..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünya hayal gücünün tuvalinden baþka birþey deðildir. -Henri David Thoreau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > erdal divriklioðlu




29 Ekim 2013
Sizce Zaman Akýyor Mu?  
erdal divriklioðlu
Ormandaki vahþi hayat bile daha masum duruyor yanýmýzda.Oradaki yasa maðlup ve galip üzerine kurulu iken,kalanlar daha tutarlý ve net bir þekilde yaþamlarýna devam ediyorlar.Markalarýnýz vahþi çýðlýklarýnýz naralarýnýz olmuþ, ideolojileriniz en tepedeki zümrenin önünüze yem olarak attýðý sanal rahatlatýcý bir marmelat.


:ABAB:
Ýnsan zihni ne ister ki, çimlere yayýlmak, çay demlemek, çay demlerken tavla oynamak ve ailesi ile hoþ sohbetler edip huzurlu bir gün yaþamayý geçirmez mi aklýndan? GEÇÝRMEZ... Çünkü o insan zihni artýk öldü.

Bizim milenyumdan, teleskopla 1950,60 yada 70'li yýllara bakma hevesimiz var sadece.Oysa zaman deðiþti.Kendi kendimizle oynadýðýmýz.Ve hatta kendimize yapay ve yalan küçük cennetler kurarak saklandýðýmýz bir dünyadayýz.

Ve bazen geçmiþten,güncele saftan,þeytana doðru uzayan bu insanlýk öyküsünde toptan yapýlan gizli bir deneyin parçasý olduðumuza inanmamak için hiç bir neden kalmýyor.

Çünkü insanlarýn dna'sýyla oynamak için illaha da onlarý fiziksel anlamda canavara dönüþtürmenize gerek yok.
Pekala insanlarýn zihni'nde evrimler gerçekleþtirerek deðer yargýlarýndan kopararak onu bir canavara dönüþterebilirsiniz.

Kaldý ki þu ana kadar aramýzdan hala bir süperman çýkmadýðýna göre ilgilenilenin beden kapasitesinden daha çok zihinsel ve ruhsal tarafta olduðunu söyleyebiliriz.

Beden kapasitesi de belki peþi sýra gelecektir.

Çevrenize bir bakýn, þaþýrmak için artýk herhangi bir nedeniniz kalmadý.Herþeye kulak aþinalýnýz var.Hatta eskiden Ahlaki çöküntü olarak algýladýðýnýz herþeyi bir hap gibi yutmaya her an hazýr gibisiniz. Yaþama rehin alýnmýþ canlýlar gibi yaþýyor.Sýrf yaþamak için, yaþatmaktan vazgeçmeye baþlamýþýnýz. Yaþamak ve ayakta kalmak düþüncesi ile arkanýzý her an dönmeye hazýrsýnýz. Ormandaki vahþi hayat bile daha masum duruyor yanýmýzda.Oradaki yasa maðlup ve galip üzerine kurulu iken,kalanlar daha tutarlý ve net bir þekilde yaþamlarýna devam ediyorlar.Markalarýnýz vahþi çýðlýklarýnýz naralarýnýz olmuþ, ideolojileriniz en tepedeki zümrenin önünüze yem olarak attýðý sanal rahatlatýcý bir marmelat.Her birimizin arasýna teftiþe çýkan gizli bir gölge salýnmýþ gibi.Ya þimdi, ya sonra ne zaman beni küçük kutumdan çýkartacaklar diye düþünürken, Çýkartanýn "Ýþte gerçek bu küçüðüm" demesinden korkar olmuþuz.

Kalabalýklara karýþmak,tekil ve durgun bir zamanýn kýrýnganlýðýnda acý veriyor.Tek baþýna kalmanýn büyüsü ile yanýp tutuþurken yer bildirimlerimizle varolduðumuzu kanýtlýyoruz. Nostalji kendi zihnimize kýsa ve rahatlatýcý bir yolculuk gibi.

Zihnimize asýlý kalan ve yanýp sönen görünmez dev tabelalardan sesleniyor bize hayat.Deðiþim diye yutturulan masaldan asýl gerçek dünya cehenneminden bahsetmiyorlar bile.Deðer yargýlarýnýzýn üzerinde tepiniyorlar,zorluyorlar soru iþaretleri ile kalkýp,ünlemlerle yatmaya devam ediyoruz.Sýnýrsýzlýðý vaad ediyorlar,sýnýrsýz haz,sýnýrsýz tüketim ve boþ bir çöp kutusu olarak yaþaman gerektiðini söylüyorlar.Bilançolar kahkalarýnýza kilitli.Yeni hedefler sersereme çevrilen yüzde ile eþ deðer.Öte yandan her yerde kan akýyor.Ýnsancýl olan ne varsa hepsini akýtýp,içini boþaltmak için çabalýyorlar.

Sizce zaman akýyor mu?
Yoksa suyun altýnda mýyýz?...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Boþ Sayfa
Manken, Maske, Kovan
Yaþasýn Çorba ve Burun Karýþtýranlar! Yaþasýn Özgür Halkýmýn Avam Olmayan ve Her Sýnýf Tarafýndan Rahatça Uygulanan Þeyleri.
Kayboldum.
Çok Yaþamaz.
Gitti.
Sayýklamalar... 1

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sürtük.
Ýdeoloji
En Sýký Takip Ettiðim Þey Yere Düþen Kavanoz Kapaðý ve Bozuk Para.
Ruhani Týrpanlar
Ne Komik Geliyor Bana Þimdi Evrensel Bireyselizm
En Kýsadan Hisse (2)
Masumiyet Çaðý
En Büyük Müzakerem Ýnsanlar.
En Kýsadan Hisse (3)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Humanarþist 2 [Þiir]
Kakavanlar [Þiir]
Madenci [Þiir]
Gözyüzü [Þiir]
Humanarþist [Þiir]
Takipdeydik. [Þiir]
Ben Senim,sen Aþk... [Þiir]
Mülteci [Þiir]
Yetmez! [Þiir]
Çelik Devrimi [Þiir]


erdal divriklioðlu kimdir?

Yazdýklarým ve yazacaklarýma dair. . .

Etkilendiði Yazarlar:
En iyi etkinliðim yazmaya kaçýþlarým...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © erdal divriklioðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.