..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzel birþeyin fazlasý harika olabilir -Mae West
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Aysun Güven




3 Aralýk 2012
Zeus'un Kýzý; Aldatma Üzerine  
Aysun Güven
Hayat özgür iradeler için çoklu bulmacalarla dolu. Bazen yukarýdan aþaðý tuttu zannediyorsun, ama bir bakýyorsun ki saðdan sola tutmamýþ. Empati yaparak, cinsel tercihleri ve kimlikleri ortadan kaldýrarak karþýdakini irdelemek ,deja vu ya gerek kalmadan bu dünyada zaman kazanmaný saðlýyor. Ne de olsa ne yaþarsak yaþayalým, belli bir zaman diliminde yaþayacaðýz. Ýyi veya kötü,dolu dolu veya boþ. Ama aþk bence hayatta en çok zaman harcanan ve çoðu için de boþa zaman geçirilen bir mesai durumuna düþüyor.


:ACJJ:
Niçin erkekler eþlerine iltifat etmezler ? Bir erkek çoðu zaman karýsýnýn þýklýðýna iltifat etmek yerine, ters ters bakmayý yeðler. Bir erkek yapacaðý iþin tam olmasý için tüm dikkatini kullanýrken, o çok sevdiði arabasýný dikkatle temizlerken , niçin bir kadýný mutlu etmenin çok kolay yollarý varken, kendisini çýkmaz sokaklara sokar.
Kýskanmak için niçin baþkalarý ile onlarý aldatmasýný beklerler ? Sanal dünyaya sarýlan onca kadýn, gerçek dünyada nazik, centilmen, hoþgörülü ve kültürlü olmayan nice erkeðin, orada sihirli bir þekilde çoðaldýðýný farketti. Bu, onlarýn saatlerce bilgisayarýn karþýsýnda geçireceði zamaný unutmasýna ve her mailin düþünülerek, tartýlarak cevap verilmesine dayanan, meraklý bir bekleyiþe neden oldu. Peki gerçekte pek anlaþamayan, geçimsizlik yaþayan nice çiftin, tesadüfen sanal ortamda birbirleri ile sýký dost, iyi bir aþýk olduklarýna inanabilir misiniz ? Bu insanlarýn birbirlerine katlanma derecelerinin, ancak uzakta olduklarý zaman artmasýna iþaret etmektedir.
Umut yarýn beklenilense, bugün yaþanan hep umut deðil mi? Yanýbaþýmýzdaki sevdiðimizin, aslýnda gerçekte aradýðýmýz kiþi olduðuna inanmak zor olmasa gerek. Sadece biraz daha alaka ve özenle halledilebilecek, onca yaþamý göz göre göre düþeceði uçurumun kýyýlarýndan döndürecek olan yine onlar. Boþanmalarýn, yarýya yakýn bir yüzdesinin, evlenmenin ilk beþ yýlý olmasýnýn sebebi ise, sihirli kiþinin o olmadýðýnýn anlaþýlmasýdýr. Düþünülmeden sarfedilen kelimeler, özür dilemekten hoþlanmayan bir nesil bu oraný gitgide artýrmaktadýr.
Hayat özgür iradeler için çoklu bulmacalarla dolu. Bazen yukarýdan aþaðý tuttu zannediyorsun, ama bir bakýyorsun ki saðdan sola tutmamýþ. Empati yaparak, cinsel tercihleri ve kimlikleri ortadan kaldýrarak karþýdakini irdelemek ,deja vu ya gerek kalmadan bu dünyada zaman kazanmaný saðlýyor. Ne de olsa ne yaþarsak yaþayalým, belli bir zaman diliminde yaþayacaðýz. Ýyi veya kötü,dolu dolu veya boþ. Ama aþk bence hayatta en çok zaman harcanan ve çoðu için de boþa zaman geçirilen bir mesai durumuna düþüyor.
Kadýn ve erkek iki farklý insan olabilir. Literatürde sembolleri bile belirlenmiþ. Yaratýlmýþ olan aidiyetlerin, sosyal ortamda yýkýlmasý zor neredeyse, imkansýzdýr. Ancak, aile ortamýnda bu kavramlarýn sinsi sinsi dolaþmamasý, özellikle eþlerin de yoðun olarak çalýþtýðý bir ortamda sýfýrlanmasý gerekmektedir. Kavramlar, sizi alýþýlmýþ kalýplarýn içine sokar. Bunun, belki çoðunlukla karþýlaþýlan problemlere kolaylýk getirebileceðini düþünenleriniz vardýr. Ama en ufak bir deðiþiklikte alt üst eder. Halbuki, kadýnýn bir vidayý sýkmak için erkeðini beklemediði, erkeðin biberonu çocuða vermek için, kadýnýn onu yýkamasýný beklemediði durumlar, çok basit gibi görünse de yaralarýn daha da derinleþmemesine, en azýndan çoðu geçim sýkýntýsýndan kaynaklanan sorunlarýn daha kolay atlatýlmasýna yardýmcý olacaktýr.
Sonuç, kýrmak ve yýkmak olduðu zaman, dünya kendini kaptýrýr. Dikkat edin! Amaç yapmak ve tamir etmekse zaman daha aðýr iþler. Ýliþkilerin cama benzemesi, onlarýn hem saðlamlýðýný artýrmakta, hem de kýrýlganlýðýný kolaylaþtýrmaktadýr. Bu ters açýlarý, lehinize çevirmek sizin hayata bakýþ açýnýzla ilgilidir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zeus'un Kýzý; Kaldýðý Yerden
Zeus'un Kýzý; Gelecek Gelmeyecek
Zeus'u Kýzý.; Hayat Pazar Yeri
Zeus'u Kýzý.; Körlük?
Zeus'un Kýzý; Su Terazisi
Zeus'u Kýzý.; Hayatýnýzý Nasýl Alýrdýnýz?
Zeus'un Kýzý; Tutkunun Alfabesi
Zeus'un Kýzý;doðaçlama
Zeus'un Kýzý; Duymak Ýstediklerimiz
Zeus'un Kýzý; 2013 2012 2011 2010...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
2020 Bit Artýk
Zeuskýz; Yalan
Zeuskýz; Metaverse Dönüþüm Dontlookup
Zeuskýz; Prada Gýrgýr'a Karþý
Iðdýr Harward Arasý Kaç Km?
Zeuskýz; Metaverse Dönüþüm Dontlookup
Zeuskýz; Çaðrýþýmsal Eþik
Ertelenen Ýþlere Gün Doðdu
Zeuskýz; Sizi Dinlesinler
Ego Bitti Þarj Etmek Lazým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kara Mizah [Þiir]
Irmak [Þiir]
Bütün Yolculuk Boyunca Hasret Ayrýlmadý Benden - Bir Ucu Bir Kuyuda Kaybolan Rüzgarlý Bir Þosede [Þiir]
Ýnsana Dair [Þiir]
Bir Dolu Bir Boþ [Þiir]
2011 Yeni Doðan [Þiir]
Doðum Günüm [Þiir]
Doðum Günüm [Þiir]
Derdim Bu Olsun [Þiir]
Ne Diyeceðimi Bilemedim [Þiir]


Aysun Güven kimdir?

hayatýn içine sýðamayanlar kitaplarýn içine sýðabilir.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysun Güven, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.