..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzca sevgiyi öðret, çünkü sen osun. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Birkan ASKAN




21 Aralýk 2002
Bu Aþk Kimin  
Aþk’a çizdiðim hiçbir yüz..yüzüme benzemedi..

Birkan ASKAN


Söyle bana, usulca eðilerek zamandan..daha sessiz../bu aþk kimin..


:BGAA:
../Söyle bana, usulca eðilerek zamandan..daha sessiz.. /bu aþk kimin..

Hayýr, anlatmýyorum hiçbirþeyi../Beklemek böyle geçmiyor, aþk varken düþlerimde.. Daha yarým bir hayatýn merdivenleri, daha heyecanlý, her sabahtan.. eskimiþ ruhuna, kimbilir kaç hatýra sýðdýrmýþ bir evin hayalleri.. çaldýkça zamandan, geri getirilir mi çocukluðum.. /bilmeden aþk’ý..

Elma sepetinde, dalýndan koparýlmamýþ bahar tadý.. Soruyorum yine, /kimsesizliðim ile konuþmaya alýþtýðým hayatýn koridorlarýnda, /Sessizce, bir sönüp, bir yanýyorum florasanlarýn yerine.. Üþümüþ bir gri havadan, üzerime serpilen yalnýzlýk.. Bu kadar karamsar deðilim ama.. bu kadar karabasan bir ruhun duygularýnda.. /daha aþksýz..

Aþk’a çizdiðim hiçbir yüz..yüzüme benzemedi.. Oldukça uzakta, dumaný tüten evlerin pencerelerine siniyor özlemlerim.. Gözlerimi kýsarak görmeye çalýþtýðým bir sessizlik bu.. Bütün çocuklarýn iþaret parmaklarýnda ýssýzlýðý yollarýn.. /Iþýksýz.. /Kayboluþun anlamý../Bensiz../Nasýl da bekletiyor acýmasýzca.. aþklarýmý.. bütün kadýn adlarýndan daha renksiz..Nasýl da yakýyor içimi, sabýr köreltisi sabahlarýn koynunda../Suskunca.

Binlerce kadýn adýna, binlerce yaþanmamýþ bir öykü oluyor seviþmeler.. Okunan tüm kelimelerin, umarsýzca dokunuþu birbirine../Yasak savdýran bir törenin, izlerini arýyor mahkum sevdalar../Koparýlýp atýlamayan bir can çekiþ../Kaybedilmiþ bir sanrý../ Olmuyor desem de, yerini buluyor bütün taþlar../ Soðukluðunu dev aynalara vuruyor özlemlerim../Kýrýk cam parçalarýnda kalmýþ ruj izlerin../Silinmesiz../Hiçbir mevsimsiz..

En son nerede bu kadar düþünmüþtüm../ne kadar yanýltmýþtý beni yamalý düþlerim, aþk için../Kendime biçtiðim lacivert kaftanla, hangi kadýn ülkesinin sýnýrlarýnda batmýþtý gemilerim../Hangi rotasýný rüzgara teslim etmiþ, göremediðim gözden çalmýþtým ben bu aþk’ý sessizce../hangi sahilde ölmüþtü yengeçliðim..kendi sessizliðimden..Hangi dilden etkilenip yazmýþtým bu satýrlarý../Hangi dilden, yola çýkarak dinlemiþtim uzak sevdalarý.. /Birbaþýma kalmadan../sustuðunda gece..

Rengini simsiyah bir geceden geçiren../bembeyaz bir kardanadam../oluyorum þimdi ben../Bütün bir geceyi bekliyorum, bütünlerin dýþýnda, aþksýz..acýsýz..þimdi daha sessiz /dahasý hiç bir þiirde, böyle tariflenmeden.. binlerce yalnýzlýkla..birtek sensiz..

Binlerce kadýn adýna../susuyor gece../renklerini acýtan tarif..

Unuttuðun renkler yaðmalýyor yüzümü.. ve ben, bütün renkleri senden bekledikçe, gitgide senden etkilendikçe../utandýðým kelimeler kervanýnda..kendi zamanýmla çýplaklýðýný giyindiðim bu þehrin..ýþýklarýna býrakýyorum gölgelerimi../daha renksiz..

Anlamýný bilmediðim cümlelerde yargýlanýyor düþlerim../yazabilsem hani..nedir, nasýldýr diye sorgusuna çekileceðimi bildiðimden olsa gerek../ korkuyorum aþk’ýn ihanetinden..Ben olmazsam olmaz.. biliyorum..Anlamýný yitiren cümlelerle kýsýlýyor sesim..Eriyip gitmeden beyazlýðýnda her gecenin..Bir sonrasýna, fýrtýnasýnda suskun býrakan beni..

Floransa kýyýlarýndan geçiyorum yalýnayak.. /Dön yüzünü pencerenden denize.. /adalarýn yamacýndan salýnan düþlerimle..bu korunakta..ayarý yapýlmamýþ bir yürekle söylerken þarkýlarý..duruyorum iþte karþýnda.. /Kýlýcým güneþten daha parlak../Daha soðuk belki de../Yokluðunda.. /Bu ölüm..

Binlerce kadýn adýna, birtek sen çýkýyorsun karþýma../Aþk..(Sorulara soruyorum artýk bütün cevaplarý..) Hangisi daha önemli rollerin../Daha içten..oynandýðý varsayýlan bütün aþklarýn../Hangisi daha../sýð sularýnda kapýlmanýn sana../daha derin.. böyle koparýlmanýn../Uykularýmý hançerleyen bir perinin, pi (*) masalýnda..sýnýrsýzlýðýn bana../ (Cevaplarýndan kaçýyorum artýk bütün sonlarýn..bildiðim halde aþk’ý..) Yaþamadýðým kadar../böylesine..

Söyle hadi, birbaþýna kalmýþ olduðun, bu haritada daha çocuksu, daha olgun, daha yaþanmamýþ.. paylaþýlmamýþ ellerin.. /usulca eðilerek, yüzüme deðen yüzün .. /dudaklarýn..düþlerin..nefesin../isimsiz deðil elbette dediðim, gözlerinde saklanan yüzüm, gülüþüm, nefesim../yokluðuna tutunmanýn acýsýnda.. sesime mýhlanan sesin../Söyle bana, usulca eðilerek zamandan..daha sessiz../bu aþk kimin..


(*) Kilometresi yüzümün../çarpýmýndan çýkarýlan.. /mesafelerin..gizlenen harfine..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: daha çok.....
Gönderen: anzeli / Ýstanbul
30 Aralýk 2002
Kilometresi yüzümün../çarpýmýndan çýkarýlan.. /mesafelerin..gizlenen harfine.. kelimelerim kekeme.... güzel...çok güzel....

:: ya da kimlerin olmalý aþk..
Gönderen: pelin / izmir
24 Aralýk 2002
..öylesine sýcak ve içten satýrlar ki..bu soru bir þekilde bana sorulsaydý, bizim demek geçerdi içimden..yani öylesine yürekten sorulmuþ..her satýr arasýnda, bir önceki satýrý aratmayan duygular ve betimlemeler var..ve bu noktada bana sadece yüreðine sevgiler göndermek düþüyor Birkan..Güzel yazýyorsun ve her daim kaleminle kal..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýsmini unuttuðum bir zamandý
Aðlatan kadýnsýn sen

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Sarýlmak gelir içinden
Ýstasyon
Öldümse senin için öldüm
Sen hayatýn bir ucundasýn
Assos kýyýlarýnda iki melek
Suçlusun... /otur
Daha saklý bir yalnýzlýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.