..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En tatlý sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Saltukalp Ýnan




8 Aralýk 2012
Sigara  
Saltukalp Ýnan
acýný alýr içinden, yakar küle çevirir.. savurur duman gibi daðýtýr.. mutluysan eðer, izin vermez kendine saklamana baþlarsýn anlatmaya, paylaþmaya, yoksa eðer yanýnda; utana sýkýla istersin baþkalarýndan, sýcak dostluklar kurdurur insana.. canýmýmý esirgiyeceðim senden al senin olsun.. hiçbir zaman vazgeçmem senden, en sadýk dostum, sigara..


:ACFJ:
sigara.. insanlýðýn nefret ettiðini iddia ettiði ancak milyonlarca insanýn yine iddia edildiði üzere bilimsel olarak içerdiði kimyasallardan dolayý vazgeçilmesi zor ama imkansýz olmayan yapay zehir olarak bahsettiði bu meret özde birçok insana ifade etmesi zor gelse de bambaþka anlamlar içeren bir yaþam sebebidir.. yaþantýlara uygun olarak tüketiminin amacý deðiþen bu icat, varlýðý boyunca insanlarda anlamlý olmuþtur.. az önce okuduðum ve kimin yazdýðýný bilmediðim çok güzel bir açýlýmý vardýr bu sigaranýn, sizinle de paylaþmak isterim:

acýný alýr içinden,
yakar küle çevirir..
savurur duman gibi daðýtýr..
mutluysan eðer,
izin vermez kendine saklamana
baþlarsýn anlatmaya,
paylaþmaya,
yoksa eðer yanýnda;
utana sýkýla istersin baþkalarýndan,
sýcak dostluklar kurdurur insana..
canýmýmý esirgiyeceðim senden
al senin olsun..
hiçbir zaman vazgeçmem senden,
en sadýk dostum,
sigara..

iþte böyle birþeydir sigara.. o sebepledir ki tüketilir fark etse de fark etmese de kiþi.. ve sorgusu, üzüntüsü, þüphesi yoktur aslýnda.. eðer gerçekten anlamýþsan hayatýný anlamlandýran þeylerin ne olduðunu.. üzmez seni sona yaklaþtýrmasý, mutlu etmez varlýðý.. içenler için olduðu gibi kabullenmektir hayatý sigara.. görebilen; gördüðünü anlamaya-anlatmaya ve sonu her gün sabah kalktýðýnda arzulayan içindir sigara.. demek deðildir hayatý sevmiyorum.. hayatý olduðu gibi sevip böyle yaþýyorum demektir sigara.. onun için uðraþmayýn bizle.. biliyoruz ne zaman duracaðýmýzý, ne zaman azaltacaðýmýzý.. býrakýn bizi, paramýz yettiðince, arzuladýkça ulaþabileceðimiz sevgilimizle.. biz de biliyoruz bize, hayatýmýza zarar verdiðini.. ama bize zarar veren þeyleri kaldýracaksak ortadan eðer.. öncelikli olarak çok daha elzem þeyler var.. onlarý kaldýrýn.. kaldýrýn ortadan deðer kýymetin, þerefin, sevginin, anlayýþýn, mutluluðun, paylaþmanýn deðerini bilmeyen insanlarý.. (bir saniye sigara yakacaðým..) kaldýrýn ortadan iyiliðin, aþkýn, fedakarlýðýn, ümidin ve hayal kurmanýn deðerini bilmeyen insanlarý.. kaldýrýn ortadan çalýþmanýn, emek vermenin deðerli olduðunu, ilgi ve baðlýlýk gösterenlere hýyanet edenleri ya da görmezden gelenleri.. sizden istediðimiz bunlarý yapabilmenizden ziyade bizleri rahat býrakmanýz.. biliyoruz biz de pasif içicilere rahatsýzlýk verdiðimizi, saðlýklarýyla oynadýðýmýzý.. üzülüyoruz.. keþke etken olmasak diyoruz nasýl anlamlandýrdýklarýný bilmediðimiz sona yaklaþmaya.. ama öyle deðil gerçek.. biliyoruz ki hayatta bizden çok daha önce onlarý öldüren þeyler var.. rahatsýzlýktan öte dolaylý yollardan deðil direk öldüren þeyler var.. kýsýtlayýn ama yok etmeyin bizleri.. izin verin olduðumuz gibi yaþayýp tüketelim ömürlerimizi.. eðer ki inanýyorsanýz, imanýnýz var ise býrakýn bizleri tanrý karþýsýna.. bizler hesabýný vermeye razýyýz, onun karþýsýnda.. eðer ki inanmýyorsanýz, imanýnýz yok ise býrakýn bizleri biz böyle tüketmek istiyoruz anlamýný çözmeye çalýþýrken yorulan, mutlu ve huzurlu tüketmek için çabaladýðýmýz ama sonunu görmeyi uzaklaþtýrmak için bir sebep göremediðimiz ömürlerimizi.. bu kadar öz ve bu kadar içtendir aslýnda istediðimiz.. ama hayat ve içindeki kiþiler izin vermiyor hayatýmýzý olduðu gibi yaþamamýza.. diðer konularda olduðu gibi kimse olmasý gerekeni olduðu gibi kabullenmiyor ve hayatý herkes için zorlaþtýrýyor.. her zamanki gibi, hayatý anlamayanlar ya da anlamak iþine gelmeyenler..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kelimeler Yettiðince Mektuplar Yazdým...
Kimiz?
Deðil Midir?
Aðlarken Gül

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Maneviyat Vs Maddiyat...
'Adam'lar
Sabun...
Ballade No 1 Op 23 In G Minor

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Uyumak [Þiir]
Neden Ýçiyorum? [Þiir]
Derin... [Þiir]
Hayat Haným [Þiir]
Bulantý [Þiir]
Gayet Ýyi [Þiir]
Hayat Veren [Þiir]
Rötar [Þiir]
Olabildiðimce... [Þiir]
Rivayetin Hikayesi [Þiir]


Saltukalp Ýnan kimdir?

Düþünebilmek için yaþayan, hergün "bitse de gitsek!" diye düþünerek uyanan, kalbinin eksik parçasýný doldurmaya çabalayan bir adam. .

Etkilendiði Yazarlar:
Gördüðüm ve tanýdýðým herkes..


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Saltukalp Ýnan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.