..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mermere sýkýþmýþ bir melek gördüm ve onu özgürlüðüne kavuþtuncaya dek mermeri oydum -Mikelanjelo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > lacivertiðnedenlik




5 Eylül 2012
Yaðmur Ateþ ve Sýrlar  
www.youtube.com/watch?v=FbimPfaRD1I

lacivertiðnedenlik


Peder gözlerini þömineye çevirdi. Uzaklara dalmýþ gibiydi. Ýçindeki korkuyu bastýrmak istedi. Ateþin içindeki gölgeler boðazýna yapýþýyordu. Soluk alýþý yavaþladý. Geçmiþle yeniden yüzleþti. Ýþkence ile öldürdüðü aileyi, çocuklarý hatýrladý. Öldürdüðü ailenin evini yakýp kaçmýþtý. Kaçarken arkasýndan baðýran sesin yankýsý kulaklarýndaydý hala’ ’Bir gün seni bulup en sevdiðini alacaðým.’’Eliyle göðsünü yokladý. Büyük bir sancý göðsünün orta yerine saplanmýþtý. Kýzýna bir þeyler söylemeye çalýþtý ama bundan vazgeçti.Yere yýðýldý


:BJFD:
Bir pazar sabahý yaðmur aralýksýz yaðdý. Çevredeki binalarýn kirleri akýp gitti. Her taraf sessizdi. Sadece yaðmurun þakýrtýsý duyuldu ve insanlar sokaklara çýkmadýlar. Bahçedeki aðaç dallarýndaki damlalar gri kristaller halinde sallanýp hýzla yere düþtü. Peder için mutluluk dua demekti. Ýnsanlarýn kiliseye gelip dua etmelerini boþu boþuna bekledi. Kilisenin kapýsýný açýp içeriye girdi. Her zamanki gibi ellerini birleþtirip günlük duasýný etmeye baþladý.


‘’Ey göklerin babasý yalvarýyorum sana, bu benim korkunç gerçeðimdir. Geçmiþte yakamý býrakmayan ölümcül gerçekler. Günlük ekmeði ve sevdiklerimi bana baðýþla, kötülerin hýþmýndan ve cehennem azabýndan koru bizi, amen …’’

Gözyaþlarý yanaklarýndan süzüldü. Anlaþýlmaz bir tedirginlik içini kapladý. Duayý býraktý. Kilisenin kapýsýný açarak Saint Pierre meydanýndaki giriþ yoluna baktý. Yaðmur alabildiðine yaðýyordu. Tuhaflýklar zincirini birbirine ekliyordu sanki. Yeniden kiliseye girip dua etmeye baþladý.


Carlotta perdeyi aralayarak kiliseye baktý. Belirsiz bir karaltýnýn eve doðru yaklaþtýðýný gördü. Þemsiyesi yoktu ve adýmlarý hýzlýydý. Perdeyi kapatýp odasýndan ayrýldý. Merdivenleri ikiþer atlayarak askýlýktaki þemsiyeyi alýp dýþarýya çýktý. Yirmi adým attýktan sonra durdu ve yaðmurun ahengiyle dans eder gibi konuþtu.

‘’ Ne güzel yaðýyor. Babam yine þemsiyesini unutmuþ. Bunu bilerek mi yapýyor. Hasta olacak sonunda, her defasýnda sýký giyinmesini söylüyorum ama beni dinlemiyor. Anlamýyorum neden bunu yapýyor…’’’

‘’ Evet, güzel yaðýyor’’ dedi bir ses.

Carlotta þemsiyeyi kaldýrýp sesin geldiði yana baktý. Yaðmurun altýnda keskin bir çift göz ile karþýlaþtý. Yabancý birine benziyordu. Onu daha önce hiç görmemiþti. Heyecanlandý. Adam eliyle kendisine selam verip yoluna devam etti. Carlotta adamýn arkasýndan baktý. Yaðmur yabancýnýn peþine takýlmýþtý. Nedense kalbi de o yöne doðru aktý.

Peder duaya son verdi. Kiliseden çýktý. Yaðmurun altýnda eve doðru yol almaya baþladý. Kýzýnýn geldiðini gördü. Baðýrmaya baþladý.

‘’Lütfen Carlotta hemen geri dön, sana dýþarýya çýkmaný kim söyledi’’

‘’Neyin var baba sinirli görünüyorsun. Islanýp hasta olacaksýn.’’

Birkaç dakika sonra her ikisi de evin bahçe kapýsýndan içeriye girdiler. Peder Aleron kapýyý kilitlemeden önce yeniden yola baktý.

Carlotta babasýnýn bu tedirgin davranýþlarýndan hiç hoþlanmadý. Merak etti.

‘’ Eminim bu havada kimse kiliseye gelmedi ve sen bu duruma çok alýnganlýk gösterdin…’’

‘’Hayýr.’’ dedi Peder. Sustu. Ev sessizliðe bürünmüþtü. Carlotta kütüphaneden bir kitap alarak koltuða oturdu. Bir kaç sayfa okuduktan sonra kitabý dizlerinin üzerine býraktý. Babasýný izlemeye baþladý.

Pederin ani ruh tutulmalarý Carlotta için anlaþýlmaz bir iþkenceydi. Her defasýnda babasýyla konuþmak istediyse de ret edildi ve evin içi çekilmez hale geldi. Babasýnýn bu suskun halini yýllarca bakýþlarýyla izlemek zorunda kaldý. Arada kaçýp gitmek istediyse de annesinin ölümü gitmesine engel oldu.

Peder gözlerini þömineye çevirdi. Uzaklara dalmýþ gibiydi. Ýçindeki korkuyu bastýrmak istedi. Ateþin içindeki gölgeler boðazýna yapýþýyordu. Soluk alýþý yavaþladý. Geçmiþle yeniden yüzleþti. Ýþkence ile öldürdüðü aileyi, çocuklarý hatýrladý. Öldürdüðü ailenin evini yakýp kaçmýþtý. Kaçarken arkasýndan baðýran sesin yankýsý kulaklarýndaydý hala’ ’Bir gün seni bulup en sevdiðini alacaðým.’’Eliyle göðsünü yokladý. Büyük bir sancý göðsünün orta yerine saplanmýþtý. Kýzýna bir þeyler söylemeye çalýþtý ama bundan vazgeçti.Yere yýðýldý.

Carlotta dehþet içindeydi. Koltuktan fýrladý. Babasýný yerden kaldýrmaya çalýþtý. Kafasý karmakarýþýktý. Ne yapacaðýný bilemedi. Aklýna ilk gelen neyse öyle davrandý.

‘’ Allah aþkýna konuþ benimle baba, ben hemen Doktor Rizolini’yi çaðýrmaya gidiyorum.’’

Carlotta dolaptan aldýðý þilteyi babasýnýn üstüne örterek evden çýkmak istedi. Peder bütün gücünü toplayarak kýzýnýn eline yapýþtý.

‘’ Carlotta dinle, doktor istemiyorum. Bu evi terk etmeni ve alabildiðine uzaklara gitmeni istiyorum. Lütfen yabancý biriyle sakýn konuþma.Ýtalya’ya teyzenin yanýna gitmelisin…’’

‘’ Neden bunu söylüyorsun bana …’’

Pederin soluk almasý iyice yavaþlamýþtý.

‘’Bu benim geçmiþimle ilgili, Tanrýya iyi biri olmam için defalarca dua ettim. E-ediyor-um. Affet beni Carlotta ,i-iyi biri olmaya ça-çalýþtým. Afet be…’’

Peder Aleron hiç bir zaman konuþamayacaktý.

***
Genç kadýn döner kapýyý eliyle iteleyip otelin lobisine girdi. Resepsiyona yöneldi. Kayýt ve kabul iþlerini yaptýrmak için resepsiyonist kendisini karþýladý. Kimliðini rica etti. Kimliðini çýkarýp kýrmýzý mermerin üzerine býraktý.

Resepsiyonist iþlemleri yaparak doldurduðu formu genç kadýna uzattý.

‘’Lütfen imzaladýðýnýz zaman iþleminiz bitecek, gerekli görevli sizi odanýza yönlendirecektir.’’

‘’ Teþekkür ederim buna gerek yok. Ben kendim bulurum odayý.’’

Resepsiyonist manyetik oda kartýný uzatarak ‘’ iyi eðlenceler Bayan Carlotta ’’dedi.

Carlotta asansöre yöneldi. Dördüncü kata çýkmak için düðmeye bastý. Sýrtý aynaya dönüktü. Asansör üst kata çýkýnca durdu. Koridorda adýmlayarak oda numarasýný buldu. Elindeki manyetik kartla oda kapýsýný açýp içeriye girdi. Bir süre yataðýn ucunda oturdu. Pencereyi araladý. Dalga ve sahildeki eðlence sesleri odasýna yayýldý. Pencereyi kapattý. Uyumuþtu.

Yaðmur alabildiðine yaðýyordu. Keskin bakýþlý adam kendisine selam verdi.O Yaðmur ile uzun süre yaþadý ve yaðmur bir gün aniden ortadan kayboldu …

Carlotta uyanýnca banyoya yöneldi. Üzerinde olanlarý sýyýrýp yere býraktý. Suyu açarak ellerini baþýnýn arkasýna koydu. Dakikalarca öyle kaldý. Su buz gibi üzerine dökülüyordu. Bir süre sonra musluðu kapattý. Duþakabin aralýðýndan süzülüp aynanýn karþýsýna geçti. Banyo havlusuyla saçlarýný kurulamak istediyse de bundan vazgeçti. Gidip el çantasýný aldý. Makyaj takýmýný çýkarýp dudaklarýný kýrmýzý ruj ile bir güzel boyadý. Gözlerini siyah kalem çekti. Kirpiklerine rimel sürüp yeniden odaya yöneldi. Küçük bavulun fermuarýný hýzlý yana çekerek beyaz elbiseyi çýkarýp giyindi.

Gece ilerlemiþti, sahildeki eðlenceler son sürat devam etti. Ýnsanlar müzik eþliðinde dans edip çýðlýklar attýlar. Animatörler son gösterilerini yapmak için sahildeki kumlarýn üstüne büyük odunlarý yerleþtirip benzin döktüler.

Carlotta otelin asansörünü kullanmadan merdivenlerden aþaðýya indi. Otelin yan tarafýndaki aðaçlarla donatýlmýþ yoldan sahile doðru yürümeye baþladý. Müzik ve dalgalarýn sesi iyice duyuluyordu.

Otelin aðaçlý ve küçük taþlarla kaplanmýþ yolunu arkada býraktý. Ayaklarýndaki sandaletleri çýkarýp kumlarýn üstüne bastý.

Keskin bakýþlý animatör, üst kýsmý çýplak biçimde elindeki maþale ile kumlarýn üzerinde yýðýlý odunlarýn etrafýnda dönmeye baþladý. Bir baþka animatör müziðin sesini sonuna kadar açtý.Çýðlýk atan insanlar bir anda sessizliðe büründü. Sadece hýrçýn dalgalarýn sesi duyuldu. Deniz alabildiðine köpürdü.

Animatör arenada boðayý öldüren matador gibi vücudunu arkaya doðru gererek elindeki maþale ile odunlarý tutuþturdu ve yükselen alevlerin arasýndan denizin derinliðinde kaybolan kadýna baktý.





lacivertiðnedenlik




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zeytin
Ýstasyon
Çengel

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tanrýlar Kýlýçlar ve Aryalar
Madam Porfori
Lipoendra
Örtüler
Film Þeridi
Katatoni
Siyah

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðlayalým Vanya Dayý [Þiir]
Nesneler ve Nehirler [Þiir]
Olimbera [Þiir]
Bize Gereken [Þiir]
Hücre [Þiir]
Paradoks [Þiir]
Göz Kapaklarý Felçli Kadýnlar [Þiir]
Nefes [Þiir]
Kalp Yýrtýklarý [Þiir]
Hard Rock Bir Þiir [Þiir]


lacivertiðnedenlik kimdir?

Blues manyaðý,Fernando Pessoa,Walt Whitman,Kafka'ya aþýk serseri . Gök kuþaðýndaki renkleri tablosuna siyah düþüren aykýrý deli . Sepultura eþliðinde kafasýný sallayan uçuk. Tüm statükolarý red eden asi . Adýný yemiþlerden lacivertiðnedenlik yazý ve þiirlerinin adý. . .

Etkilendiði Yazarlar:
rus edebiyatý,nazým hikmet,cemal süreya,fernando pessoa,walt whitman


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © lacivertiðnedenlik, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.