..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her devrim yokolup gidiyor ve peþinden yalnýzca yeni bir bürokrasinin artýklarýný býrakýyor. -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Levent Ölçer




29 Aðustos 2012
30 Aðustos Zafer Bayramý  
Ne Mutlu Türküm Diyene

Levent Ölçer


Ne Mutlu Türküm Diyene!!! Zoruna gidenin neresine giderse gitsin... Sessiz kalanlarý, dönekleri, hainleri, iþbirlikçileri ve kendi çýkarýný korumak adýna "aman abi bu konulara girmeden ben sanatýmý yapayým" diyenleri unutmayacam. En iyi günleriniz bunlar. Bu günler geçecek. Keser döner sap döner o sap da sizin taa... Anlayan anladý.


:AHDD:
(30 Aðustos Zafer Bayramýmýz Kutlu Olsun. Bu topraklar üzerinde yaþayan ve ve Ne Mutlu Türküm Diyene diyebilen herkesin bayramýný kutluyorum. Diðerlerine gelince; zoruna gidenin neresine giderse gitsin. En iyi günleriniz bunlar, daha iyisi olmayacak. Iþýðýn intikamý bileniyor bunu böyle bilin. Bu topraklara getirdiðiniz karanlýðý öldðüm güne kadar unutmayacam. Sessiz kalanlarý, dönekleri, hainleri, iþbirlikçileri ve kendi çýkarýný korumak adýna "aman abi bu konulara girmeden ben sanatýmý yapayým" diyenleri unutmayacam. En iyi günleriniz bunlar. Bu günler geçecek. Keser döner sap döner o sap da sizin taa... Anlayan anladý.)


Zafer Bayramý, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nin[1] ulusal bayramýdýr. Her yýl 30 Aðustos günü kutlanýr. Zafer Bayramý, 1922 yýlýnda 26 Aðustos'ta baþlayýp, 30 Aðustos'ta Dumlupýnar'da Mustafa Kemal'in baþkumandanlýðýnda zaferle sonuçlanan Baþkomutanlýk Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdýr. Ýþgal birliklerinin ülke sýnýrlarýný terketmesi daha sonra gerçekleþse de, 30 Aðustos sembolik olarak ülke topraklarýnýn geri alýndýðý günü temsil eder.

Zafer Bayramý, ilk defa 30 Aðustos 1923 günü Afyonkarahisar, Denizli, Kahramanmaraþ, Ankara ve Ýzmir'de kutlanmýþtýr. Resmî olarak Zafer Bayramý ilân edilmesi 1935 yýlýnýn Mayýs ayýnda olmuþtur. Zafer Bayramý, tüm yurtta törenlerle kutlanýr. Devlet erkâný ve birçok vatandaþ, Ankara'da Anýtkabir'i, diðer illerde de anýt ve þehitlikleri ziyaret edip, Mustafa Kemal Atatürk'e, silâh arkadaþlarýna ve komutasýnda savaþmýþ askerlere þükranlarýný sunar. Hemen hemen her yerleþim yerinde, askerî birlikler geçit törenlerine katýlýr. Ayrýca dýþ temsilciliklerde de çeþitli kutlamalar yapýlýr. 30 Aðustos günü, Türkiye'de resmî tatildir.

Her yýl, Harp Okullarý ve Astsubay Meslek Yüksekokullarý bu tarihte mezun verir. Tüm subay ve astsubay rütbe deðiþiklikleri bu tarihte geçerli olur.

TARÝHÝ

23 Aðustos - 12 Eylül 1921 tarihleri arasýnda yapýlan Sakarya Savaþý'yla Yunan ordularý gerilemek zorunda kaldý. Bu uzun zamandýr Türk ordularýnýn elde ettiði ilk baþarýdýr. TBMM tarafýndan Sakarya Savaþý'ndan sonra Mustafa Kemal'e mareþal ve gazi unvanlarý verildi. Tarihin bu dönüm noktasýndan sonra Yunan ordularýnýn topraktan atýlma kararý alýnýr. Sad planý adý verilen tarrruz planý ocak ve nisan aylarýnda iki kez ertelenir. Tarruzun hazýrlýklarý tam anlamýyla aðustos ayýnda tamamlanýr. Batý cephesinin kuzeyindeki ve güney cephesindeki Türk birlikleri, büyük bir gizlilik içinde Kocatepe bölgesine kaydýrýldý. Ýstanbul'daki cephane depolarýndan silah ve cephane gizlice Anadolu topraklarýna getirtildi. Ýtilaf Devletleri tarafýndan tahrip edilerek kullanýlmaz hâle getirilen toplar onarýldý. Yeni silahlar satýn alýndý. Orduya taarruz eðitimi yaptýrýldý. Gazi Mustafa Kemal'in baþkomutanlýðýný yaptýðý Türk ordusu, 26 Aðustos 1922'de düþmana saldýrdý. Birkaç saat içinde düþman mevzileri ele geçirildi. 30 Aðustos'ta düþman çember içine alýndý. Sað kalanlar esir alýndý. Esirler arasýnda Yunan Baþkomutaný Trikopis de vardý.

Bu savaþ, Atatürk'ün baþkomutanlýðýnda yapýldýðý için Baþkomutanlýk Meydan Muharebesi olarak adlandýrýldý.

Büyük Taarruz'un baþarýyla sonuçlanmasýndan sonra Yunan ordularý Ýzmir'e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922'de Ýzmir'in kurtarýlmasýyla Türk topraklarý Yunan iþgalinden temizlenmiþ oldu.

(yazý kaynaðý: http://tr.wikipedia.org/wiki/30_A%C4%9Fustos_Zafer_Bayram%C4%B1 )



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tanklamak Ne Demek?
Ya Ýstiklal Ya Ölüm
Uyanýklýk
Türkiye Nasýl Kurtulur?
30 Mart Geçti Þimdi Ne Yapacaðýz?
29 Ekim Günlüðü ve Bir Avuç Marjinal
Dudaklarýn Hala Kýrmýzýyken Öp
Türklerin Kýsa Yoldan Köþeyi Dönme Sevdasý?
Abd - Ýran Savaþý
Yazmak Ya da Yazmamak...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi, Mutluluk, Özgürlük ve Hayat Üzerine Felsefe
Ölüm / Kalým
Uzayda Hayat Var mý?
12 Fransýz ve Mükemmel Dünya
World Of Warcraft Yazýsý
Zenginler Klübünden Bir Þerefsizin Böbürlenmeleri
Yalnýzlýk Çaðý
Ýzedebiyat Yetkililerine Açýk Mektup
Usta ve Çýrak
Dünyayý Bitirme Formülü Çok Basit

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.