..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Avukatlar da bir zamanlar çocuktular herhalde. -Charles Lamb
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Ruhbilim > Ahmet Odabaþ




13 Þubat 2013
Ms ile Tanýþmak  
Ahmet Odabaþ
Teþhis konulmadan önce de, teþhis konulduktan sonra da, bizden ayrýlmayan bir gerçek MS. Saðlýklý, sporcu bir kiþiyim ve... Bir gün Bayýndýr ile Tire arasýnda koþacaðýmý düþünüyorum... Fizik olarak , aðýr iþte, hafif iþte... geniþ bir alanda çalýþabilirim. (MS den önce


:AJAF:
Teþhis konulmadan önce de, teþhis konulduktan sonra da, bizden ayrýlmayan bir gerçek MS. Saðlýklý, sporcu bir kiþiyim ve... Bir gün Bayýndýr ile Tire arasýnda koþacaðýmý düþünüyorum... Fizik olarak , aðýr iþte, hafif iþte... geniþ bir alanda çalýþabilirim. (MS den önce)

Kendime temelden çatýya kadar ev yapacak kadar inþaata yakýným. Temel kazmaktan, harç karmaya, duvar yapmaya , kalýp çakmaya...geniþ bir alanda çalýþabilirim.

Bu arada eðitimi de boþlamýyoruz. Enerji ihtiyacýnýn güneþten karþýlanabileceðine inanan, fen eðitimi görmek isteyen birisi...

Üniversite döneminde, az düzeyde denge kaybý yakýnmasý ile Mediko’ya gittim. Ordan üniversite hastanesine sevk edildim... Rahatsýzlýk bulunamadý... tansiyon ile ilgili olabileceði söylendi... Sonradan bakýyorum da, aslýnda nörolojiye sevk edilmiþim...

Denge kaybý, çatal görme, zamanlama yapamama gibi yakýnmalarla, GATA’da (Ýstanbul-Kadýköy) bir hafta süre ile hastanede yattým. Ön taný MS idi. Sonuçta teþhis konulamadý. Saðlýklý bir halde, hastalar arasýnda yatmak zor ve yýpratýcý bir süreçti.

MS nin, öldürmeyeceði, ancak sakat býrakabileceði gibi bir söylem vardý. Öldürücü olmamasý iyi haber, sakatlýðýn boyutu konusunda bir yorum yok... Kötünün iyisi...

Sað gözüm önce bulanýk görmeye baþladý, sonra tamamen görme yeteneðini kaybetti... Göz doktoruna gittim... muayene sonucu, gözden kaynaklanan bir sorun yok... dedi ve nörolojiye gitmemi önerdi.. Yerine göre hiç görememekten, çatal görmeye, yalpalayarak yürümeye baþladým. Sürekli deðil tabi... ara sýra...

Denge kaybý , çatal görme ve benzer yakýnmalarla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne geldiðimde, Egemen Hoca, muayene ettikten ve yakýnmalarýdinledikten sonra, hastanede yatman gerekir...dedi... Yatmadým ve iki yýl hastaneye uðramadým. Bu arada ihtiyaçtan dolayý baston kullanmaya baþladým. Yürüme güçlüðü, denge kaybý, çatal görme vs. yakýnmalarla, üniversite hastanesine geldim. Bekleme salonunda beni gören Egemen Hoca, “sen iki yýl önce yatacaktýn...” diye anýmsattý. Hastanede 15 gün kadar kaldým..

Zamansýz yalpalamalara, görme bozukluklarýna, kolay yorulmaya bir gerekçe bulduðum için, rahatlamýþtým. Benim dýþýmda insanlarýn, bu rahatsýzlýðý tedavi etmek, hastalara yardýmcý olmak için yoðum olarak çalýþtýðýný düþünmek, insana yaþama daha sýký sarýlma isteði ve gücü veriyor.

1984 te hukuk fakültesine girdim... Ýnciraltý Öðrenci Yurdunda kaldým ve yurttan Fahrettin Altay Meydanýna kadar koþmanýn zevkini yaþadým.Halen duruþmalara gidemeyen, emekli ve çalýþmaya devam eden bir avukatým. Bilgisayan, internet ve kitaplar çok iþime yarýyor. Evde hazýrladýðým yazý örneklerini elettronik posta ile, büro dahil deðiþik yerlere gönderiyorum.

Yayýna hazýr en az 6 kitap çalýþmam bilgisayarda duruyor. Edebiyat sitesine gönderdiðim bir çok çalýþmam var. MS i nasýl solda býraktýðýmý ispatlamak için, þu anda kullandýðým tekerlekli sandalyeyi kendi haline býrakmam gerek.

Efes ile Sard arasýndaki Kralyolu’nun haritasýný çizmek için, uydu görüntüleri üzerinde çalýþma yaparken, Bayýndýr’ýn Kýzýlcaova Köyünde, ilginç bir kabartma gördüm... Pek çok defa geçtiðim yolun kenarýnda, en az iki futbol sahasý büyüklüðünde, ilginç bir kabartma...

Ýyi de bunun MS ile ilgisi yok ki... denebilir. Doðru ama, MS li biri ile ilgisi var...

Efes ile Sard arasýndaki yol, Bayýndýr’da ikiye ayrýlarak, bir ucu da Karabel üzerinden Buca-Kaynaklar’a baðlanýyor.
Buca’dan, Bayýndýr’ýn Çýnardibi köyüne doðru düzenlenecek bir yürüyüþ yolu muhteþem olur... Ben asýl Bayýndýr ile Sard arasýndaki yolu hayal ediyorum... Sonuç olarak, rahatsýzlýk fiziki engele neden olabilir...ancak hayal dünyanýzý sýnýrlayamaz.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn ruhbilim kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Beynimizin Çaresizlik Oyunu
Kendini Baþkasýnýn Yerine Koymak
Doða Düzeni ve Ýnsan
Ms ile Söyleþi
Duygusal Þiddet Nedir?
Hastalýðýn Ýlerlemesi Nasýl Durur
Yanlýþ Anlama Sanatý
Güvendiðim Dallar Elime Geldi
Kaygý ve Zihin Kaydý
Ms Sanýlan Rahatsýzlýk Örnekleri

Yazarýn bilimsel ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türkiye ve Komþuluk
Bayýndýr
Baþlarken
Neymiþ Biliyor Musun
Atatürk ve Türkiye
Bilirkiþi Raporu
Seçim Barajý
Madem ki Biliyorsun, Neden Öðretmiyorsun
Dna ve Evrim
1982 Anayasasý ve Tutukluluðun Devamý Kararý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kukla [Þiir]
1001 Gece Masallarý [Þiir]
Odabaþ Tüm Þiirler [Þiir]
Buluþalým [Þiir]
Kuklacý Amca [Þiir]
Çay Koy Ortak [Þiir]
Çay Koy Ortak [Þiir]
Geliyorum Ortak [Þiir]
Zamanýn Yaptýklarý [Þiir]
Akrabalar [Þiir]


Ahmet Odabaþ kimdir?

1963 Çarþamba/Samsun doðumluyum. Serbest avukat olarak çalýþýyorum. (Ýzmir'de)

Etkilendiði Yazarlar:
Karacaoðlan, Pir Sultan Abdal, Hayyam, O Veli, Aziz Nesin,


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Odabaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.