..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitabýnýn bir kopyasýný gönderdiðin için saðol. Onu okumakla hiç zaman yitirmeyeceðim. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > mehmet burak yüksel




25 Haziran 2013
Acemi Çapkýn  
mehmet burak yüksel
"Vay anasýný" diye iç geçirdi


:AABD:
ACEMÝ ÇAPKIN


Buðulu camýn kenarýna oturarak sokaða bakmaya baþladý. Kolundaki saate bakarak “nerede kaldý” diye iç geçirdi. Oturduðu beyaz renkli koltuðun kenarýndan kalkarak ,anlaþýlmaz þekilli güzel biblolar ile dekore edilmiþ salon dan çýkýp, koridorun sonundaki banyoya geçerek ,taraðýný çýkardý . “Ýþallah kapýdaki güvenlikle konuþurken aðýrbaþlý olur”diye söylenerek saçlarýný taramaya baþladý.
Tekrar salona geçerek evine gelmek üzere olan misafirini düþünmeye baþladý. Ayaklarý ile yere durmaksýzýn ritim tutarcasýna vurarak “Allah verede çok açýk bir kýyafetle gelmese” diyerek iç geçirdi.
Ne de olsa apartman güvenliði ,kadýna hangi eve geldiðini sorduðunda , Cemil in yediði nanenin anlaþýlýp, anlaþýlmamasý kadýnýn davranýþlarýna baðlýydý.
Bir an aklýna eþi Ýrem geldi. Karýsýný kollarýnda sardýðýný ve kokusunu içine çektiðini düþündü. Eþinin dört günlük seyahat in den yarýn gelmiþ olacaðýný hatýrladý. “Dört gün çok be yavrucuðum” diyerek camdan dýþarýya bakmýþtý ki, misafirinin arabasý ile güvenliðe yaklaþtýðýný gördü. “Aha geldi valla” diyerek , arabanýn içinde güvenlik ile konuþan bayaný görmeye çabaladý.
Yavaþça camdan çekilerek “Geliyor iþte aceleye gerek yok” deyip, derin bir nefes aldý. Diyafon nun zilinin çalmasý ile kapýya doðru yürüyüp ahizeyi kaldýrdý.
-Efendim
-Ýyi günler Cemil bey. Ben güvenlik Mustafa
-Buyurun
-Bankadan kredi memuru gelmiþ. Randevunuz varmýþ.
Gözleri fal taþý gibi büyüyen Cemil “Vay anasýný yalana bak” diye iç geçirerek , aðzýný diyafona tekrar yaklaþtýrýp “Kendilerini daireme gönderin Mustafa bey” deyip salona geçti.
Bacak bacak üstüne atarak misafirinin gelmesini beklerken , týrnaklarý ile koltuðu týrmalamaya baþladý. Zilin çalmasý ile derin bir nefes alan Cemil yavaþça yürüyerek kapýyý açtý.
Karþýsýnda duran 1.60 boylarýnda ,güzel bacaklý ,sarý saçlý ,genç bayanýn “Merhaba” diyerek eve doðru adým atmasý ile üstüne ateþ deðmiþ gibi titreyerek geri çekilen Cemil “Ha tabi buyrun” deyip kapýyý iyice açtý.
Ayakkabýlarýný çýkararak eve giren genç kýz “Ýnternet mi, telefon mu” diyerek aðzý beþ karýþ açýlmýþ, kendisini izleyen Cemile baktý. Uyku halinde iken, üstüne su dökülmüþ kedi gibi ,baþýný saða sola sallayan Cemil “Pardon anlamadým” diyerek cevap verdi.
-Beni nereden buldun diyorum. Biri telefonumu mu verdi. Yoksa internetten mi resimlerimi gördün.
Gözleri fal taþý gibi açýlan Cemil “Artýk bu iþler internetten mi oluyor. Vay anasýný yav” diyerek genç kýza baktý. Beklemediði cevap karþýsýnda gülmeye baþlayan genç kýz “Anlaþýldý” diyerek koltuða oturup sigara yaktý.
Cemile bakýp “Saatlik mi yoksa gecelik mi olacaðýný belirtmemiþsin” diyerek cüzdanýný açtý. Cemil kekeleyerek “saatlik istiyorum” diye cevap verdi. Kýz, þeker bayramýnda kapý , kapý dolaþarak ,büyüklerinden þeker alan küçük çocuklarýn, þeker torbasýný tuttuðu gibi cüzdanýný tutarak “Saatliðim yüz lira .At cüzdanýmýn içine parayý” diyerek Cemile gülümsedi.
Hýzla cebinden parasýný çýkararak kýzýn cüzdanýna atan genç adam “Vay anasýný arkadaþ. Olaya gel sen” diyerek iç geçirdi.
-Benim soyunmam lazým .Yatak odasý nerede acaba
Genç kýzýn sorusu ,Cemilin göðsüne adeta yumruk gibi oturdu. Öksürerek “Þurada” diye kolunu kaldýran Cemil , tam genç bayanla birlikte yatak odasýna girecekti ki, kapý çaldý.
Kapýnýn çalmasý ile “Sen soyun ben geliyorum” diyerek kapýya yönelen genç adam , kapýyý açtýðýnda karþýsýnda gördüðü kiþinin önünde bacaklarýnýn çözüldüðünü hissetti.
-Ýrem
-Sürpriz kocacýðým.
Bir heykel gibi olduðu yerde duran Cemil , kendisini kurtarabilecek bir kelime ararken, aðzýndan ancak “Senin burada ne iþin var.” Cinsinden bir mýrýltý çýktý. Kaþlarýný havaya kaldýran genç kýz eve girerek “Ne demek ne iþim var.” Diyerek çantasýný yere sertçe atýp koltuða oturdu.
“Hah boku yedik” diye iç geçiren Cemil , eþine dönerek “Yarýn geleceðini söylediðin için þaþýrdým” diyerek durumu toparlamaya çalýþtý. Dudaklarýný büzerek Cemile bakan Ýrem, “Aþk olsun .Beni gördüðüne hiç sevinmedin.” Diyerek baþýný cama doðru döndü.
“Vallahi sýçtýk” diye iç geçiren Cemil ,durumu toparlamak için Ýrem in yanýna gelerek genç kýzýn saçlarýný okþamaya baþladý.
-Hiç öyle þey olurmu. Bende yemek yemek için dýþarý çýkýyordum.
-Yahu yeni geldim.
-Boþver seni çok güzel bir yere götüreceðim.
-Yorgunum be Cemil
-Gel hadi.
Eþinin elinden tutarak yangýndan mal kaçýrýrmýþçasýna hýzla kapýya yönelen Cemil ,bir yandan ayakkabýlarýný giyerken ,diðer yandan göz ucu il Ýreme bakarak “Seni götüreceðim yeri çok seveceksin” diyerek gülümsedi.
Kaþlarýný çatarak koridora bakan Ýrem, Cemile dönüp “ Bari bir yüzümü yýkasaydým” diyerek kollarýný iki yana açtý. Ayakkabýlarýný giyerek iki elini beline koyan Cemil derince nefes alarak “ Ýrem amma da yordun beni.” Diyerek sesini yükseltti.
Kocasýna manasýz manasýz bakan genç kýz “Ýyi hadi çýkalým” diyerek apartmana çýktý. Cemil tam kapýyý örtecekdi ki içeriden gelen sesle, adeta heykel gibi dondu.
-Nereye gidiyorsun
Yavaþça baþýný arkaya çevirerek kendisine adeta bir savaþ uçaðýnýn hedefine kitlendiði gibi ,dik dik bakan Ýrem ‘e baktý. Yavaþ yavaþ kamburunu çýkararak “Açýklaya bilirim” diye mýrýldandý. Vücudunun aðýrlaþtýðýný omuzlarýnýn hýzla aþþaðý düþtüðünü hisseden Cemil “Vay anasýný” diyerek iç geçirdi.
Titreyen ellerini alnýna götüren genç kýz “açýklayacak bir þey yok.Sen zampara bile olamazsýn” diyerek cevap verdi.



MEHMET BURAK YÜKSEL





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atletik Vücutlu Sarýþýn Bayan

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adý Ayrýlýk
Kör Talih
Karanlýk Köle
Avelon Krallýðý : Son Savaþ (Bölüm 4)
... Ölüm...
Dolunay
Ýhanet
... Ayna...
Karanlýkta Yalnýzým
Susuzluk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlk Öpücük [Roman]
Ýstila [Roman]
Yaþ 38 [Deneme]
Para Para Para [Deneme]
Çoban [Deneme]
Efsane Olmak [Deneme]


mehmet burak yüksel kimdir?

fantastik roman türü yazarýyým ayrýca korku ve bilimkurgu romanlarýda yazarým

Etkilendiði Yazarlar:
adam fewer, ken grimwood,chuck hogan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet burak yüksel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.