..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Vildan Sevil




8 Kasým 2013
Öðrenci Evlerindeki Çocuklarýma, Ahlak ve Namus Üzerine Naçizane Önerilerim…  
Sevgili çocuklarým, sakýn unutmayýn, bu ülkede, namus denilen þey KADINLARIN iki bacaðý arasýnda bulunan genital organa baðlýdýr. Son on yýldýr bu namus kavramý, kadýnýn saçýnýn teline, elinin ayaðýnýn görünmemesine doðru AÇILIM yapýyor.

Vildan Sevil


Kutsal aileyi bozmadan doyum saðlamanýn bir yolunu daha öðreteyim size. Çok yakýn dostunuz olan baþka bir ailenin, bir akrabanýn kadýný ya da erkeði ile iliþki, oldukça kolaylýk saðlayacaktýr size. Eþlerin hepsi bilebilir olan biteni. Gizli, sözsüz bir anlaþmayla yürür iþler. Eþlerden birisi ya da ikisi çýngar çýkaracak olursa, iftiracýlýkla suçlamanýz en geçerli yoldur. Yeter ki yatakta yakalanmayýn. Yatakta enselenmemek bütün mesele. Unutmayýn, namus iki bacak arasýndadýr.


:AEHI:
Benim güzel çocuklarým!

Adýna Türkiye denilen, güzeller güzeli bir talan coðrafyasýnda yaþýyorsunuz. Ailenizin diþinden týrnaðýndan arttýrdýðý paralarla ve güzel umutlarla üniversiteye girdiniz. Sýnavlarý kazanýp üniversiteye kapaðý attýðýnýza göre hepiniz akýllý çocuklarsýnýz. Kanýn deli deli dolaþtýðý, duygularýn ve aklýn doruklarda gezindiði en güzel yaþlardasýnýz. Tatlý bir delilik ve coþkuyla, ýþýl ýþýl, cývýl cývýl bir öðrenme, kendi yaþamýnýzý kurma telaþý içindesiniz.

Bilirim bu yaþlarda öðüt dinlemek hiç hoþuna gitmez gençlerin. Bir kulaktan girip diðerinden çýkar sanýlýrsa da kalýntýlarýný belki de tümünü ilerde mutlaka anýmsanýr yine de. “Ah, of, keþke…” dersiniz anýmsadýkça.

Ben sizlere öðüt vermeyeceðim. Ama önerilerde bulunacaðým. Hani þu öðrenci evlerinde, yüce toplumumuzun, yüce devletimizin ve hükümetimizin, yüce baþbakanýmýzýn namus ve ahlak anlayýþýndan sapmamanýza yardýmcý olmaya çalýþacaðým.

Ýster ciddiye alýn, ister almayýn, benden söylemesi, gerisi size kalmýþ.

Sevgili çocuklarým, sakýn unutmayýn, bu ülkede, namus denilen þey KADINLARIN iki bacaðý arasýnda bulunan genital organa baðlýdýr. Son on yýldýr bu namus kavramý, kadýnýn saçýnýn teline, elinin ayaðýnýn görünmemesine doðru AÇILIM yapýyor.

Bu açýlýma uygun olarak, þimdiki aþamada yapmanýz gerekenler bana göre þunlar:
En kýsa zamanda, öðrenci evlerinde, kýt kanaat yaþayarak aþýnýzý ekmeðinizi bölüþüp gitarýnýzý çalýp þarkýlarýnýzý söyleyerek okulu bitirmeye çalýþmaktan vazgeçin. Hele de aþýk olursanýz, özgürce, saygý, sevgi temelinde birlikte olmaya kalkýþmaktan derhal vazgeçin. Aþkýnýz bitip de sevginiz tükenirse yine dürüstçe “Buraya kadarmýþ” deyip dostça ayrýlmayýn.

Peki ne yapacaksýnýz? Açýlým iyice geniþleyip derinleþinceye kadar, þimdilik büyüklerinizin uyguladýðý yöntemlere devam edin.

Kýz ya da erkeksiniz, fark etmez, hali vakti yerinde birini eþ olarak seçin. Hemen kutsal aile kurumunu kurun. Böylece önce kendinizi garantiye alýn. Sonra da canýnýzýn istediði/istedikleri ile ama mutlaka GÝZLÝLÝÐE ÇOK ÖNEM VEREREK kaçamaklar yapýn. Aslýnda burasýný biraz abarttým galiba. GÝZLÝLÝÐE ÖNEM, þimdi eskisi kadar önemli deðil. Toplumumuz gizliymiþ gibi görünmesine de razý artýk. Dindarlaþýp muhafazakârlaþtýkça hoþgörü sýnýrlarýmýz oldukça geniþledi. Tabi eþlerin birinde ya da ikisinde de feodal iliþkiler aðýr basýyorsa, cinayetlere kurban gitmemek için çok dikkatli olun. Kadýnlar çoðunlukla kurban gitmekle birlikte, bu korkuyu taþýyan erkekler, az sayýda da olsa var.

Eþiniz, çok dürüst, aptal deðil ama çok temiz, size inanan, vicdaný derin, hali vakti yerinde bir eþ ise sýrtýnýz kolay kolay yere gelmez. Unutmayýn, ÝNSAN DENEN VARLIK, KÖTÜLÜÐÜNÜN SINIRLARINI, ANCAK KENDÝSÝNDE OLAN KADAR TANIR. Eþinizin geri zekalý olmasý gerekmez size kanmasý için. Zeki biri de olabilir. Sadece, insan denen varlýðýn kullanabileceði þiddetin çeþitliliðini, insan sinsiliðinin, içten pazarlýklýðýnýn sýnýrlarýnýn nerelere varacaðýný bilemez bu tipler. Böyle birini yakaladýnýzsa yaþadýnýz. Ýlk iþiniz alabildiðine güveni saðlamaktýr. Güven saðladýktan sonra, o zavallý, zaman zaman kuþkular duysa da sizin, kurnazlýða odaklanmýþ zekanýzla baþ edemez. Kendisinin asla yapamayacaðý þeylerin ona yapýlacaðýný düþünmez. Hatta mutsuzluk ve kuþku içini kemirse de eksiði, suçu kendinde arar durur. Bir türlü kötülüðü size yakýþtýramaz, yakýþtýrsa seçiyle yüzleþemez, çocuklarý düþünür, toplumsal tepkiyi göze alamaz falan filan…

Bu rahat ve özgür(!), çok namuslu(!) yaþamýnýzýn süresini uzatmak sizin hünerinize kalmýþtýr artýk. Bu arada bol bol mazlum ve maðduru oynarak malk mülk elde etmeyi de ihmal etmez tabi sizin gibi zeki biri. Böyle bir yaþamýn verdiði içselleþtirilmiþ mutlulukla(!) kuþkusuz iyi bir anne, iyi bir baba profili çizeceksiniz, herkes parmak ýsýracak size. Çünkü, kuþkularýný ve mutsuzluðunu içe gömerek bastýran eþinizin, sizin foyanýz meydana çýkana kadar ya da kuþkularý galebe çalana kadar gýký çýkmayacaktýr. O da baþka ama trajik bir oyunu oynamaktadýr.

Baþka bir öneri… Zeki çocuklarsýnýz ya… Eþler arasýnda anlaþma saðlayýn. Kutsal ailenizi þirket gibi düþünün. Geliriniz üzerinden eþit paylaþým ama yaþamlarýnýz özgür… Nasýl, beðendiniz mi? Üst gelir gruplarýnda yaygýn bir model. Çok da çaðdaþ(!) üstelik deðil mi? Çocuklarýnýz da zevk ü sefaya alýþacak, kafasýna göre takýlacaktýr nasýlsa… Sýnýrsýz özgürlük… Buyrun!…

Bunlarý beðenmediniz mi?... Ýleri muhafazakâr ve dindar toplumlarda çare tükenmez çocuklarým.
Kadýnsanýz, örtünüp eve kapanýn. Kumalar gelecektir nasýlsa… Kardeþ kardeþ geçinir, canýnýz isterse seviþirsiniz de... Erkeðiniz, kümesteki horoz misali, ayný ya da ayrý evlerde istediði kadýnla birlikte olurken, siz en lüks mallara gark olur, 4x4’lerde fink atarsýnýz. Adamý atlatabilirseniz (Nasýlsa bir yolunu bulursunuz.) siz de dilediðiniz gibi aþký yaþarsýnýz namusunuzla. Bol bol da çocuk doðurun, talan ticaretinin bereketiyle büyüyüp gideceklerdir çocuklarýnýz. Yeter ki GÝZLÝLÝÐE önem verin, kutsal aileyi bozmayýn.

Kutsal aileyi bozmadan doyum saðlamanýn bir yolunu daha öðreteyim size. Çok yakýn dostunuz olan baþka bir ailenin, bir akrabanýn kadýný ya da erkeði ile iliþki, oldukça kolaylýk saðlayacaktýr size. Eþlerin hepsi bilebilir olan biteni. Gizli, sözsüz bir anlaþmayla yürür iþler. Eþlerden birisi ya da ikisi çýngar çýkaracak olursa, iftiracýlýkla suçlamanýz en geçerli yoldur. Yeter ki yatakta yakalanmayýn. Yatakta enselenmemek bütün mesele. Unutmayýn, namus iki bacak arasýndadýr.

Bunlarý beðenmediniz mi?... Beðenmediyseniz, ne bulursanýz yetinin, katlanýn, boyun eðin. Daha ne diyeyim? Her þeyin nedeni ve sonucu takdiri ilahi deðil mi? Dine verin kendinizi evlatlarým, dine verin… Cennet, kýnalý mumlu davetiyelerle sizleri çaðýrýyor. Dine, ibadete verin kendinizi. Terapi yerine geçer. Bu dünyadaki çilenizin ödülü öteki taraftadýr, sakýn unutmayýn.

Zaten iyice þýmardýnýz, azýttýnýz siz. Gençlere pek toz kondurmayan beni bile kýzdýrmaya baþladýnýz.

On sekiz yaþýna geldik diye, neymiþ o öyle?... Kýzlý erkekli bir araya gelmeler… Aþýk olmalar… Ruhunuzun, aklýnýzýn ve bedenininizin isteklerini, iki özgür insanýn iradesiyle ölünceye kadar ya da aþk, sevgi bitene kadar doyurmaya kalkmalar… Aþk, sevgi bittiðinde karþýlýklý oturup, dostça ve dürüstçe “Buraya kadarmýþ” deyip ayrýlmalar da ne demek oluyor?... Büyük namussuzluktur, ahlaksýzlýktýr bu çocuklarým, zinhar yapmayýnýz.

Diyelim ki böyle aþk/aþklar yaþadýnýz. Sakýn yaþadýklarýnýzý onurla taþýmaya, size yanlýþ gelse de bu anlayýþlarla mücadele etmeye kalkmayýn. Erkek, “Elimin kiri” desin, o ellerini kirletip dursun varsýn. Kýzlar da bir koþu gidip bekâret zarlarýný gizlice diktirip dursun. Kutsal ailenin kuruluþunda, o çarþafa þakýr þakýr akmalý o al kanlar… Namus, ahlak, özgürlük, özgürleþme dediðin iþte böyle olur.

Bakýn, beni dinlemezseniz “Namus açýlýmýný geniþletip derinleþtirmek, yüce devletimizin boynunun borcudur. Dindar ve muhafazar nesillere halel getirtmeyiz.” diyecekler pek haklý olarak. Ahlak zabýtalarýný arttýrýr, yetkilerini geniþletir, eylemleri deðil ama gizliliði ihlal edenlerin canýna okur yüce devletimiz, benden söylemesi.

Yüce devletimiz öyle güçlüdür ki ona sýðýnmýþ, emanet edilmiþ çocuklara bile haddini bildirir. Ne yani, sizin gibi on sekizini bitirmiþ gençlere mi göz yumacak?

Örneðin zeka özürlü ya da yaþý pek küçük kýzlar, devlet memuru, parti baþkaný kocaman adamlarý “Bana tecavüz edin, bana tecavüz edin” diye çaðýrýr, adamlarýn baþýný zorla belaya sokar bu ülkede. Þimdi yüce devletimiz, bu þýllýklarý cezalandýrmasýn da ne yapsýn? Koskoca anlý þanlý adamlarýn namusuna halel mi gelsin?

Bu þýllýk kýz ve oðlan çocuklarý, öyle berbat yaratýklar ki Pozantý, Antalya, Þakran cezaevlerindeki, Çocuk Esirgeme Kurumu Yurtlarýndaki görevlileri bile baþtan çýkarýyor, “Tecavüz edin, iþkence yapýn zevkten dört köþe oluyoruz” diye çýðýrýyorlar. Zavallý görevliler de dayanamýyor iþte.

Yatýlý pansiyonlar, Yatýlý Bölge Ýlköðretim Okullarý böyle edepsiz çocuklarla dolu. Ama evvel Allah devletimiz, bu þýllýklarýn komplosuna kurban giden görevlileri, bu namussuzluða kurban etmeyecektir elbette, etmiyor da…

Sevgili çocuklarým, siz siz olun, aklýnýzý baþýnýza devþirin.

Böyle namuslu, böyle ahlaklý olun, kutsal aileler kurun. Kurun ki gelecek nesiller de böyle yetiþsin. Sömürüyü, emeðin hakkýný, savaþlarý, vurgunlarý, talanlarý önemsemesin. Böyle kutsal aile, böyle kutsal inançlar, böyle kutsal devletler sonsuza deðin baki kalsýn.

Size pekçok baþka örnek ve öneriler de getirebilirdim ama yazý uzadý. Hem caným, birazý da yaratýcýlýðýnýza kalsýn deðil mi?

Ama unutmayýn sakýn! GÝZLÝLÝÐE ÖNEM VERÝN.

Toplumumuz, herkesin bildiði sýrlarý saklamak, ikiyüzlülük, yalana sýðýnmak, inkâr etmek, üç maymunu oynamak gibi pek insani erdemlerle donatýlmýþtýr. Ýnanýn, uyum saðlamakta güçlük çekmezsiniz, baþarýrsýnýz.

Size kolay gelsin yavrularým, kolay gelsin!

NOT: Tecavüz, ahlak, namus, yargý üzerine diðer yazýlarýmýn kronolojik sýrayla linkleri :

Tecavüz Meþru mudur? http://www.izedebiyat.com/yazi.asp?id=96557

http://blog.milliyet.com.tr/n-c-----n-c-----n-c-ler-----hepimiz-tecavuzcuyuz----/Blog/?BlogNo=332778

http://blog.milliyet.com.tr/yine-tecavuze-ugradim--yine-tecavuz-ettim-/Blog/?BlogNo=346594

http://blog.milliyet.com.tr/haram--helal--tecavuz--rojava-/Blog/?BlogNo=424745

08.11.2013
Vildan Sevil

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Böyle baþa böyle tarak
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
24 Kasým 2013
Yazýnýz baþlýktaki deyimin açýlýmý olmuþ. Çok güzel ironiler sergilemiþsiniz. Namus bacak arasýndan çýkmadýðý sürece , daha çok böyle yazýlar yazýlacak gibi... Teþekkür ve saygýlar... /// Teþekkür ederim deðerli Þakarcan. Saygýlar...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Referandum Gününden Hoþ Sedalar
30 Mart 1972 Kýzýldere Katliamý (Dev, Baþ Ýstiyor/ G. Akýn)
Birgün Ben, Belki Bir Sýðýrcýk Kolonisinin Ýçinde, Belki Yýldýzlarla Birlikte Göklerde…
Sultanahmet"ten Femen Geçti Amma!.. Biz Ne Anladýk Bu Ýþten?
18 Mart 1915. Çanakkale O Gün Geçilmedi. Ya Bugün?
Tahir Elçi ve Kendi Masumumuz, Kendi Mazlumumuz
Twetter’dan Esinlenerek 32 Kýsým Tekmili Birden Sorular
Almanya, Hollanda, Türkiye Gerginliði ve Ah Þu Benim Þeytan
Ah Sevgilim, Aþkým Benim! 14 Þubat’ta Nerelere Gidelim?
Ýçeri Alýnan Gazeteci Sayýsý Altmýþ Olmuþ = Ben Bu Filmi Çok Gördüm

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
N. Ç!.. N. Ç!.. N. Ç"ler!.. Hepimiz Tecavüzcüyüz!..
Geçmiþin Ýzdüþümünde Bir Kýsýr Döngü
Ýzedebiyat Üyelerine Açýk Mektup: Koþun, Face Dayatmasýna Karþý Durun!..
Erkek Egemen Toplumdan Erkek Dininin Egemen Olduðu Topluma
Ýzedebiyat Yönetimine ve Üyelerine Açýk Mektup
Cumhuriyetin Rövanþý Ya da Þeriata Doðru Adým Adým Mý?..
Teslis Sendromu >> Ücretsiz E - Kitap: Hulki Can Duru
Savcý Mehmet Kiraz, Þafak, Bahtiyar, Elif… ve Dün, Bugün, Yarýn…
Elsa"nýn Gözleri, Yeni Bir Çeviriyle Þiir Dünyamýzda = Hulki Can Duru: Fransýzca Aslýndan Elsa"nýn Gözleri
Kadýn Sorunlarý, Piyasa ve Üreme Organlarýmýz/ (8 Mart Yazýlarý - IV)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Duruþma [Þiir]
Dedem Düþlerime Giriyor [Öykü]
Çocuklarýn Çýðlýðýndan Göklerin Týlsýmýna [Öykü]
Dolunayda Uyku Tutmaz [Öykü]
Ýlk Sosyalist Muhtar Fevzi Aðabey [Öykü]
Oy Madimak, Madimak!.. Sen Artýk Türkülerle Deðil, Ateþlerle Anýlmaktasýn [Öykü]
Düþselin Gerçeðinde, Gerçeðin Düþselliðinde [Öykü]
Ben Ölürken [Öykü]
Gece, Mehtap, Selene, Apollon ve Ben [Öykü]
Aþk"a Geldin, Hoþ Geldin!.. [Öykü]


Vildan Sevil kimdir?

Koþuþturmaktan yoruldu. Altmýþýndan sonra, çok yabancýsý olduðu teknolojiyle, sanal ortamda kalem oynatmaya kalktý. Ýletiþim kurmak, duygu, düþünce, birikim paylaþmak, genç kuþaklardan yeni þeyler öðrenmek istedi. Yazarlýk deneyimine burada adým attý. Ýþte böyle sýnýr tanýmaz bir "dinazor ". . . Baþarýr mý acaba ?

Etkilendiði Yazarlar:
Marx, Engels, Freud, Nietzsche, Adorno, Horkheimer, Foucault, Antik Grek, Rus , Fransýz yazýný, Amado, Marquez, Llosa, Asturias, Lübnanlý Amin Maalouf...Elbette Nazým, Aragon, Neruda ve nice ozan/þair...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Vildan Sevil, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.