..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Iþýk verirseniz, karanlýk kendiliðinden yitecektir. -Erasmus
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sürrealizm > Edibe Toðaç




8 Ocak 2014
Görünmeyenler...  
Edibe Toðaç
http://sayfamdakalancumleler.blogspot.com/


:AEFH:
Ýçimizdeki sese yönelmekten, neden bu kadar korkarýz diye söze girdi bir anda Anna. Bense ona gülümseyerek, Dýþarýdaki sese o kadar çok alýþtýrýldýk ki þimdi kendimize dahi yabancýyýz dedim. Dýþarýsý çok soðuk fýrtýna,yaðmur,anlaþýlan o ki, doða iþleyiþini tam anlamýyla sürdürmekte kararlý. Üþümekle birlikte, sýcak bir his kaplýyor o anda içimi,bu aþkta duyduðum bir hazda deðil üstelik ,anne sevgisinden aldýðým hazda deðil, yada baba sevgisinden, belkide bir dostun sevgisiydi, hayýr bu hissiyat onlardan hiç biri deðildi. Bu doðayla vede yaradýlýþýmla, baþbaþa kalmanýn, kalabilmenin verdiði muhteþem bir histi. Bizi neden buraya býraktýlar sence dedi Anna ,yüzüme endiþeli bir bakýþla. Hissediyor olmalýsýn dedim, ayný türün örneðiyiz sonuçta. Hissetmekmi neden ve neyi.Bir an için gerçekten mantýðýmla vede algýmla dünyada yapayalnýz oduðumu hissetmeye baþladýðým anda; Anna yüzüme gülümseyerek, þaka yaptým, hissediyorum elbette, doðanýn kapý ardýndaki iþleyiþini, havanýn gürlemesini, yaðmurun damlalarýný, kuþlarýn sýðýnacak yer aramalarýný.. Yalnýz deðilsin dedi bana teskin edici gözlerle bakarak. Saatlerce ona bakabilirdim ama yanýþ anlaþýlmaktan korktum. Bir ruhun kendini sevmesini ve sadece kendine güvenmesini anlayabilirim dedi,samimi bir dille. Sanki beni sýnýyor gibiydi,ondan korkmuyordum sadece alýþmaya çalýþýyordum bu duruma. Profesörler bizi bir haftalýðýna buraya kapatmýþtý. Siz dahiler demiþlerdi, siz kimlikleri vede kiþilikleri sorgulanmasý gerekenler, sizi istediðiniz dünyanýn, o saf ve hala bir yerlerde temiz kalmýþ tarafýna havale ediyoruz. Buna evet dediðimiz için buradaydýk,üstelik daha öncede hiç tanýþmamaýþ ve bir arayada gelmemiþ getirilmemiþtik. Rüzgarýn sesi gittikçe þiddetleniyordu ,caný yanmýþ ve kapana kýsýlmýþ bir kurt gibi adeta ulumaktaydý rüzgar, ve beraberinde de akþamý getirmekteydi. Þömineye göz attýðýmda odunun sönmek üzere olduðunu fark ettim bir anda. Diðer odaya girip odunlarýn olduðu yeri aramaya baþladým. Bu dýþarýdan bakýnca küçük gibi görünen, ama aslýnda epeyce bir karmaþýk duran ahþap evde, neyin nerede olduðunu yeni geldiðimiz için henüz kestirememekteydik.Ben odada odunlarýn yerini arar iken Annanýn gölgesi ýþýðýn etkisiyle önüme düþüverdi. Sanýrým aradýðýn þeyi diðer odada buldum,burada sadece yiyeceklerimiz var dedi.Bunu söylerken kendinden pek bir emindi. Elbette dedim ve sallana sallana gri koltuðuma kadar gidip uzandým. Neden gri dedi, biliyorsun hepimizin bir rengi vardýr, mesela benimki turuncu, gördüðün gibi dedi,yani benim koltuðum turuncu dedi. Öyle istedim dedim, ama bu içini daha fazla karartmazmý dedi,ben sadece gerçeklere bakarým dedim.
Anlýyorum elbette, daha buraya geldiðimizin ilk saatlerinde bana ayný türün örneði olduðumuzu hatýrlatmýþtýn dedi. Sadece neden daha fazla sessizliði seçtiðini merak ettim dedi. Bazen konuþmak bana haddinden fazla anlamsýz ve aðýr geliyor,buna alýþkanlýk diyelim olmazmý dedim.Nitekim karþýmda bunca zaman beni anlamayanlar vardý, sesime karþýlýk, çýðlýðýma karþýlýk beni anlayamayan algýlayamayan koca bir sessizlik vardý. Sanýrým buna alýþmak epeyce bir zor olacak gibi, ama þuanda kurmuþ olduðum bu kadar cümlelerle, rekoru bir adým daha öne taþýdýðýmý düþünmekteyim,tabi sayende dedim ve ona gülümsedim. O da sýcak bir kahkahayla bana geri döndü .Bekle dedim ne oldu dedi, lütfen bir an için susarmýsýn,atladýðýmýz bir þeyler oldu, nedir dedi,nedir mi dedim daha ilk dakikalarda hissettiðimiz o mucizevi döngüyü duyamaz olduk þimdi! farkýnda deðilmisin dedim. Ahh evet,sanýrým yaðmur durmuþ olmalý, yada þiddeti azalmýþ olmalý dedi. Hayýr dedim biz konuþmaya baþladýk,doðaya kulaklarýmýzý kapadýk týpký gerçeklere karþýn gözlerimizi kapadýðýmýz gibi. Bir süre sessiz kaldýk,sessizliðimizin henüz beþinci dakikasýnda,aslýnda hiç hýzýný kesmeden ayný derinlikte yaðan yaðmuru, gürüldeyen göðü,çakan þimþeði ve uzaklardan gelen hangi hayvana ait olduðunu seçemediðimiz hayvanlarýn, kýsaca doðanýn sesini yeniden ayný frekansta duymaya baþladýk. Bu çok iyiydi dedi, gülümseyerek, dalgýnlýðýma geldi dedi, nasýl da bir anda bunu duymayý red ettim anlam veremedim dedi. Pencereye yaklaþýp baþýný cama dayayýp, bu henüz baþlangýç ve sanýrým uyusak iyi olur dedi. Baþýmla onu onaylayarak bana ayrýlan odaya gittim, yataðýma girdim ve çatýya vuran, beni belkide en enteresan rüyalara sürükleyecek o büyüleyici senfoni konserinde, yani doðanýn yaðmur konserinde uyumaya koyuldum...

Bakmasýný bilen görmesini de bilir...
Yazan-Edibe Toðaç-Devam Edecek...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sürrealizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kan Kaybediyorum...

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Görünmeyenler Bölüm 18
Kaçamak Sonlar
Dýþarýda Herþey Ayný...
Görünmeyenler...
Seni Beklemek
Görünmeyenler - Bölüm 17
Mathilda'nýn Hikayesi...
Anlaþýlmasý Gereken Þey Çok Basitti Aslýnda,görmek Ýsteyene Tanrý Herþeyi Gösterir...
Sanýrým Sizi Deliler Gibi Seviyorum...
Anna'nýn Hikayesi...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Amacý Olmalý Ýnsanýn! [Þiir]
Her Gün Ölüyorum Aralarýnda [Þiir]
O Gün Bugündür Ýþte [Þiir]
Sen Beni Unutsanda Ben Seni Unutmam! [Þiir]
Parçalansa Kelimeler [Þiir]
Layýk Deðilsin [Þiir]
Biraz Sana Biraz da Ölüme Hasret [Þiir]
Yüreðinde Yer Yok Bana [Þiir]
Bana Sorarsanýz [Þiir]
Umutsuz Bir Aþk [Þiir]


Edibe Toðaç kimdir?

Naçizane yazan-Minimalist Þair. . . Edibe Toðaç http://sayfamdakalancumleler. blogspot. com. tr/

Etkilendiði Yazarlar:
Susan Sontag, Ýngeborg Bachmann,Montaigne,Dostoyevski,Henry David Throe, Tolstoy,Gogol,Albert Camus,Paul Auster,Susanna Tamaro,Paulo Coelho,Tezer Özlü vb...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Edibe Toðaç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.