..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zaman dostluðu güçlendirir, aþký zayýflatýr. -La Bruyere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Dilara Yiðit




7 Þubat 2014
Kalu Beladan Baþlýyor Miladým  
Dilara Yiðit
Ölmek için çok geç, yaþamak içinse çok erken dedim bunu ben bile anlamadým. Tuttum bu söze anlamlar biçtim, bulduðum her kelime cümleme büyük geldi. Kalktým kelimeleri yaktým.


:ADGC:
Günlerim hep pazartesiden salýya geçiyor, bir tekrarýn döngüsündeyken uyandým. Adýmlarým koca bir salý gününü arþýnlýyor, bunu þimdi anladým. Kalu beladan ahir zamana sürükleniyor miladým, bunu ölmekteyken anladým. Çarþamba oluyor sonra günlerim, salýyý arkasýna almýþ tanrým. Oysa ben bu döngünün yalnýzlýðýyým ki taa Musa’nýn asasýna kazýndým.

Ölmek için çok geç, yaþamak içinse çok erken, bunu bir aþkýn koynundayken anladým. “Ölmek için çok güzelim” dedim buna ben bile inanmadým, ama yaþamak içinse çok zayýftým. Tanrým yaþamak için gerçekten çok zayýftým ama verdiðin hayatý yaþýyor bulunmuþtum. Ki bunun seçim hakký bana sunulmamýþtý, deliliðin tam ortasýna düþmüþ bulunmuþtum.

Ölmek için çok geç, yaþamak içinse çok erken dedim bunu ben bile anlamadým. Tuttum bu söze anlamlar biçtim, bulduðum her kelime cümleme büyük geldi. Kalktým kelimeleri yaktým.

Annemin tek derdi kedileri doyurmaktý, tuttum annemin yalnýzlýðýný ölçtüm. “Kediler yalnýzlýðýn simgesidir iliþmeyin” dedi. Anladým… Annem büyük susmuþtu, yalnýzlýðýndan kedileri sevmiþti, korktum. Yaþlanýnca onun gibi olmaktan korktum. Ve yemin ettim yaþlanýnca asla kedi beslemeyecektim, þimdi de beslemeyeceðim. Yalnýz kalan bir kadýnýn sesiymiþ kedi hýrlamasý bunu annemden öðrendim.

Annem babamýn gidiþinden sonra daha bi sevmiþti kedileri, düþününce anladým. Yalnýzlýðý babamýn gidiþinden baþlamýþtý. Ve yine yemin ettim, birgün biri de benden giderse ben hayata kalmayacaktým. Kalmamalýydým...

Kalu beladan baþlýyor miladým ki ölmek için çok güzelim dedim ve aldandým. Ahir zamana sürüklendim de aþk elemine kapýldým.

Tanrým beni bu kadar yüksekten býrakma, ahir zamana kadar sürsün sayýklamalarým. Ve eðer öleceksem bu bir çarþambaya, yalnýzlýðýn en çýplak gününe denk düþmeli. Böyle bir þey olsa olsa çarþamba günü gelmeli baþýma, tabiki hiç kedi beslemeyeceðim ve benden henüz kimsenin gitmediði bir zamana.

Yaþamak için çok zayýfým, gerçekten çok zayýfým. Ölüm desem buna cesaret edemeyecek kadar da korkaðým ki annem kadar da yalnýzým. Tanrým ahir zamana sürüklensin miladým, ama yalnýzlýða tahammül edemeyecek kadar da naifim. Neden bu kadar naiftim.

Ölmek için çok güzel, yaþamak içinse çok çirkinim dedim ki iki alemde de yer edinemedim. Ne Dünya'ya yakýþtým, ne de ölüme alýþtým. Sýðýnmayý düþündüðüm her yer varlýðýma dar geldi. Kalktým benliðime sýðýndým.

Annemin kedilerle konuþtuðunu görünce öðrendim ki onun kadar yalnýzým, “Anneler kýzlarýnýn kaderini ruhlarýndan nakýþ gibi iþlerler” dedi ve gerçeðime uyandým. Tanrým annem kadar yalnýzdým. Ama benden giderse biri ben hayata kalmayacaktým. Benden aþk elemini alýpta giderse biri, Tanrým beni bu kadar yüksekten býrakma.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gerçekten Yaþadým mý Þimdi?
Þairin Dizesi
Anason Kokulu Direniþim
Kadim Dinlerim
Fakat Ya Güven, Ya Ýnanç?
Son Cemre

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çarmýha Gerilir Düþünce
Þimdi Sevmek Zamaný
Burnumda Siyanür Kokusu
Sonrasý Yok
Tanrý Yok, Tanrý Ölü
Sende Ýstedim
Tapýnaklarýmýn Tanrýlarý
Küçük Kelime Oyunlarý ile Yaþam
Aþk Ýþte
Beni Vur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyaha Boyalý Ay [Þiir]
Ölüm Kaçýþlarýn Kralý [Þiir]
Saat Dilimi [Þiir]
Zaman [Þiir]
Bitti Nisan [Þiir]
Gün Geçer Gider [Þiir]
Biri Ölüme Aðlýyor [Þiir]
Eylül’e Merhaba [Þiir]
Geceye Kan Karýþýr [Öykü]
Sadece Ben Varým Kendimde [Öykü]


Dilara Yiðit kimdir?

ölçülü bir hayatýn ölçüsüz bedeniyim, ruhum kesik benim. . .

Etkilendiði Yazarlar:
emil cioran, sergey yesenin, ahmet telli, bayram balcý...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Dilara Yiðit, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.