..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özyaþamöyküsü baþka insanlarla ilgili gerçekleri anlatmak için eþsiz bir araç. -Philip Guedella
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Savaþ ve Afetler > Semra Arslan




16 Eylül 2012
Duy - Arlý - Ýnsan!..  
Semra Arslan
...bunlar bir filmin kareleri deðil masustan izlediðimiz, baðýra çaðýra gerçekler, bunlar senaryo deðil gerçekler, gerçekten gerçekler, DUY- ARLI-ÝNSAN gör ve idrak et bil!..


:AIEI:

Duy-Arlý-Ýnsan!..


Yazacaðým þeyler canýnýzý sýkabilir, hatta öfke patlamasý yada annemin deðimiyle beni agrasif bulailirsiniz bu yazýda!.. Ancak gerçekten biz kalbini korumaya çalþan ýsrarla korumaya çalýþan hassas insanlarýn artýk tahammülleri kalmadý bu saçma Dünyada normal olmak için.
Anlatýyoruz olmuyor, yazýyoruz olmuyor, inatla yaþamaya çalýþýyuz olmuyor savunduklarýmýzý. Bizde de ister istemez öfke birikimleri ve agrasiflikler, pisikolojik sorunlar doðuyor sonuç olarak! Diyeceksiniz ki size ne, Dünya'yý sizmi kurtaracaksýnýz, hele bu yaklaþým en sevmediði þeydir duyarlý insanýn. Dünya'yý senmi kurtaracaksýn, nefret ederiz bu cümleden. Bu sanane banane cümle ve mantýk þehirde ve bu dönemde sürdürülen bir cehaletliktir ve deðerlerinden koparýlmýþ toplumlarýn acýsýdýr, en can alýcý noktadýr aslýnda bir çözüm isteniyorsa insanlýk adýna!.. Sanane, banane yazarken dahi insanýn içini acýtýyor !.. Hatta bir atasözü vardý çok bilinirdi Türkiye de özellikle þehirlerde, "Her kuyun kendi bacaðýndan asýlýr" diye sonralarý bunu bir Yahudi atasözü olduðu ortaya çýkýnca pek kullanýlmaz oldu en azýndan sað kesim tarafýndan. Yani yýllarca bir yahudi atasözüne göre yaþamýþýz da haberimiz yokmuþ ey yaþadýðým topraðýn insaný!.. Peki þimdi ne oldu; doðuda vatanýmýz týrtýklanmaya baþlayýnca, canýmýz yanmaya baþlayýnca, annelerimiz aðýtlara oturunca, anladýk ki; her koyun kendi bacaðýndan asýlmýyormuþ. Çünü insnlarýn fýtratlarýyla koyunlarýn fýtratlarý farklýymýþ. Anladýk anlamasýna da iþiþten geçti tabi. Koyunlar asýldý bacaklarýndan, hatta derileri yüzüldü, koyunluk halleri dahi kalmadý hatta utanýr oldular hallerinden, bizde ah baþým vah baþým diye kaldýk ellerimiz vahada.Þayet sorumlu deðilseniz zaten insan deðilsinizdir ki affedin hayvanlar dahi kendi dünyalarýnda düzen üzere yaþarlar. O halde lüffen artýk kendimize gelelim, en azýndan cehalletten kurtulmak için birþeyler yapalým. Yoksa daha çok þeyler göreceðiz benden söylemesi! Daha ne kaldý dediðnizi içinizden buradan duyuyorum ama dahada vahim þeyler gözüküyor ileriki yýllarda Dünya ve insan için! Benim içim acýyor bakarken görürken yazarken. Dünyada insanlar birbirini kýrýyor evler bombalanýyor ibadet haneleri postallýlar dolaþýyor, çocuklarýmýzýn kollarý bacaklarý kopuyor yani kangölünde yaþýyoruz hep birlikte. Annem yetmiþ yýlýn verdiði tecrübeyle azdýk baþýmýza birþey gelmesinden korkuyurum diyor, büyükler Ahir zaman felaketleri diyorlar, biz zavallý romantik duyarlý aciz cýlýz insan sesleri de kýyýdada köþede baðýrýp çaðýrýp duruyoruz her koyun kendi bacaðýndan asýlmaz diye.
Durum bu arkadaþlar ve bunlar bir filmin kareleri deðil masustan izlediðimiz, baðýra çaðýra gerçekler! O halde býrakalým þu insanlak dýþý yaþamlarý da kendimize gelelim artýk, bir iþin ucundan tutalým yada susalým da, bizde sizi adamdan sayalým vesselam!..


Semra Arslan






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn savaþ ve afetler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ekmek Arasý Çið Balýk, Üstü Dumaný Tüten Dünya!..

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kelebeðin Ömrü Birgün Ýmiþ!..
Vefa Ýstanbul da Bir Semt Adýn Kaldý!..
Dünya Aþk Üzere Ýmiþ!..
Bir Kuþun Ýki Kanadýndadýr Yaþamak Dediðin!..
Yaratan Yaþlýlar Kitaplar ve Çocuklar!..
Bir Aðacýn Gölgesinde!..
Ey Leyl Býrakma Bizi!..
Bir Derdin mi Var!..
301 Can - In Hesabý!.
Sence!..

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gurbetlik Meseleler!.. [Deneme]
Ýnsan Muhakeme Demektir Nerdesin Ey Muhakeme? [Deneme]
Ýstanbul'da Kar!.. [Deneme]
Dinime Küfreden Müslüman Olsa!.. [Ýnceleme]
Bir Sanatçýnýn Aklýnda Dolaþalým Haydi Birazda Hep Merak Edilir!.. [Ýnceleme]


Semra Arslan kimdir?

Ýçten birkaç kelime!. .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Semra Arslan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.