..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilen sever. -Leonardo da Vinci
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > mehmet burak yüksel




23 Ocak 2013
Vedalaþmak  
mehmet burak yüksel
HAYAT ERKEKLÝK YAPAMAYACAK KADAR KAHPEDÝR


:ACDA:

Ayaða kalkarak uzunca gerindi. Bir saat kadar çömelmiþ vaziyette durduðu için bacaklarý karýncalanmaya baþlamýþtý. Tenini yakan güneþ ýþýnlarý yüzüne doðru esen serin rüzgarla biraz olsun etkisini kaybediyor ,terlemesine izin vermiyordu.
“Þimdi ne yapacaðým ki” diyerek iç geçirdi.
Cebinden cep telefonunu çýkararak , rehberde “aþkým” yazan kayda dokundu. Telefonu, ekranýnda “aþkým aranýyor” ibaresini görünce hemen kulaðýna götürdü. Ýçi bir an neþe ve umutla dolsa da santral den gelen “aradýðýnýz kiþiye ulaþýlamýyor” uyarýsý ile yeniden karanlýklara gömüldü. Baþýna gelenleri anlamak istemeyen bir çocuðun edasý ile “Niye gittin ki. Ne kadar mutluyduk,” diye iç geçirdi.
Gök yüzünün kýzýla çaldýðýný fark ettiðinde saatine baktý. Saatin beþ olduðunu gördüðünde “Vay anasýný” diyerek iç geçirdi. Altý saattir ayný yerde kök salmýþ gibi durduðunu o zaman fark etti. Gitmesi gerektiðini bilse de, gitmek istemiyordu. Ellerini beline götürdü ve derin bir nefes aldý.
“Þimdi ne yapacaðým ki”
Ýlk tanýþtýklarýnda ne kadar da genç olduklarýný hatýrladý. “Üstünde yeþil bir hýrka vardý,” diyerek iç geçirdi. Bir ay dolaþmýþlar, sonrada aþýk olmuþlardý. Her günü birlikte geçirirler, evlenecekleri günün hayalini kurarlardý. Hatta bazen, doðmamýþ çocuklarýný nasýl yetiþtirecekleri konusun da kavga bile ederlerdi.
Bir insanla çok seviþince onun kokusunu ezberlersin. Ve o koku senin ruhunun bir parçasý, bedenine nüfus eden , baðýmlýlýk yaratan eroinin olur. Ýþte artýk yanýndaki o kýzý öpmez, koklar olmuþtu. O koku olmadan yaþayamayacaðýný iyi biliyordu.
Üniversite biter bitmez askere gitti. Onsuz günler çok zor geçse de asker den döner dönmez evlendiler. Artýk sonsuza kadar birlikte olacaklarýndan emindi. Karýsýnýn tuhaf huylarýný da evlenince öðrendi. Dört sene sevgili olarak yaþalar da, bu genç kýzýn yalnýz kalmaktan ve karanlýktan korktuðunu, onunla ayný evde yaþamaya baþladýðýnda gördü.
Hani derler ya , “insan baþýna gelecek kötülüðü hisseder” iþte bu düþüncenin tamamen palavra asparagas bir inanýþ olduðunu artýk biliyordu. Çünkü o gün güneþli güne uyandýðýnda çok mutluydu.
Hatta gün içinde iþleri de gayet iyi gidiyordu. Kendisini arayan polis memuru nun araba çarptýðýnda karýsýnýn acý çekmeden ,orada hemen öldüðünü duyunca bile, birileri tarafýndan iþletildiðini zannederek ilk baþta gülmüþtü.
Ama þimdi buradaydý iþte. Karýsýnýn mezarýnýn karþýsýnda. Artýk eve gitmesi gerektiðini bilerek ve hiçbir yere gidemeyerek duruyordu. Mezara bakýp “Niye gittin ki sanki. Biraz daha dikkatli olamadýn mý” diyerek sitem etti. Tekrar karýsýný aramak için telefonu eline aldý. Mezara bakarak telefonu kulaðýna götürdü. Ama yok. Yine santral “Aradýðýnýz kiþiye ulaþýlamýyor” diyordu.
Yalnýzlýktan ve karanlýktan korkan karýsýný mezarda býrakmak istemese de , artýk yorulmuþ ve eve gitmek istiyordu. Kendisini ilk defa karýsýna sýrt çeviriyormuþ gibi hissetti. “Erkek adam kadýnýný korur” diye ortalýk da dolaþan biri için mezarda yatan karýsýna sýrt çevirmek biraz ironik olmuþtu. Ama anlamýþtý ki hayat erkeklik yapýlmayacak kadar kahpeydi.
Kokusunu özlediði karýsýna dönerek son kez mezar taþýna baktý . “Elveda caným”


Mehmet Burak Yüksel




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adý Ayrýlýk
Kör Talih
Yataðýn Karþýsýnda Uyanan Kadýn
Gerçek
Uykusuzluk

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Karanlýk Köle
Atletik Vücutlu Sarýþýn Bayan
Avelon Krallýðý : Son Savaþ (Bölüm 4)
... Ölüm...
Dolunay
Ýhanet
... Ayna...
Karanlýkta Yalnýzým
Susuzluk
Ýstila

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlk Öpücük [Roman]
Ýstila [Roman]
Yaþ 38 [Deneme]
Para Para Para [Deneme]
Çoban [Deneme]
Efsane Olmak [Deneme]


mehmet burak yüksel kimdir?

fantastik roman türü yazarýyým ayrýca korku ve bilimkurgu romanlarýda yazarým

Etkilendiði Yazarlar:
adam fewer, ken grimwood,chuck hogan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet burak yüksel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.