..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deney, herkesin hatalarýna verdiði addýr. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Medine Yýldýrým




19 Kasým 2012
Atatürk Miliyetciliði Irkçý Mýdýr?  
Medine Yýldýrým
Bilinçlerimize gizli bir el sanki baþka bir kodlama yapmak istiyor.Kimler gelecek kuþaklardan ,tarihinin öðrenilmesini istemiyor ?Bunu yapmalarýnýn altýnda yatan amaç nedir?Kemalizmi yok etmek kimlerin yararýna olacaktýr?Yüzyýllarýn planýnýn uygulandýðýný görmek paranoya olarak geçiþtirilebilinir mi?


:ADCH:
               ATATÜRK MÝLLÝYETÇÝLÝÐÝ IRKÇI MIDIR?
     Milletini sevmek anlamý içeren ‘ milliyetçilik’ sözcüðü en çok saldýrýya uðrayan sözcüklerin baþýnda geliyor.
     Tarih bize göstermiþdir ki; ulus vizyonunu kaybeden ülkelerin ,ayakta kalmasý mümkün deðildir.Bizi ulus yapan büyük kurtarýcý vatanýn sýnýrlarýný kanla çizmenin yeterli olmadýðýný çok iyi bildiði için, kurtuluþ savaþý sonrasý “asýl savaþ þimdi baþlýyor” demiþtir.
     Vatanýn sýnýrlarýný kanlarýyla çizenlere bir borcumuz var. Bize býrakýlan bu kutsal emaneti, korumak ve sahip çýkmaktýr.Atatürk de dahil tüm þehitlerimizin isteði, vatanýn üstü kadar, altýndaki zenginliklere de sahip çýkmamýzdýr.Bu topralarda ki zenginlikleri Türküm diyen , emek veren ,kaderini bu topraklara baðlayan, insanlara eþit þekilde yararlandýrmak ,ülkeyi yönetenlerin en kutsal görevidir.
     Vatan topraðýndaki zenginliklerinin , sadece kar amacý güden anlayýþýn ,emrine sunulmasý, en baþta aziz Atamýzýn kemiklerini sýzlatýyordur.Bu gün yapýlanlara bakýnca gördüðümüz;ülkedeki farklý sýnýflar arasýndaki uçurumun, iç barýþý tehdit eder boyuta varmýþ olmasý,geniþ halk kitlelerinin, dünyanýn en verimli ve en kutsal, bu topraklarýnda yer altý ve yer üstü zenginliðinden sýfýr noktasýnda yararlandýðýdýr.Bu sistemin siyasi temsilcileri ,sahip olduðumuz zenginlikleri eþit paylaþtýrmak yerine, israf ederek ,çýlgýnca tüketen, çok küçük bir azýnlýðýn emrine vererek, yok etmektedir.Bu anlayýþýn ATATÜRK MÝLLÝYETÇÝLÝÐÝ ile uzak yakýn hiçbir ilgisi yoktur.Büyük halk kitleleri eninde sonunda bu talan düzenin farkýna varacak, yeni bir siyasi duruþ koyacaktýr.
     Geliþmiþ ülkeler kendi çýkarlarý olunca, nasýl ýrkçý saldýrýlarda bulunabileceklerini Afganistan Irak ve Libya’ da gösterdiler.Bu saldýrýlarda kimsenin aklýna humanizim gelmedi.Oysa bize dönüp” sizin Atatürk milliyetçiliðiniz ýrkçý, bunu kaldýrýn” Diyebilme küstahlýðýný gösterebiliyorlar.
     Cumhuriyet kurulduðundan bu yana, ezilen uluslarý sömürme aracý olarak Atatürk milliyetçiliðinin izine rastlayamazlar. Bizi beðenmeyen AB ülkeleri emperyal çýkarlarý uðruna ABD ‘ye savaþ yaltakçýlýðý yapmadýlar mý?Biz bunlarý onlarýn yüzüne haykýrmayalým diye ,sürdürülen sürekli istikrarsýzlastýrma poltikalarý     tv ler vasýtasýyla uygulamada.Buna en açýk örneði terörün finansmanýna verilen gizli destekte görebiliyoruz.
     Halkýmýz bu gün yoksul ve cahilse, bunda dost dediðimiz, bugünkü ülkelerin payýnýn olduðunu yüzlerine haykýracak bir baþka Mustafa Kemal mutlaka çýkacaktýr.
     Sözde dostlarýmýz, kendi halkýnýza bilmiyorum nasýl açýklarsýnýz? Neden bütün gücünüzle yeteneksiz ve yetersiz yöneticileri desteklediðinizi. Ama tarihe bunu açýklayamayacaðýnýz kesin.Üçüncü dünya ülkeleri için sizdeki demokrasiyi asla istemediðinizi biliyoruz.
     Ulusalcýlýðýn Türkiye’yi dýþ dünyadan koparacaðý yalanýna sýðýnan dönekler ,dýþ baðýmlýlýðýn sürmesine hizmet etmekteler.Ulusalcýlýk ülkenin menfatýný düþünmektir.Ülke çýkarýný düþünen bir yapý nasýl dýþ dünyadan kopabilir?Baðýmlýlýðýn boyutunu fazlalaþtýrmak isteyen sözde aydýnlar, utanmasalar, ulusalcýlýðý özgürlük düþmanlýðýna eþitleyecekler ve Atatürk milliyetçiliðini ýrkçý ,kafatasçý ilan edecekler.Ders kitaplarýndan çýkarýlan Atatürk milliyetçiliðini beyinlerden çýkarmanýn mümkün olmayacaðýný görecekler.
     Kemalizmi azýcýk kavrayan herkes bilir ki;ATATÜRK MÝLLÝYETÇÝLÝÐÝ. hangi etnik kökenden olursa olsun, ulusunu özünden çok sevmek demektir .



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýsraf
Anlamak ve Anmak
Kadýn Gibi Kadýn Olmak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bize Çok Uzak [Þiir]
Doðacak [Þiir]
Kayýp Ýlaný [Öykü]
Bayram Ayakkabýsý [Öykü]
Saygýn Katiller [Öykü]
Bir Demet Kasýmpatý [Öykü]
Kýrýk Camlar [Öykü]


Medine Yýldýrým kimdir?

Emekli öðretmenim. Öykü okumaktan çok keyf alýyordum. Yazmayý da denemeye karar verdim. Sevgiyle verilen emek, boþa gitmez diye düþünüyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Bekir yýldýz ,Necati Cumalý,Ýnci Aral,Buket Uzuner


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Medine Yýldýrým, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.