..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Pek çok doktorun yardýmý ile ölüyorum. -Büyük Ýskender
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Özcan Nevres




20 Eylül 2001
Aðlatan Anýlar  
Özcan Nevres
Hýçkýrýklarým boðazýmda düðümleniyor. Öylesine aðlamak istiyorum ki. Hem de hýçkýra hýçkýra


:CHCD:
          Sen, sen yine sen. Sensizliðin kararttýðý gönlüm acýlar içinde. Belki sensizlikten kurtulmanýn tek çaresi ölmek. Sensiz ölmek zor geliyor bana. Ölümü düþledim hep, seninle el ele. Gönül dolusu sevgilerle, seninle beraber ölmek.... Yaþamak güzel þey ama, seninle beraber olamadýktan sonra, yaþamak niye gerekli olsun ki. Sensiz yaþamaktansa ölmek tek kurtuluþ olsa gerek.
     Aðlýyorum yine sensizliðime. Göz yaþlarým sicim, sicim. Göz yaþlarýmý saklamak istiyorum kadehimle. Bir dikiþte içiyorum içkimin tümünü. Genizim, içim yanýyor cayýr cayýr.Etrafýmda sarhoþ olmuþlarýn neþeli, þen kahkahalarý. Onlarýn sevip te kavuþamadýklarý birileri yok mu acaba. Terkedilmiþliðin acýsýný hiç tatmamýþlar mý. Bende göz yaþý, onlarda kahkahalar dolu dolu. Hýçkýrýklarým boðazýmda düðümleniyor. Öylesine aðlamak istiyorum ki. Hem de hýçkýra, hýçkýra.
     Meyhanenin kapanýþ saati geldi yine. Hesabý ödeyip çýktým meyhaneden. Ayaklarým yine beni, seni doyasýya öptüðüm o kuytu yerlere sürüklüyor. Kumlara bata çýka ilerliyorum sahilde. Karanlýklara kaçýyorum hayalinle baþ baþa kalabilmek için. Kayalýklara ulaþtýðýmda, çöküyorum bir kayanýn dibine, sýrtýmý dayýyorum bir kayaya. Ayaklarýmý uzatýyorum kumlara ve seni düþünüyorum
     Bir bankta oturuyorduk yan yana. Karanlýk , aþkýmýzý tüm gözlerden gizlercesine çökmüþ üstümüze. Bir kedi uysallýðýyla baþýný dayamýþtýn göðsüme. Saçlarýný okþuyordum. Dudaklarýmý gezdiriyordum yumuþak saçlarýnýn üstünde. Kolumu ensenden dolayarak elimi çenene getirdim. Gözlerini diktin gözlerimin içine. Eðilip dudaklarýmý, dudaklarýna kilitledim. Soluðumuz tükenene dek öpüþtük. Öpüþmemizin hiç bitmemesini istiyorduk. Derin bir nefes aldýktan sonra yine birleþti dudaklarýmýz. Ýkimizin de kalbi yerinden fýrlayacakmýþ gibi atýyordu. Heyecandan ikimiz de ölebilirdik. Keþke ölseydik. Ayrýlýðýn acýsýný tatmamýþ olurduk böylece.
     Dudaklarým takýlý kaldý, hayalimdeki dudaklarýna. Öptüm, öptüm doyasýya. Soluk almak için öpmeye ara verdiðimde, yeter, yeter artýk kanatacaksýn dudaklarýmý diye inliyordun. Eteklerini sýyýrýyorum yukarýya. Bacaklarýný diz kapaklarýný okþuyorum. Elimi itip eteklerini aþaðýya indirmek istediðinde yuvarlanýyoruz gecenin serinlettiði kumlarýn üstüne. Dudaklarým gerdanýnda, kulak memelerinde, omuz baþlarýnda. Yapma, yapma diye inliyorsun. Kendimizden geçiyoruz saatlerce. Zamanýn durmasýný istiyoruz. Bedenlerimiz biri birine kenetlenmiþ, sonsuza dek öylece kalmayý arzuluyoruz ikimizde.
     Bir düðünde dans ediyoruz kendimizden geçercesine. Ne kadar da yakýþýyorlar biri birlerine diye sesler geliyor kulaklarýmýza. Göz kýrpýyoruz biri birimize. Mutluluktan uçuyoruz.
Bir yazlýk sinemanýn locasýnda sarmaþ dolaþ olmuþuz yine. Þiþt bak , bak seninkiler yine orada diyen tanýdýk sesler geliyor kulaklarýmýza. Kimi sevecen, kimi hasetlikten çatlarcasýna. Daha sýký sarýlýyoruz biri birimize. Ýyi günler an gibi gelip geçti. Ben acýlarýmla baþ baþayým. Sense bir baþkasýnýn koynunda, mutlusundur da.
     Nasýl da bu kadar tez unuttun her þeyi. Unutmak çok mu kolay. Bir dünya yýkýlýr, yerine yeni bir dünya kurulur derler, hem de umutlarla dolu. Seninki de öyle mi oldu. Yoksa bana olan sevgin yalan mýydý. Dün eþinin kolunda çok mutlu gördüm seni. Beni gördüðünde nispet yapar gibi gülücükler yaðdýrdýn eþine. Sanma ki yýkýldým. Seni kaybetmek yüzünden çektiðim acýlara yandým. Unutacaðým seni. Ben de senin gibi bir baþkasýnda bulacaðým mutluluðu. O zaman da sen kahrolacaksýn.
     Beni terk ettiðinde her þeyin bittiðini zannetmiþtim. Ölümü bile arar olmuþtum. Dün her þeyi deðiþtirdi. Yeni bir dünya için gönlümün ustasýný hemen aramaya baþlayacaðým.

                                             Özcan NEVRES                              



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Onu Ölesiye Sevmiþti
Severek Ayrılalım
Neden Terk Ettin
Güz Gülleri Gibi
O Yalancının Biriydi
Aþk Bu Mudur
Ölümüne Aşk
Unutulmayan acý
Aþk Nedir
Ýlk Aþk

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Muhabbet Kuþlarý Nasýl Üretilir
Mutluluðu Ölümü Ararken Buldu
Mustafa Efe
Bir Zamanlar Ben De Politikacýydým
Baðýmsýz Aday Deli Osman
Tarýmda Neden Ýlerliyemiyoruz
Bebek Can
Giritli Nevres Cafer Aða
Çýldýrtan Aþk
Yasak Aþk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Acýlarla Yaþamak [Þiir]
Özleyiþ [Þiir]
[Þiir]
Bir Dosta Mektuplar 1 - 12 [Þiir]
Sevgiliye [Þiir]
Seni Düþündüm Yine [Þiir]
Alýn Götürün Beni Dalgalar [Þiir]
Ah Bu Sensizlik Yok Mu [Þiir]
Bir Rüzgardýr Yaþamak [Þiir]
Uyan Be Memet [Þiir]


Özcan Nevres kimdir?

1958 de gazetecilige basladim. O zamandan beri yazmaktayim.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Ümit Yaþar Oðuzcan Fazýl hüsnü Daðlarca


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Nevres, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.