..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyayý isteyen bilime sarýlsýn, ahireti isteyen bilime sarýlsýn; hem dünyayý hem ahireti isteyen yine bilime sarýlsýn" -Hz. Muhammed
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Burcu Özdamar




16 Eylül 2012
Akþam Sohbetleri  
Burcu Özdamar
Sýcak bir çay alýrým kendime bazen ve izlerim onu. Ýzlediðim çay deðildir o an kesinlikle, sýcacýk çayýn buharýnda bambaþka þeyler görür ve hayaller kurarým. O ýlýklýðý içimde hissederim ben, ayný hissi baþka nelerin verdiðini düþünürüm. Sonra niye bunlarý düþündüðümü düþünürüm...


:ADCJ:
Sýcak bir çay alýrým kendime bazen ve izlerim onu. Ýzlediðim çay deðildir o an kesinlikle, sýcacýk çayýn buharýnda bambaþka þeyler görür ve hayaller kurarým. O ýlýklýðý içimde hissederim ben, ayný hissi baþka nelerin verdiðini düþünürüm. Sonra niye bunlarý düþündüðümü düþünürüm, derim ki “insanlar bu yüzden anlamýyor seni.”. sonra bir diðer düþünce gelir kovalar onu, “boþversene, caný cehenneme o sýð düþüncenin.”

O kovalayana uyarým çoðu zaman. Çünkü farký olmalý, düþüncelerin farklý olmalý genelden. Ýnsanlarý baþka þeyleri düþünmeye itmelisin çünkü, farkýndalýk yaratmalýsýn ve diretmelisin ki bilinçlensin insanlar seninle beraber, merak etsin ve öðrensin. Düþünsün, düþünelim. Kýsýldýðýmýz genel dünyalardan sýyrýlýp baþka gözlerden bakalým olaylara. O zaman neden farklý düþünmemiz gerektiðini de anlarýz diye ümitlendiðimden hep bunlar, bu teþvik çabam, farklý pencereleri anlamaya çaðýrmam..

Çoðu zaman kendimi yalnýz hissetmem veya yalnýzlýðý sevmem hep bu sebepten diye düþünürüm. Senin penceren ne kadar farklýlaþýrsa o kadar anlaþýlmýyorsun ve o kadar yalnýzlaþýyorsun. Düþünce yalnýzlýðý bu, anlayýþ yalnýzlýðý. Ruhun yalnýzlýðý baþka çünkü. Ama düþünce yalnýzlýðý da bir o kadar kötü. Düþünsene konuþtuðunda sana boþ bakan gözleri. Bir yere kadar önemsemiyorsun sonra bakmýþsýn kendi kabuðundasýn. Olmuyor böyle, olmuyor. Ortak noktalarýn çok olmasý lazým. Her adama oturup düþüncelerini anlatamýyorsun iþte bu yüzden.

Bugünlerde benim pencereme komþu bir pencere buldum. Pek bir hoþlaþtýk kendisiyle. Komþuyuz neticede baya bi yakýnýz hani, anlýyor beni. Boþ gözlerle bakmýyor ya en basitinden, velinimet bana. Oradan anladým zaten anlaþtýðýmýzý, ayný bakýþlarý gördüm onda, ayný dili konuþtuk. O anki mutluluðumu anlatamam sana, “iþte” dedim kendime “buldun kýzým!”. Sonrasý malum anlattýkça anlatma ve anlaþýlma, anlaþýldýkça anlatma falan. Vazgeçilmezim þimdi o benim, beni benden önce anlayan nadir insanlardan birisi. Ýyi hoþlaþmýþým ya bir daha anladým þimdi bak.

“Niye anlattýn bunlarý þimdi?” deme bana. Anlattým çünkü çayýn buharýnda O’nu gördüm, O’nlu hayaller kurdum. Sonra “Niye O?” dedim ve anladým ki ruhumun penceresini görmüþ O, açmýþým penceremi O’na. Aþk rüzgarlarý giriyor þimdi penceremden içeri. Seviyorum sonbaharda gelen bu aþk rüzgarýný, daha bi tatlý, daha bi anlamlý.

Bir de fark ettim de demek ki insanlar birbirinin pencerelerine yakýn olabiliyormuþ. O zaman dedim ki bunu birine anlatayým ve farkýna varsýn bu gerçeðin. Belki benim gibi düþünce yalnýzlýðýndan yakýnan umutsuz bir vaka vardýr. Bir umut olduðunu görsün o da. O yüzden akþam sohbetine geldim sana, dinler misin beni bir fincan sýcak çay eþliðinde ?

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Tebrik
Gönderen: Ýbrahim Kilik / , Türkiye
19 Eylül 2012
Yazýnýzý tat alarak okudum.Kaleminiz ve gönlünüz bereketli olsun. Tebrik ediyorum. Selam ve saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Doðuþ
Akþam Sohbetleri - 2

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsan Bir Kere Yalnýz Kaldý Mý...
Annedir "O"
O Gün
Bir Zamanlar Sevmek
Aþkýmýz Bir Melodi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Varlýk [Þiir]
Eylül'ün Gidiþi [Þiir]
Öðreniyorum [Þiir]
Ben... [Þiir]
Yarýmlarýmýz [Þiir]
Umut... [Þiir]
Kaçýþým... [Þiir]
Ýnsanlýk [Þiir]
Arayýþ [Þiir]
Tanýmsýz Hüzün [Þiir]


Burcu Özdamar kimdir?

Susarýz çoðu zaman bildiklerimize, haykýrýr hislerimiz de biz adlandýrýp anlamlandýramayýz. . Böyle anlarda kelimelerime sarýlýrým hep, can yoldaþlarýma, sýrdaþlarýma. . Ve bilirim ki aslýnda satýrlarýmdan çýkan her bir anlam pek çok sessiz yüreðin sesidir, ve isterim ki o sessizliklere ulaþýp ses olayým yüreklerine. . Ýþte bu yüzden yazýyorum, bu yüzden susuyorum, sustukça kelimelerimi canlandýrýyorum. . Canlanan her bir kelimemi benim gibi olan ve beni anlayan herkese sunuyorum. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Fyodor Dostoyevski, Elif Þafak, Ýskender Pala, Ahmet Ümit, Hz.Mevlana, Hz.Þems, Ümit Yaþar Oðuzcan, Can Yücel, Can Dündar, Özdemir Asaf, Yýlmaz Özdil, Hakký Devrim


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Burcu Özdamar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.