..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
640K bellek herkese yetmelidir. -Bill Gates, 1981
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Özlem Salman




24 Temmuz 2012
Sizi Çok Seviyorum Sevgili Dostlarým : -) )  
Özlem Salman
Dostluk, sihirli bir sözcük… Bu sihirli kavramý ne de güzel anlatmýþ usta þair; Dostluklar Irmak Gibidir þiirinde… Benim dostlarým tam da þairin tanýmladýðý gibi… Renk renk, çeþit çeþit ve iyi yürekli insanlar…


:BJDC:
“Ýnsanlar vardýr;
berrak, pýrýl pýrýl bir deniz.
Boþa gitmez ne kadar güvenseniz.
Dibini görürsünüz her þey meydanda.
Korkmadan dalarsýnýz, sizi sarar bir anda.
Ýçi dýþý birdir çekinme ondan.
Her sözü içtendir,her davranýþý candan...”
Can Yücel- Dostlar Irmak Gibidir (þiirden alýntý)


Saat akþamýn ilk dakikalarý… Tüm gün klimalarýn dahi soðutmayý baþaramadýðý sýcaðýn müsebbibi güneþ, Ada’nýn en Batý’sýndaki konumunu aldý. Yavaþ yavaþ ufuk çizgisine doðru yol alýyor. Rengi kýrmýzýnýn en koyusunda… Bulutlar bazen kesmek için geçsede önüne, yine de o sýyrýlýp gölge edenin ardýndan, öncekinden daha parlak bir ýþýkla görünürleþiveriyor.

Hafif bir meltem rüzgarý. Belli ki Zephiros, Girne’nin yakýnýnda kendi adýyla anýlan burunda yaþadýðý düþlenen malikanesinden kafasýný dýþarý uzatmýþ. Bir yaz günü daha sonlanmak üzere Ada’da.

Evimin, Akdeniz’i kucaklayan görüþ açýsýnýn keyfini sürmekteyim. Renkli yaz çiçekleri ektiðim saksýlar görsel bir þölen yaratmýþ etrafta. Kediler güzeli Gogo havanýn serinliðini, gün batýmýný izlemenin keyfiyle yaþama sevdasýnda, balkon korkuluðuna tünemiþ. Jazz’ýn hiç bir kalýba girmeyen özgür notalarý uçuþmaya baþladý kuþ ve aðustos böceklerinin sesleri arasýnda.

Yeni yaþýmý aldýðým günün son bir kaç saatindeyim. Kalabalýk bir parti var yaklaþýk yirmi dört saattir çevremde. Ne çok sevildiðimi, dostluklarýmýn uzun soluklu ve saðlam temeller üzerinde geliþmiþ olduðunu bana bir kez daha anýmsattý bugün. Hayatým süresince en az sevilmek kadar insanlarý sevmeninde önemli olduðuna inanmanýn keyfini tüm gün sürdüm dersem yanlýþ olmaz. Çocukluk arkadaþlarým, farklý okullardan sýnýf arkadaþlarým, geçmiþte ve þimdiki çalýþma arkadaþlarým, dostlarým, yeni tanýdýklarým ya da sadece bir kaç kez karþýlaþtýklarým, ailem, kardeþlerim ve elbette ki öðrencilerim, yýllar önce benden ders almýþ ve üniversiteden mezun olmuþ genç güzel insanlarýn hepsi gün boyu beni; telefonla aradýlar, sms mesajlar attýlar, facebook duvarýma güzel dileklerini yansýtan mesajlar yazdýlar…

Üniversitedeki çalýþma arkadaþlarýmýn bol hediyeli, bol mumlu, lezzetli bir doðumgünü pastasýyla benim için hazýrladýðý parti… Kendimi o ailenin ferdi olarak hissettiðim Ýletiþim Bilimleri Fakültesi’nde yetiþmekte olan asistanlarýmýzýn armaðaný çiçek ve mor renkli balon… Hepsi içtenlikle güzel dilekler dilediler benim için. Kucaðýmda çiçekler ve hediyelerle döndüm evime. Kedim Gogo bile þaþýrdý halime. Mor renkli ve üzerinde ‘Hapyy Birthday’ yazýlý balonumla oynamak istedi ama izin vermedim… :-)))

Bugün bir kez daha yaþayarak deneyimledim ki; hayat bir sürprizler yumaðý... Ancak o sürprizlerin hangisinin insaný bulacaðý ise biraz kendine baðlý. Ýnsan dünyaya geldiði an’dan itibaren önce ailesi, sonrada yaþadýkça edindiði çevresiyle varolan bir varlýk. Bu yumurta tavuk ikilemi gibi. Çevre insaný, insanda çevresini etkiliyor. Ortak bir paydada buluþmak, özverili olmak, koþulsuz sevmek ise insanýn dostluklarýný saðlam ve ölümsüz kýlýyor.

24 Temmuz sabahýnýn ilk saatlerinden itibaren sosyal iletiþim aðýndaki sayfama düþen, içtenlikle yazýlmýþ onlarca iyi dilek mesajý bana; benim dostlarýmý sevdiðim kadar onlar tarafýndan da sevildiðimi bir kez daha doðrulattý. Ve ben de onlar için bir þey yapabilmek, küçük bir teþekkür þansý yakalamak adýna bu yazýyý kaleme aldým.

Hayatýma farklý yaþlarýmda giren tüm güzel insanlar! Benim yaþamýmda olduðunuz için çok mutluyum.

Sizin sevginiz, sizi sevmek ve birlikte paylaþtýklarýmýz benim kendimi tanýmam için inanýlmaz bir öðrenim süreci oldu ve olmakta.

Ýyi ki doðdunuz dostlarým ve iyi ki varsýnýz… Hepinizi çok seviyorum:-)))

Özlem Salman
24 Temmuz 2012/ Kýbrýs



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Görsel Bellek Oyunlarýndan Ýbarettir Belki de Hayat
Kelebek Etkisi’yle Ýnsaný Dönüþtüren Bir Momentumdur Yaz
Pisi Pisine Kaybetmeyi Umarsýzca Geçiþtirme Telaþý
Bir Yaným Hep Chaplin ve O Beni Hep Çok Sevdim

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yeni Milenyumun Amazonlarý; Kýbrýslý Kadýnlar
"Yirmi Yedi Yaþýnda Ölen Ölümsüzler"den Biri; Amy Winehouse"un Ardýndan…
Orjinal Gýbrýslý'lýk Adalý Olmak mý?
Medya Öldü, Yaþasýn Sosyal Medya!
Kulaða Ne de Hoþ Gelir; Sil Baþtan!
"Hayat Bir Kutu Çikolatadýr. Ýçinden Ne Çýkacaðýný Bilemezsin". Forrest Gump
Arþiv Belgelerini Kýbrýs'ta Aramayýn!
Bir Zeki Müren Geçti Bu Hayattan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bu Dünya’da Yaþamak Bazen Çok Aðýr Geliyor [Eleþtiri]


Özlem Salman kimdir?

‘Kurguda týpký hayat gibi; içinde binbir deðiþkenin rol oynadýðý bir döngü. . . ’ Yine týpký hayat gibi, o da doðrusal atýmlý bir hareketle deðil, zaman ya da ýþýk benzeri dalgasal bir karaktere sahipti. Hayatýn merkezinde doðanýn kendisi varken, roman kurgusunun merkezindeki yazardý.

Etkilendiði Yazarlar:
Shakespeare,Tolstoy,Nazým Hikmet, L. Aragon, Yannis Ritsos, Özdemir Asaf, Can Yücel,Nietzsche, C. Dikens, Pablo Neruda, Yevgeni Yevtuþenko..daha doðrusu dünyada iz býrakan edebiyatçýlar, filozoflar..


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özlem Salman, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.