..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgunluða eriþmemiþ þairler ödünç alýr, olgunluða eriþenler çalar. -George Eliot
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Emine Piþiren




14 Ekim 2013
Hastanedeydim - Ýkinci Bölüm -  
Emine Piþiren
-“Teyze sen daha önce mide kanamasý geçirdin mi?” -“Hayýr, ama iki kez mide ameliyatý olmuþtum.” Eyvah! Ya bu kez de benzer þey olursa! Ýnsan bilmediði bir konu üzerinde nasýlda kuþkulanýyordu. Peki, bizim bu kaygýlarýmýzý yok edecek kimlerdi?


:AJEA:
“Ýnsanlarla yüz yüze konuþarak her sorunu halledebilirsin; ama bazý insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuþacaðýný bilemezsin”. -P. Neruda-

Emine PÝÞÝREN
-“Odanýzý deðiþtireceðiz. Servisimize erkek hasta yatýrdýk, onu sizin odanýza alýp, sizi de iki kiþilik odaya nakledeceðiz.” Öfkemi dizginlemek kolay olmasa da kendimi bir hayli zorladým; ses tonumu yükseltmiþtim.
-“Hemþire Haným, bu ikinci oda deðiþiminiz. Odamýzý deðiþtirmek istemiyoruz. Hastamýz joker deðildir. Bizim dýþýmýzda bir çözüm bulacaðýnýza inanýyorum, hemþire haným.” Hemþire haným hiç beklemediði bu tepkim karþýsýnda ancak kaþlarýný çatabilmiþti. Teyzemin yattýðý odaya gidip, “odamýz deðiþmeyecek, üzülme teyzem, tamam mý?” diyerek onu sakinleþtirdim.

Karnýndaki dikiþ yerlerini hafiften tutarak, “kýzým midem çok bulanýyor,” diye inledi. Hemen kapýya yöneldim: “Hemþireyi çaðýrayým az daha sabret teyzeciðim,” dediðimde acýyla yüzünü buruþturup;
-“Akþam hemþiresini bekleyelim kýzým; þimdikiler oda yüzünden bize takmýþlardýr.” Demez mi?
Aklýma bile getiremeyeceðim bu yanýt karþýsýnda, “sen içini ferah tut caným teyzem, herkes sorumluluðunu bilmeli…” der demez soluðu yine ayný hemþirelerin yanýnda almýþtým:
-“Hemþire haným, hastamýzýn bulantýsý fazlalaþtý, üstelik aðrýsý da var. Bir bakar mýsýnýz?”
Kaþlarý çatýk hemþire hiç oralý olmadýðý gibi önündeki bilgisayarda sanki bir þeyler okuyormuþ gibi hareketsizdi. Sesimin tonu ve rengi hafiften kýrmýzý renge geçmek üzereydi…Yüzüm ýsýnmaya baþlamýþtý:
-“Beni duymadýnýz mý, size söyledim hemþire haným, hastamýzýn mide bulantýlarý þiddetlendi…”
Hafiften baþýný çevirip, “Tamam doktoruna telefon açarým,” dediðinde de ben de çaresiz odamýza yönlendim. Ve doktordan gelecek yanýtý yarým saati aþkýn beklerken teyzem iki üç kez kan ve safra kusmaya devam etmiþti. Endiþelenmiþtim. Üstelik de korkmaya baþlamýþtým: ‘Acaba mide kanamasý mý geçiriyordu? Neden kanama vardý?’ diye içsel kaygýnýn anaforlarýna çekiliyordum. Dýþýmdaki ben ise gayet sakindi. Teyzemin alnýný okþadým. Alný nemli ve soðuktu.
-“Teyze sen daha önce mide kanamasý geçirdin mi?”
-“Hayýr, ama iki kez mide ameliyatý olmuþtum.”
Eyvah! Ya bu kez de benzer þey olursa! Ýnsan bilmediði bir konu üzerinde nasýlda kuþkulanýyordu. Peki, bizim bu kaygýlarýmýzý yok edecek kimlerdi?
Kendi kendimi paniðe doðru körüklüyordum. Dayanamadým, üçüncü kez hemþire hanýmlarýn bulunduðu tarafa yöneldim. Neden geciktiklerini, þikâyetimizin þiddetle devam ettiðini söylediðimde, odamýzý deðiþtirmek isteyen hemþire oldukça sert tepkisini gösterdi:
-“Doktora telefon açacaðýmýzý size söylemiþtik. Anlamýyor musunuz siz? Þimdi hastanýza mide koruyucusu yapacaðýz. Siz karþýmdan çekilir misiniz?”
Ah, bu nasýl bir tavýrdý! Bu nasýl bir duygusal ataktý! Hem sorumluydu, hem de görev ihmalinde bulunan kutsal mesleðin meþalesini elinde tutan kiþi, nasýl da insanýn içine öfkenin korlarýný atýyordu. Kavgayý tetikleyecek bu bedensel ve sözel davranýþýnýn sonucunu hiç düþünmez miydi ki? Ýçime gönlündeki mancýnýkla fýrlattýðý öfke ateþi ile yanan yüreðimin acýsýna daha fazla dayanamamýþtým. Patladým..!
-“Siz hastasýnýz hemþire haným!”
-”Ne ben mi hastayým! Siz önce kendinize bakýn…”
-”Evet, siz hastasýnýz. Tabi ki, bende hasta olabilirim. Kabul…Çünkü günlerce gecelerce bu hastanedeyim. Uykusuz ve de yorgunum hemþire haným. Sizin bizi anlayacaðýnýzý düþünmüþtüm…Ama o izan yok sizde…”
-”Bakýn bana hakaret ediyorsunuz. Üstelik de þu an beni engelliyorsunuz. Çekin gidin karþýmdan..!”
-”Hemþire haným, emir kipi kullanamazsýnýz. Ben bir hasta refakatçisiyim, üzerinde durmamýz gereken de sizin tedavisini geciktirdiðiniz hastamýzdýr. Gereken yerlere sizi þikayet edeceðim.Ama önce þu hastamýzýn saðlýðýný düþünmemiz gerek miyor mu?”
-”Tamam, tamam…Nereye isterseniz þikayet edebilirsiniz.Vallahi þu an sizinle uðraþamam. Zaten iþim baþýmdan aþkýn… “
Sorumlu servis hemþiresi, daha fazla sözel dövüþemeyeceðini anlamýþtý: O salkým saçalak at kuyruðu saçlarýný sallayarak yanýmdan uzaklaþýrken, benim de ruh dengem bozulur gibiydi…Yüzüm ýsýnmaya baþlamýþtý. Sanki öfkemin fren balatalarý artýk tutmaz olmuþtu.Dayanamadým:
-”Hemþire Haným, siz gerçekten saðlýklý deðilsiniz..! Sizin acil bir ruh doktoruna görünüp tedavi olmanýz gerekir. Aksi halde bizim gibi daha çok insanýn canýný acýtacaksýnýz.”
Sesim servisin koridorlarýnda akisler yapmýþtý: Odalardan tek tek hasta refakatçileriyle birlikte meraklý hastalar da baþlarýný çýkartmýþlardý. Eyvah, eyvah! Korktuðum baþýma gelecekti..!

Devam Edecek.

Emine PÝÞÝREN



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gel Mezarýma Ýþe Oðlum
Biz Önce Beþ Kiþiydik
O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (Son Bölüm)
O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (3)
O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (2)
O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (1)
Davetsiz Konuk - 3 -
Anýlarýmýn Dallarýnda Bir Hüzün Tomurcuðu
Bana Ýnsanca Yaþamayý Öðrettiðin Ýçin Teþekkür Ederim Anne
Davetsiz Konuk - - - Son Bölüm - - -

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anne Cennette Yemek Var mý?
Yumurtaný Nasýl Ýstersin Caným, Rafadan mý Kafadan mý?
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 1 -
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 2
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 2 -
Aþýk Olmak Ýstiyor Musunuz?
Bu Çocuk Benim Deðil
Seni Seviyorum Iþýl
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? (Son Bölüm)
Vurgun Yedi Yüreðim!..

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Adamdan Saymýþýz [Þiir]
Ah Ulan Istanbul! [Þiir]
Çekinme Söyle [Þiir]
7. Didim Þiir ve Þairler Buluþmasý [Þiir]
Yaðmur Kuþu Suskunluðu [Þiir]
Hangi Dua Ýle Sana Gelelim? [Þiir]
Ýsterdim [Þiir]
Davetsiz Konuk - 1 - [Þiir]
Madem ki... [Þiir]
Git Demene Gerek Yok [Þiir]


Emine Piþiren kimdir?

Yazmayý, okumayý ve birikimlerimi paylaþmayý seven biriyim. Edremit'in yerel bir gazetesinin köþe yazarýyým. Bazý web sayfalarýnda da edebiyat adýna paylaþýmlarým yayýnlanmaktadýr. Sevgi ve ýþýk sizle olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Mehmet Emin Yurdakul, Nazým Hikmet, Aziz Nesin, Victor Hugo, Balzac, Leo Buscaglia, Eric Frrom, Irvýn Yalom, Dale Carneige, Doðan Cüceloðlu, Haluk Yavuzer...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emine Piþiren, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.