..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyanýn her tarafýndan öðretmenler insan topluluðunun en fedakâr ve muhterem unsurlarýdýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Murat Yüksel




12 Ocak 2014
Gülümseyin... Çekiyorum!  
Murat Yüksel
Hani bakýyorum da þöyle etrafýma, çevremdeki herkes o kadar mutlu ve öylesine keyifli görünüyor ki.. Saðým solum önüm arkam Polyannalarla dolu irili ufaklý.. Herkesin yüzünde ayrý bir gülümseme, þen kahkahalalar evrende yankýlanmakta.. Bu durumlarda aklýma ister istemez Halil Sezai geliyor.. Diyor ya "Tuhaflýk bende mi?" Ey mutluluðun pirleri, ey sýr sahipleri; söyleseniz de bu çekirge kulunuz da bilse bu mutluluðun formülünü ya? Hep size hep size ayýp oluyor ama! Hani gerekirse yazýn kitabýný da, bakýn söz çok paraya satmazsanýz almazsam adam deðilim icabýnda..


:ABDE:
Hani bakýyorum da þöyle etrafýma, çevremdeki herkes o kadar mutlu ve öylesine keyifli görünüyor ki.. Saðým solum önüm arkam Polyannalarla dolu irili ufaklý.. Herkesin yüzünde ayrý bir gülümseme, þen kahkahalalar evrende yankýlanmakta.. Bu durumlarda aklýma ister istemez Halil Sezai geliyor.. Diyor ya "Tuhaflýk bende mi?" Ey mutluluðun pirleri, ey sýr sahipleri; söyleseniz de bu çekirge kulunuz da bilse bu mutluluðun formülünü ya? Hep size hep size ayýp oluyor ama! Hani gerekirse yazýn kitabýný da, bakýn söz çok paraya satmazsanýz almazsam adam deðilim icabýnda..

Diyeceðim o ki, maskeler var vesselam o mutluluk pozlarýnýn ardýndaki yüzleri gizleyen.. Kaçar mý benden? Kaçýn kurasýyým ulan ben? Siz giderken ben dönüyordum bu yollardan.. derdim ama demiyorum iþte kibarlýðýmdan.. Öylesine mutlu bir milletiz ki cinayetler, cinnetler, boþanmalar, adli vakalar almýþ baþýný gidiyor.. Kimin eli kimin þeyinde yani cebinde belli deðil.. Öyle mutlu mesut bir milletiz ki borç gýrtlaktan akýyorken bile mezdeke eþliðinde oryantal takýlýyor göbekler atýyoruz.. Ve hatta öyle mutluyuz ki caným ülkemde iþsizlik almýþ baþýný gitmiþse kime ne?

Þimdi diyeceksin ki mutlulukla ekonominin ne alakasý var? Ýþsizliðin ne alakasý var? Milletin uçkuru bacak arasýyla vurdusu kýrdýsýyla borcu harcýyla ne alakasý var? Sahi, bunu demeyeceksin bana deðil mi?

Her gün ekranlarda sabah programlarýnda göbekler eþliðinde kayýplarý arýyoruz, katillerin peþine düþüyoruz, yýllardýr birbirini görmeyen aileleri birleþtiriyoruz, gözyaþlarý sel oluyor akýyor akýyor akýyor sonra iki oynak müzik oooooh umrumda mý bu dünyaaa durumlarý.. Al sana mutluluk! Evlilik programlarýnda güya eþ arayan ama kimseleri beðenmeyen padiþahýn sol billurundan düþme beþinci sýnýf þöhret adaylarý.. Hepsinin hayatý roman, hepsinin hayatý bin bir çileli, hepsinin hikayesi kendi çapýnda bir baþarý ve ayakta kalma öyküsü ama gel gelelim dünyada da yok bir eþleri! Mutluluk?

Ya iþyerlerinde birbirlerinin yüzüne gülüp arkalarýndan kuyularýný kazmaktan bir beis görmeyenler? Canýmlý cicimli bol öpücüklü sahte konuþmalarýn arasýna gizlenmiþ gizli kýskançlýk ve köpüðü kaçmýþ çekememezlikler.. Alt perdeden onore eder görünüp azýcýk olan zeka pýrýltýlarýný iþ yerine bununla deðerlendirip ince ince iðnelemeler? Bir yerlere gelebilmek ya da birilerine yakýn olabilmek için yalakalýk yapanlar, yaltaklananlar, ayak öpenler? Ayaklarýnýn altýndan koltuk çekilince ise yapýlan her tür iyiliði görmezden gelerek bildiði bütün sýrlarý veyahut özel durumlarý açýk etmeyi marifet bilenler? Mutluluk demiþtik deðil mi?

Bir de günümüz aþýk mutlularý var ki onlarý es geçersek olmaz.. Bugün a kiþisiyle öyle mutlu mesut ve bahtiyar ki, yarýn ayný mutluluðu b kiþisiyle, bir diðer gün c kiþisiyle hatta ertesi gün de d kiþisiyle gayet normal bir þekilde yaþayabiliyor.. Sorsan her seferinde "iþte aþk dedikleri bu" ya da "sonunda beklediðim aþký buldum" derler, ama "daha dün þununlaydýn ne oldu o büyük aþkýnýza" dersen de cevap hazýrdýr "medeni bir þekilde ayrýldýk", "denedik olmadý, yanýlmýþým", "her insan hata yapabilir", "biz ayrý dünyalarýn insanlarýyýz þekerim" derler.. Sonra da bunun adý aþk oluyor dillerinde.. Standartlarý mý deðiþti bu aþklarýn ben görmeyeli bilmiyorum ki.. Günü birlik iliþkiler tek gecelik yatak arkadaþlýklarý, sex partnerliði oldu mu sana allý pullu moderen büyük aþklar..

Çok mutluyuz vesselam! Hadi gülümseyin.. Çekiyorum!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aylardan Ocak, Mevsimlerden "Kara" Kýþ...
Bir Sana, Tek Sana, Yalnýz Sana, Hep Sana...


Murat Yüksel kimdir?

1979 Bafra doðumluyum. Bahar çocuðuyum. . O yüzden ne yazýn kavurucu sýcaðýný ne de kýþýn dondurucu soðuðunu severim. . Okurum ve yazarým. . Kalemim yazdýðýnca dilim döndüðünce aklým erdiðince kelimelerim sayfalara döküldüðünce. .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Murat Yüksel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.