilidir.

E tipi hapishanelerin F tipi hapishanelerden daha yakýþýklý olduðunu düþünüyorum sonra estetiði ters dönmüþ zihnimin kulaðýndan tutup tüm anýlarý dýþarý atýyorum.dýþkýdan bir ev bile iyi ihtimalli bir hamle sayýlabilir titiz bir kedi için ama benim en iyi ihtimalim sesinin çeperinde top sektirip duracak bir dünyalý olmak.

tabladaki zývanalarý sayýyorum,yaþadýðým mastürbasyonlarý sayar gibi..tatminsiz bedenimi parçalamak geliyor içimden ama onun yerine A4 kaðýtlardan gemiler yapýyorum.tayfasý rutubetten çürümüþ bir kaptan ne kadar baþarabilirse karada yüzmeyi bende baþarabilirim unutup gitmeyi..
gözlerim kapanýyor..kaldý 8 ay ..hala kalan 8 ayla birlikte. ...
kaçalým..

Hastanenin önünde bir sigara yakýyorum. uyuþan alýn yazýma bakýp eve gittikten sonra ne yazacaðýmý düþünüyorum
bir dip notla baþlayarak.
lakabý oscar’dý ama yaþadýðý þeylerin ona verilen bir ödül olmadýðý kesin. senaryonun defosuna sýðýnýp yönetmeni öldürmek geçiyor içimden..katil olmak kime yakýþmaz ki ..
sonuç olarak Devran’ý beklemeyeceðimi hepimiz biliyoruz...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yeraltý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yazýnsal Ayinler ve Bir Yalnýzlýk Ýçin Ön Görüþme.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Blanch [Þiir]
Kiremit Sarýsý [Þiir]
Afazi [Þiir]
Zeus'u Beklerken Kahve Falý [Þiir]
Uzay Pollyannasý [Þiir]
10 Baht Bir Kara Bahtlý Ediyor. [Þiir]
Akustik Ataksi [Þiir]
Sil Ýn Dir [Þiir]
Kardiyak Arrest [Þiir]
Dolly Zoom [Þiir]


Gülbahar Karakoç kimdir?

kendimi uygun bir yolla tanýtabileceðimi sanmýyorum aslýnda bunu deneyebileceðimi de sanmýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
edebi edepsizler


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gülbahar Karakoç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.