..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanýn en iyi tarafý ürperebilmesidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Kâmuran Esen




21 Ekim 2012
Bilim Adamlarýna Hakaret Eden Zihniyete Yazýklar Olsun  
Kâmuran Esen
Yabancý bilim adamlarýný müslüman olmadýklarý için aþaðýlayan, çocuklarýmýzýn annelerinin baþýnýn açýk mý kapalý olduðunu sorgulayan; onlarýn en küçük yanlýþlarýnýn bile kendilerini dinden çýkaracak sebepler olduðunu söyleyerek yavrularýmýzýn gece kâbus görmelerine sebep olan ve dolayýsýyla çocuklarýmýzý bilimden- sanattan- hayatýn gerçeklerinden uzak tutmaya çalýþan zihniyetten nefret ediyorum.


:AEBH:

Maltepe Kaymakamlýðý Sosyal Yardýmlaþma ve Dayanýþma Vakfý’nýn, Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü onayýyla 5,6,7, ve 8. sýnýfa giden 1000 öðrenciye daðýttýðý kitaplar, nefret diliyle þaþýrttý. (Radikal Gazetesi)

“Charles Robert Darwin: Küçük Charles’in iki derdi vardýr. Birincisi Yahudi’dir ve kendini gizlemek zorundadýr.Okuldan ziyade hayvanat bahçesine takýlýr, maymunlara fýstýk atar. Üç beþ tane renkli kertenkele görünce nesli kesilmiþ canlýlarla yaþayanlar arasýnda münasebet kurmaya çalýþýr. Tam 20 yýl boyunca tezine uyacak malzemeler araþtýrýr. Evet, þüphe içindedir ve kendini kandýrdýðýnýn farkýndadýr.

Albert Einstein:Okulu týrnaðý kadar sevmez. Çekilir köþesine, bol bol hayal kurar.Albert iletiþim özürlüdür. Çorapsýz dolanýr, ayda bir yýkanýr ve sabun yemekten çok hoþlanýr.Dâhimiz pistir, pasaklýdýr.

Thomas Edison: Akarken küpünü doldurmaya bakar.

Newton: Ýþte aðaç altýnda pinekleyip sineklendiði günlerden birinde kafasýna bir elma düþer. “Peki ay niye düþmüyor” dan hareketle yer çekimi ve merkezkaç kuvvet arasýndaki hassas dengeyi yakalar.

Charlie Chaplin: Babasý sirklerden sebeplenmeye çalýþan çulsuzun tekidir. Anasý deseniz ona keza. Bilirsiniz Amerika ’da parayý bulanlar ya karýlarýný deðiþtiriler ya da yeni bir araba alýrlar. Þarlo ikisini de yapar, güzel arabalar alýr ve alýmlý kadýnlarla takýlmaya baþlar.”

Çocuklara okutulan kitaplarda, bilim insanlarý nasýl aþaðýlanmýþ, onlara ne kadar çirkin sýfatlar yakýþtýrýlmýþ, gördünüz mü?

Bu haberi okuyunca , nutkum tutuldu. Tüylerim diken diken oldu. Vücudumun derisinin etlerimden ayrýldýðýný hissettim. Bu nasýl bir his demeyin. Ben de bilmiyorum. Ama inanýn, hissettiðim buydu.

Bilim adamlarýnýn buluþlarýndan her yerde, her zaman, her þekilde yararlanýp; bu kiþilere hakaret etmek, sadece bilim adamlarýný deðil, onlarýn dinini, aile bireylerini aþaðýlamak müslümanlýða ne kadar sýðar bilemiyorum. Bu kiþilere müslüman demek, ne derece doðru olur, onu hiç bilmiyorum.Þimdi diyebilirsiniz ki, bu münferit bir olay. Deðil, münferit deðil.Çünkü buna benzer birçok olayla karþýlaþýyoruz. Bilime, bilim insanalarýna, sanata, sanatçýya, cumhuriyete defalarca dil uzattýklarýný hatta yok saydýklarýný biliyoruz.

Bilim insanlarýna aþaðýlýk damgasý vuran, onlara çirkin sýfatlar veren bu zihniyete sormak istiyorum:

AKP'nin Kýrklareli'nde daðýttýðý, "Hazreti Muhammed'in nüfus cüzdaný"nda çocuklarýndan birinin adýný "Tayyip" olarak yazanlara, acaba nasýl bir sýfat verirsiniz?

Orman vasfýný kaybetmiþ diyerek (2B)orman arazilerini satýþa çýkaranlar, yeterli talep olmayýnca da Ýslâmda doðal denge saçmalýðýyla camilerde hutbe okutanlara hangi sýfatý uygun görürsünüz?

Halka; “Size nikâh ebediyyen haram olmayan hala, teyze, amca ve dayý kýzlarý ile baldýz, eniþte, kayýnbiraderle birlikte oturmamanýz, bir sofrada yememenizi, haremliðe selamlýða azami derecede riayet etmenizi þiddetle vasiyet ederim. Yedi yaþtan yukarý yahut aþaðý olsa da gösteriþli olan kýz yavrularýmýza el öptürmememizi de özellikle tembih ederim." diyerek; bizi akrabalarýmýzdan, kan baðýmýz olan kiþilerden “ günah” diyerek uzaklaþtýranlara hangi sýfatý verirsiniz?

Sýnýfta öðrencilerine “Kimlerin annesinin baþý açýk? Onlarý uyarmazsanýz siz de günahkâr ve cehennemlik olursunuz. Þunu yaparsanýz dinden çýkarsanýz, bunu yaparsanýz dinden çýkarsýnýz.” diyerek, henüz on- onbir yaþýndaki çocuklarýn yüreðine korku salan, onlarý dinle korkutan ve görevi çocuklarýmýza sadece yabancý dil öðretmek olan öðretmenler, nasýl bir sýfatý hak ediyorlar?

Yabancý bilim adamlarýný müslüman olmadýklarý için aþaðýlayan, çocuklarýmýzýn annelerinin baþýnýn açýk mý kapalý olduðunu sorgulayan; onlarýn en küçük yanlýþlarýnýn bile kendilerini dinden çýkaracak sebepler olduðunu söyleyerek yavrularýmýzýn gece kâbus görmelerine sebep olan ve dolayýsýyla çocuklarýmýzý bilimden- sanattan- hayatýn gerçeklerinden uzak tutmaya çalýþan zihniyetten nefret ediyorum. Allah tez zamanda bunlarýn- belâlarýný demeye dilim varmýyor- cezalarýný versin.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Vah vah...
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
21 Ekim 2012
Bunlar gerçekten zavallý ve cahiller. Darwin Yahudi deðildir. Yahudi olan Einstein’dýr. Karýþtýrdýlar herhalde. Kaldý ki ne fark eder. Yahudi olsalar da olmasalar da bu onlarýn deðerini ne azaltýr ne çoðaltýr. Bilim adamlarýný aþaðýlamaya kalkýþanlar öncelikle kendilerine bir baksýnlar: Bilimden bahsedecek halleri var mý?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumumuzun Kadýna Verdiði Deðer
Kâmuran Esen Shov (!)
Kitap, Sehpa Olarak Nasýl Kullanýlýr!
Þarký Sözü Yazarý Olmaya Karar Verdim
Bir Köþe Yazarýnýn Özellikleri
Bir Erkeðin Birkaç Eþinden Biri Olmak
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Ne Günah, Ne Günah Deðil?
Erkekler Þalvar ve Cüppe Giysin
Rtük'ün Saçmalýklarý
Moraliniz mi Bozuk?o Halde Gazete Okuyun!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'ü Anlatabilmek
Kütüphanelerimizin Hazin Durumu
Ahilik ve Düþündürdükleri
Evli Çiftler Nasýl Piknik Yapar
Bir Ýzedebiyat Yýllýðý Alýr Mýydýnýz?
Dünya Kadýnlar Günü
Alanya'da Turizm Suratýmda Nasýl Patladý!
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Güle Güle 2014
Yaþadýðýmýz Ama Artýk Alýþtýðýmýz Garip Olaylar
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - Oy Arttýrma Taktikleri Kursu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.