..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðru þeritte olsanýz bile, olduðunuz yerde kalýrsanýz er geç ezilirsiniz. -Will Rogers
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Þefika Ünal




15 Ocak 2014
Yedi Deliler  
En akýllýsý deðirmene yoðurt öðütmeye gelirse!

Þefika Ünal


Bir varmýþ bir yokmuþ, evvel zaman içinde yedi deliler varmýþ. Bir gün 7 deliler iþ paylaþýmý yapmýþlar. Ýçimizde en akýllý kim? Saire “Benim diye atýlmýþ, o zaman iþ paylaþýmýný ben yapayým.


:AGJH:
Bir varmýþ bir yokmuþ, evvel zaman içinde yedi deliler varmýþ. Bir gün 7 deliler iþ paylaþýmý yapmýþlar. Ýçimizde en akýllý kim? Saire "Benim diye atýlmýþ, o zaman iþ paylaþýmýný ben yapayým. Ben yoðurdu öðütmeye gideyim, Salim odun toplasýn, Seniha ekmek yapsýn, Sare sen yemek yap, Selim sen para kazan, Semiha sen evi temizle, Servi sen çamaþýrlarý yýka" demiþ.

Servi ak ak çamaþýrlarý yýkamýþ, kirli kirli sermiþ. Semiha evi temizlemiþ, halýlarý süpürmüþ, süpürdüklerini halýnýn altýna toplamýþ. Selim para kazanmaya gitmiþ, yemek yaparým demiþ, tencereleri yakmýþ, bulaþýk yýka demiþler, tabaklarý kýrmýþ, servis yap demiþler bardaklarý kýrmýþ, yemekleri dökmüþ, para kazanamamýþ hatta bir sürü borçla geri dönmüþ. Sare yemek yapmaya kalkmýþ, tencereyi düþürmüþ, içindekileri dökmüþ. Seniha ekmek yapmaya oturmuþ. Ekmekleri eðri büðrü param parça yapmýþ, hepsini yakmýþ, bir tane bile doðru düzgün ekmek yapamamýþ. Salim odun topladým demiþ, bütün dökülen yapraklarý odun diye toplayýp getirmiþ.

Saire "Ýçinizde en akýllý benim. Þimdi yoðurdu öðütmeye gidiyorum" demiþ. Saire deðirmenin yolunu tutmuþ. "Nereye gidiyorsun Saire" diyenlere, "Deðirmene yoðurt öðütmeye gidiyorum" demiþ. "Benim babamda deðirmene un öðütmeye giderdi, ben de yoðurt öðüteceðim. O da beyaz bu da beyaz" demiþ. Gide gide bir deðirmene varmýþ. "Deðirmenci amca ben yoðurt öðütmeye geldim, benim yoðurdu ne zaman öðütürsün" diye sormuþ. Deðirmenci "Evladým yoðurt öðütülmez" dedi ise de Saire "Bizim komþularýmýz da öðütüyor, yoðurt çok ince su gibi oluyor" demiþ. Deðirmenci "Kýzým sen deli misin, yoðurt öðütülür mü?" deyince, "Amca sen bana deli diyorsun, ben kardeþlerimin arasýnda en akýllýsýyým, ben yoðurt öðütmeye geldim" demiþ. Deðirmenci "Sen yoðurdu býrak, ben hazýrlatayým yarýn gel al" demiþ.

Deðirmenci evde kýzýna, "Yavrum þu yoðurdu yayýkta dövün, ayran yapýn, yaðýný da bir kaba alýn bana verin" demiþ. Ertesi günü Saire deðirmene gelmiþ. Deli kýz "Hani yoðurt öðütülmüyordu, iþte incecik olmuþ" demiþ. Deðirmenci yaðý da verdiðinde, Saire "Bu ne?" diye sormuþ. Deðirmenci "Kabuklarýndan yað oldu" diye yanýtlamýþ. Saire "Ne yapacaðýz bunu" demiþ, deðirmenci "Ekmeðinize sürer yersiniz" diye yanýtlamýþ. Deli kýz "Ay ne güzel, çünkü ben en akýllýyým, yine gelirim deðirmenci amca" demiþ. Deðirmenci "Kaç kardeþsiniz?" diye sormuþ. Saire "Yedi kardeþiz, en akýllýsý da benim" demiþ. Deðirmenci içinden "En aklýsý deðirmene yoðurt öðütmeye gelirse!" demiþ.

Þefika Ünal (15 Ocak 2014)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Titiz Yoðurtçu Teyze
Köylü Parayý Nasýl Yer?
Anan Ýçin Her Yer Tekne!
Hanýmlýðým Tuttu
Haðus'un Deli Memet

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Altýn Nine
Padiþah ile Kör Dilencinin Hikayesi
Ölümsüz Köy Arayýþý
Þeytana Pabucu Nasýl Ters Giydirilir?
Ýki Papaðanýn Hikayesi
Son Av
Arýlar
Tilki ile Kirpinin Hikayesi
Hamam Böcekleri
Sen Ýçeriden, Ben Dýþarýdan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ah Þu Gençlik [Þiir]
Çakýr Gözlüm [Þiir]
Yavrum [Þiir]
Torunum [Þiir]
Ne de Güzel Ýlkbahar [Þiir]
Annem Neredesin? [Þiir]
Þu Daðýn Arkasýndan [Þiir]
Doða Yenileyici [Þiir]
Her Þey Doðada Gizlidir [Þiir]
Beddua [Þiir]


Þefika Ünal kimdir?

Sizden Biriyim. Doðayý, hayvanlarý ve yaratýlaný çok seviyorum. . . .

Etkilendiði Yazarlar:
Halkýmýz çünkü ben Halk Öykülerini yazýyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þefika Ünal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.